Autohuur Viseu

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Viseu zodat jij dat niet hoeft te doen.

Voer stad, luchthaven of treinstation in
Waarom bij ons reserveren?
  • Gratis annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Viseu

  1. Home
  2. Autohuur Portugal
  3. Viseu
EasyTerra Autohuur Viseu is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken.

Locatie informatie voor Viseu

Autoverhuur Viseu
Autoverhuur Viseu

Introductie

Het Portugese stadje Viseu heeft een aantrekkelijk historisch centrum en ligt middenin een van de mooiste wijngebieden van het land. De welvarendheid van de stad – zowel vroeger als nu – valt af te lezen aan de rijkdom van de oude bouwwerken, maar ook aan de moderne architectuur in de stad. Het pronkstuk is de romaanse en gotische kathedraal (Sé) in het oude centrum.

Bevolking

De stad heeft ongeveer 50.000 inwoners.

Ligging

Viseu ligt centraal in Portugal op ongeveer 50 kilometer van de Atlantische kust. De stad ligt in de zogeheten Beira Alta, tussen twee bergketens, de Serra da Estrela en de Serra do Caramulo. Vanuit deze bergen stromen vele rivieren en beekjes door het gebied. Dit is de beroemde Dão wijnregio.

Economie

Viseu is de hoofdstad van de Dão wijnregio en de wijnhandel en onderzoek naar wijnbouwmethodes vormen dan ook een belangrijk onderdeel van de lokale economie. Zo zijn het Dão Wijn Instituut en Solar do Vinho do Dão in de stad gevestigd. Verder is de stad bekend om het zwarte aardewerk dat er wordt gemaakt en gebruiksvoorwerpen van koper en ijzer. Het conglomeraat Visabeira (met belangen in telecommunicatie, constructie, onroerend goed, toerisme en andere diensten) heeft zijn hoofdkantoor in Viseu. Verder zijn er in de stad veel instellingen voor hoger onderwijs.

Vliegvelden

De dichtstbijzijnde internationale luchthaven is het vliegveld van Porto. Deze luchthaven ligt 140 autokilometers ten noordwesten van de stad, op ongeveer anderhalf uur rijden van Viseu. Het vliegveld is gemakkelijk met een huurauto bereikbaar via achtereenvolgens de A25 en de A1.

Openbaar Vervoer

Viseu heeft goed openbaar stadsvervoer, uitgevoerd door de busmaatschappij STUV. De bussen rijden zeer frequent en het materieel is modern. Een kabelbaan verbindt het plein Adro da Sé in de oude stad met het Forum in de nieuwe stad. Verder zijn er busverbindingen met diverse andere Portugese steden, waaronder Porto en Lissabon. Er is geen treinstation in Viseu.

Verkeer- en Parkeersituatie

Het is gemakkelijk om met een huurauto uw weg te vinden in Viseu. Via de binnenring (Estr. da Circumvaiaçao) kunt u snel van het ene naar het andere stadsdeel rijden. Een vrije parkeerplaats op straat vinden is niet zo eenvoudig, maar gelukkig zijn er diverse parkeerterreinen en enkele parkeergarages. Viseu ligt vlak bij de snelweg A25 die van de Portugese havenstad Aveiro naar het Spaanse Salamanca loopt. Ten zuidwesten van de stad kruist deze snelweg de A24/IP3, een belangrijke noord-zuidverbinding. Als u met uw huurauto van Viseu naar Nelas rijdt komt u langs vele wijngaarden.

Hotels

Er is een groot aanbod van accommodaties in Viseu, van eenvoudige pensions tot vijfsterrenhotels. Ook is er een jeugdherberg (Pousada de Juventude). Even buiten de stad zijn ook overnachtingsmogelijkheden, bijvoorbeeld in de Urbanização Quinta do Bosque ten westen van Viseu, waar een enorm groot, modern hotel en conferentiecentrum staat. Een van de beste hotels van de stad is Pousada De Viseu, dat is ondergebracht in een imposant gebouw van een voormalig ziekenhuis.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Viseu raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Viseu

EasyTerra Autohuur Viseu vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Portugal, maar in een andere stad dan Viseu, klikt u dan door naar de Auto huren Portugal pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Portugal u een auto huren wilt.