Autohuur Puerto del Rosario

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Puerto del Rosario zodat jij dat niet hoeft te doen.

Voer stad, luchthaven of treinstation in
Waarom bij ons reserveren?
  • Gratis annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Puerto del Rosario

  1. Home
  2. Autohuur Spanje
  3. Autohuur Fuerteventura
  4. Puerto del Rosario
EasyTerra Autohuur Puerto del Rosario is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken.

Recente reviews

Gemiddelde beoordeling: 8 van 10 Aantal klantbeoordelingen: 144
Maarten Rheinhard Avis Fuerteventura Airport
“Duidelijke site”

“Duidelijke site, goed overzicht prijzen, geen verdoken kosten, snelle service aan balie”

01-08-2019 16:09
Meneer Kregting Hertz Fuerteventura Airport
“Prima verhuur let wel op dat de worry…”

“Prima verhuur let wel op dat de worry free niet alles dekt. Huur niet bij kleine verhuurders”

05-07-2019 07:57
Avdl Budget Fuerteventura Airport
“Great service”

“Great service”

30-06-2019 06:22

Locatie informatie voor Puerto del Rosario

Autoverhuur Puerto del Rosario
Autoverhuur Puerto del Rosario

Introductie

Puerto del Rosario is de hoofdstad van Fuerteventura, een van de Canarische Eilanden. Tot 1956 had de stad een minder prozaïsche naam: Puerto Cabras (Geitenhaven). De stad zelf is niet bijzonder aantrekkelijk, maar de fraaie stranden en het droge, ruige, woestijnachtige landschap van het eiland trekken jaarlijks vele toeristen. Er zijn maar liefst meer dan 150 stranden op het eiland, zowel bestaand uit fijn, wit zand als zwart, vulkanisch gesteente.

Bevolking

Er wonen ongeveer 20.000 mensen in Puerto del Rosario.

Ligging

Puerto del Rosario ligt aan de oostkust van Fuerteventura. Een van de populairste toeristenoorden – Caleta de Fuste – ligt net ten zuiden van de stad.

Economie

Toerisme vormt de belangrijkste bron van inkomsten. Daarnaast is veeteelt een belangrijke pijler en dat is goed te zien op het eiland: overal grazen geiten die gefokt worden voor hun vlees en de melk die ze produceren. Verder worden er tomaten en aardappelen geteeld, die via de haven en het vliegveld van Puerto del Rosario worden uitgevoerd.

Vliegvelden

Het vliegveld ligt vijf kilometer ten zuiden van Puerto del Rosario en vlak bij het toeristencentrum Caleta de Fuste. Aeropuerto de Fuerteventura is gemakkelijk per huurauto bereikbaar. Zowel vanuit de hoofdstad als vanuit Fuste volgt u de FV-2 (resp. naar het zuiden en naar het noorden). Het vliegveld ligt pal langs deze weg. De afslag naar de luchthaven staat duidelijk op verkeersborden aangegeven.

Openbaar Vervoer

Er zijn busverbindingen tussen de hoofdstad en de belangrijkste toeristenbestemmingen. Er is onder meer een buslijn van Puerto del Rosalio naar de luchthaven, Correlejo, Caleta de Fuste, Morro del Jable en Cotillo. Vaar overigens niet blind op de officiële aankomst- en vertrektijden! Informeer bij de lokale bevolking naar het tijdschema van de bussen.

Verkeer- en Parkeersituatie

Puerto del Rosario heeft een zeer regelmatig stratenpatroon en het is dus niet moeilijk uw weg te vinden. Ten noorden, westen en zuiden van de stad loopt een snelweg (FV-3) die aansluit op de twee hoofdwegen van het eiland, FV-1 (ten noorden van Puerto del Rosario) en FV-2 (ten zuiden van de stad). Het wegennet op Fuerteventura is goed, maar de kleinere gravel- of zandwegen door de bergen zitten vol met haarspeldbochten. Rij daar voorzichtig.

Parkeren is vrijwel nergens een probleem. Let wel op dat u niet mag parkeren bij stoepranden met een gele of witte lijn. Een blauwe lijn betekent dat u alleen tegen betaling mag parkeren.

Hotels

In de hoofdstad is er een beperkt aanbod van accommodaties, maar op de rest van Fuerteventura is er een goed aanbod aan hotels en vakantiehuisjes, zij het niet voor iedere portemonnee. Accommodatie voor budgetreizigers is er vrijwel niet. Het eiland is toeristisch lang niet zo ontwikkeld als bijvoorbeeld Gran Canaria. Vakantiehuisjes kunnen soms afgelegen liggen (maar wel bijzonder fraai!), een huurauto is dan onmisbaar.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Puerto del Rosario raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Puerto del Rosario

EasyTerra Autohuur Puerto del Rosario vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Spanje, maar in een andere stad dan Puerto del Rosario, klikt u dan door naar de Auto huren Spanje pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Spanje u een auto huren wilt.