Autohuur Wroclaw

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Wroclaw zodat jij dat niet hoeft te doen.

Voer stad, luchthaven of treinstation in
Waarom bij ons reserveren?
  • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders
3319 beoordelingen "Goed" 8 / 10
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Wroclaw

  1. Home
  2. Autohuur Polen
  3. Wroclaw
EasyTerra Autohuur Wroclaw is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken. lalalala

Recente reviews

Gemiddelde beoordeling: 8.7 van 10 Aantal klantbeoordelingen: 5
Remco Enterprise Wroclaw Airport
“Auto huur Wroclow”

“Bij afhaal was niemand aanwezig, moeten bellen voor er iemand kwam. Auto was prima, afhandeling ook. Op de route terug naar het vliegveld zijn geen pompstations te vinden dus vol terug brengen is lastig.”

21-07-2016 07:14

Locatie informatie voor Wroclaw

Autoverhuur Wroclaw
Autoverhuur Wroclaw

Introductie

Wrocław is – net als eigenlijk heel Polen – vaak de speelbal geweest van andere landen. De stad viel onder Pools, Boheems, Oostenrijks, Pruisisch en Duits bestuur, voordat het na de Tweede Wereldoorlog weer Pools werd. In die oorlog werd een groot deel van de stad verwoest, maar de inwoners zaten niet bij de pakken neer en het historische centrum werd herbouwd. Wrocław wordt vaak vergeleken met de Tsjechische hoofdstad Praag, maar is kleiner en beduidend minder toeristisch.

Bevolking

De stad heeft 650.000 inwoners en is daarmee de vierde stad van Polen.

Ligging

Wrocław ligt in de historische streek Silezië, in het zuidwesten van Polen, aan de rivier de Oder.

Economie

Traditioneel bestond de industrie in Wrocław voornamelijk uit de productie van treinwagons en elektronica. Sinds de val van het communisme probeert het stadsbestuur buitenlandse investeerders aan te trekken. Dat heeft geresulteerd in de vestiging van enkele hightechbedrijven, waaronder een grote fabriek van elektronicagigant LG. Verder is de stad een belangrijk financieel centrum met de hoofdkantoren van enkele grote Poolse banken.

Vliegvelden

De luchthaven van Wrocław ligt tien kilometer ten zuidwesten van de stad. Copernicus Airport Wrocław is gemakkelijk per huurauto bereikbaar: het vliegveld ligt aan de ul. Graniczka, bereikbaar vanaf de binnenste ring rond Wrocław (E261) of de snelweg A8, die ten westen van de stad loopt.

Openbaar Vervoer

De stad heeft uitstekend openbaar vervoer, dat bestaat uit bussen en trams. Er zijn 60 buslijnen en 25 tramlijnen. Door wegwerkzaamheden (zie bij Verkeer) worden lijnen soms tijdelijk veranderd.

Verkeer- en Parkeersituatie

In de communistische jaren werden de wegen in Polen niet of nauwelijks onderhouden. Hoewel Wrocław al veel heeft gedaan aan verbetering van de infrastructuur, is er nog veel te doen aan het wegennet. U zult dus vaak blokkades tegenkomen waar aan de weg wordt gewerkt. Verder blinken de verkeersborden niet uit in duidelijkheid en is het autoverkeer in delen van de oude stad verboden of beperkt. In het centrum moet u betalen als u uw huurauto op straat wilt parkeren; een parkeerkaartje kunt u kopen bij een automaat of een kiosk.

Hotels

Steeds meer mensen ontdekken de charmes van Wrocław en de laatste jaren is het aantal overnachtingsmogelijkheden dan ook fors uitgebreid. De stad heeft vele eenvoudige, maar goede en goedkope pensions, maar ook accommodaties in de middenklasse en luxe hotels. U zult over het algemeen geen moeite hebben een geschikte kamer te vinden. Toch raden we u aan uw kamer van tevoren te reserveren als u in de zomermaanden naar Wrocław wilt. De populairste hotels bevinden zich in de onmiddellijke nabijheid van het historische marktplein Rynek.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Wrocław raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Wroclaw

EasyTerra Autohuur Wroclaw vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Polen, maar in een andere stad dan Wroclaw, klikt u dan door naar de Autohuur Polen pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Polen u een auto huren wilt.