Autohuur Houston

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Houston zodat jij dat niet hoeft te doen.

Voer stad, luchthaven of treinstation in
Waarom bij ons reserveren?
  • Gratis annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Houston

  1. Home
  2. Autohuur Verenigde Staten
  3. Houston
EasyTerra Autohuur Houston is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken.

Recente reviews

Gemiddelde beoordeling: 8.4 van 10 Aantal klantbeoordelingen: 37
Stein Cleemput Budget Houston International Airport
“Goede site”

“Goede site . Aanbevolen!”

05-01-2019 03:27
Yvonne De Visser Budget Houston International Airport
“Bij Budget een auto gehuurd in Houston”

“Bij Budget een auto gehuurd in Houston. Bij het afhalen is daar een fout gemaakt door Budget. Dit is via Easy Terra op tijd hersteld”

19-11-2018 11:06
Elias Paul Budget Houston International Airport
“My Hyundai to a Dodge pickup truck car rental experience...”

“I'm afraid that I must write this comment in English. This was the first time I hired an automobile through your company which translated to Budget Car Rentals in the USA where I acquired my vehicle. The booking procedure online through your website was thorough, clear and easy to do. Once in the states the personnel there were courteous and helpful, except for lacking any semblance of common courtesies as greeting of the day and no auto operating guide in the glove caompartment. My vehicle was in top condition and clean, as expected. However, on the trip back to Houston where I was to return my vehicle the bottom of the front bumper began to drop off. I stopped to get it looked at by a local mechanic who informed me that certain plastic screws were missing from the under carriage piece. The dangling piece was then fastened with metal wire till I could drive to the nearest Budget Car Rental depot. In Waco, Texas. I rung Budget cars in Waco and was directed to the Budget Rental Car Centre near the Waco regional airport. When I arrived there, I was informed there were no cars available, a National Car Rental clerk. No Budget Car clerk was available!! Needless to say I pleaded to get a replacement car. All that was available was a Dodge Pickup truck!! I arrived in Houston, safe and sound. Upon returning the vehicle to the Budget Car Rental car return point, I was waited upon by a surly young lady who obviously did not want to help me. I was, however able to return the vehicle with no problems.”

24-06-2018 11:12

Locatie informatie voor Houston

Autoverhuur Houston
Autoverhuur Houston

Introductie

Houston is de op drie na grootste stad van de Verenigde Staten. Het is een enorm uitgestrekte stad, met een oppervlakte van maar liefst 1500 km². Ter vergelijking: Londen beslaat ongeveer dezelfde oppervlakte maar heeft bijna vier keer meer inwoners! Laat u niet afschrikken door deze uitgestrektheid, want de meeste bezienswaardigheden liggen in het centrum van Houston. Downtown en Midtown zijn het culturele hart van de stad met gerenommeerde opera- en balletgezelschappen en vele andere theaters. Musea zijn handig bij elkaar gegroepeerd in het Museum District, waaronder het Contemporary Arts Museum, het Museum of Fine Arts, het Children's Museum en het Museum of Natural Science. Wilt u historisch Houston ontdekken, ga dan naar The Heights en Sixth Ward.

Bevolking

Gezien de oppervlakte van de stad is het inwoneraantal relatief laag: in Houston wonen ruim twee miljoen mensen. Het is een multiculturele stad; veel inwoners hebben hun wortels in Latijns-Amerika, India of Pakistan.

Ligging

Houston ligt in het zuidoosten van de zuidelijke staat Texas, ten westen van Galveston Bay die in verbinding staat met de Golf van Mexico. In de zomer en de herfst wordt de stad nogal eens getroffen door tropische stormen of orkanen.

Economie

Houston’s economie is gestoeld op energie, vooral olie en gas. De stad ligt strategisch ten opzichte van de belangrijkste olie- en gasvelden in de Golf van Mexico en in Texas. De petrochemische industrie is er dan ook sterk vertegenwoordigd. De installaties voor de winning van olie en gas worden ook in Houston gebouwd. Overigens richt Houston zich inmiddels ook op alternatieve energiebronnen, zoals wind en zonne-energie. Verder is Houston het centrum voor bemande ruimtevaartvluchten van de NASA; op het Lyndon B. Johnson Space Center is onder meer het Mission Control Center gevestigd.

Vliegvelden

De belangrijkste luchthaven van de stad – George Bush Intercontinental Airport – ligt 32 kilometer ten noorden van het stadscentrum. Het ligt vlak langs een van de rondwegen (Beltway 8), tussen de afslagen naar de IH-45 North en de US-59 North. De route naar de luchthaven staat duidelijk aangegeven.

William P. Hobby Airport is een kleinere luchthaven voor binnenlandse vluchten, elf kilometer ten zuidoosten van de stad. Dit vliegveld is bereikbaar via de I-45 South.

Openbaar Vervoer

Voor toeristen is de lightrail van Houston een uitkomst. Deze lijn verbindt de belangrijkste attracties en bezienswaardigheden in Downtown, Midtown, het Museum District, en het Reliant Park. Verder is er een uitgebreid net van stadsbussen.

Verkeer- en Parkeersituatie

De inwoners van Houston zijn – meer nog dan andere Amerikanen – verslingerd aan hun auto. Daar houdt het stadsbestuur rekening mee. De stad wordt doorsneden door grote autosnelwegen en er zijn twee rondwegen. Het is daardoor gemakkelijk om van het ene deel van Houston naar het andere te komen. Behalve uiteraard tijdens de spits, maar dat geldt voor elke grotere stad. Op veel wegen wordt tol geheven (onder meer op het grootste deel van de rondweg Beltway 8).

In het centrum zijn vele parkeergarages en -terreinen, maar op werkdagen kan het moeilijk zijn een vrije plaats te vinden. Als alternatief kunt u uw huurauto stallen op het P+R terrein bij Fannin South en met het openbaar vervoer verder reizen.

Hotels

De meeste luxe hotels bevinden zich in Downtown en Uptown/Galleria. In East End vindt u meer hotels in de middenklasse en in South Main (met het Museum District) zijn accommodaties te vinden in elke prijsklasse. Bedenk wel dat Houston een typische zakenstad is en u voor een weekendverblijf in een luxe hotel vaak hoge kortingen kunt bedingen!

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Houston raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan: