Autohuur Warschau

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Warschau zodat jij dat niet hoeft te doen.

Ga zorgeloos op reis met EasyTerra. Bespaar tot wel 60% op de prijs van alle bekende autoverhuurders in Warschau.

Voer stad, luchthaven of treinstation in
Waarom bij ons reserveren?
  • Gratis annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Warschau

  1. Home
  2. Autohuur Polen
  3. Warschau
EasyTerra Autohuur Warschau is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken.

Recente reviews

Gemiddelde beoordeling: 8.1 van 10 Aantal klantbeoordelingen: 34
R Jong Alamo Rent a Car Warschau Airport
“Prima geregeld”

“Prima geregeld”

25-07-2019 18:25
K Van P Your Rent Warschau Airport
“good experience”

“good experience”

28-06-2019 06:44
Ik MM Cars Group Warschau Airport
“Uitstekende service.”

“Uitstekende service.”

14-10-2017 05:53

Locatie informatie voor Warschau

Autoverhuur Warschau
Autoverhuur Warschau

Introductie

Na de verwoestingen tijdens de Tweede Wereldoorlog is Warschau uit de as herrezen. De binnenstad doet historisch aan, maar is het eigenlijk niet. Na de oorlog werd het centrum steen voor steen opnieuw opgebouwd. Vervolgens drukten de communisten hun stempel op de stad, met als meest in het oog springend gebouw het Paleis van Cultuur en Wetenschap, een ‘cadeautje’ van Joseph Stalin. Na de val van het communisme is de bouwactiviteit in Warschau opnieuw sterk toegenomen.
In het Pools heet de stad Warsawa en die naam is afkomstig van een legende. Twee kinderen, Wars en Sawa, zagen lang geleden een meermin in de rivier de Wisla die hen voorspelde dat er op die plaats een grote stad zou verrijzen.

Bevolking

De stad heeft bijna 2 miljoen inwoners, inclusief de voorsteden wonen er ruim 3,5 miljoen mensen in en om Warschau.

Ligging

Warschau ligt in het oosten van Polen, op beide oevers van de rivier de Wisla, die bij Gdansk aan de noordkust in zee uitmondt.

Economie

De Poolse hoofdstad is economisch opgebloeid na de val van het communisme. Veel buitenlandse bedrijven zagen kansen in de nieuwe Poolse markt en openden een kantoor in Warschau, waaronder Coca-Cola, General Motors, Nestlé en Procter & Gamble. Het grootste deel van de beroepsbevolking werkt in de dienstverlening. Vooral financiële diensten zijn sterk gegroeid: buitenlandse banken vestigden zich in Warschau, en ook werd de aandelenmarkt na meer dan vijftig jaar heropend.

In de communistische tijd lag er veel nadruk op zware industrie. Daar is nog wel iets van over, maar Warschau wordt steeds meer een centrum van hightech bedrijven, waaronder informatie- en communicatietechnologie.

Vliegvelden

Het internationale vliegveld van de stad heet voluit Warsaw Frederic Chopin Airport en ligt zo’n tien kilometer ten zuiden van Warschau.

Openbaar Vervoer

Warschau heeft een goed ontwikkeld netwerk van openbaar vervoer, dat bestaat uit 200 buslijnen en 30 tramlijnen. In de trams zijn de halteplaatsen duidelijk aangegeven, in de bus is dat vaak niet het geval. ’s Nachts rijden er nachtbussen die allemaal om het half uur vertrekken vanaf het Centraal Station.

Verder is er een metrolijn die voornamelijk werd aangelegd voor het vervoer van werknemers die in de buitenwijken wonen naar het centrum van de stad. Voor toeristen is de metro van ondergeschikt belang. Wel wordt er de komende jaren een tweede lijn aangelegd.

Verkeer- en Parkeersituatie

Het verkeer in het stadscentrum is zeer druk. Een deel van het centrum is bovendien uitsluitend toegankelijk voor voetgangers (Ulica Chmielna, en gedurende zomerweekends Ulica Nowy ?wiat). Het is daarom beter uw auto te parkeren en het centrum van de stad te voet te verkennen.

In het centrum kunt u alleen betaald parkeren. Een uitstekend alternatief is het bewaakte parkeerterrein langs de Ulica Parkingowa of de ondergrondse parkeergarage aan de Ulica Jasna.

Hotels

De laatste jaren is er veel geïnvesteerd in het verbeteren van het hotelaanbod in de Poolse hoofdstad. Warschau heeft nu een ruim aanbod van hotels en andere accommodaties in alle prijsklassen. De meeste hotels zijn geconcentreerd in de wijken ?ródmie?cie, Wola en Mokotów.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Warschau raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Warschau

EasyTerra Autohuur Warschau vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Polen, maar in een andere stad dan Warschau, klikt u dan door naar de Auto huren Polen pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Polen u een auto huren wilt.