Autohuur Pretoria

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Pretoria zodat jij dat niet hoeft te doen.

Waarom bij ons reserveren?
  • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders
Het Worry-Free label
  • Geen zorgen over het eigen risico
  • Ongelimiteerde kilometers
  • Een verhuurder met een goede beoordeling
  • Vol-vol brandstofbeleid

Autohuur Pretoria

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Pretoria zodat jij dat niet hoeft te doen.

Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Pretoria

  1. Home
  2. Autohuur Zuid-Afrika
  3. Pretoria
EasyTerra Autohuur Pretoria is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken. lalalala

Locatie informatie voor Pretoria

Autoverhuur Pretoria
Autoverhuur Pretoria

Introductie

Pretoria wordt vaak de hoofdstad van Zuid-Afrika genoemd, maar officieel is het alleen de bestuurlijke hoofdstad van het land (de wetgevende hoofdstad is Kaapstad en de gerechtelijke Bloemfontein). Een van de grootste bezienswaardigheden is het Voortrekker Monument, een enorm gedenkteken opgedragen aan de Boers, de blanken van Nederlandse afkomst die vanuit de Kaapprovincie naar het oosten trokken.

Bevolking

Officieel bestaat Pretoria niet als zelfstandige gemeente; de stad maakt deel uit van de gemeente Tshwane die zo’n 2 miljoen inwoners heeft. Pretoria zelf heeft een bevolking van ongeveer 600.000 mensen.

Ligging

Pretoria ligt in het noordoosten van Zuid-Afrika, ongeveer 50 kilometer ten noorden van Johannesburg. De stad ligt in een warme, beschutte en vruchtbare vallei omgeven door heuvels.

Economie

Als de bestuurlijke hoofdstad van het land, zal het geen verbazing wekken dat de overheid de grootste werkgever is in Pretoria, met daaraan gekoppeld de buitenlandse ambassades en diplomatieke diensten. Verder is het een educatief centrum: de stad heeft twee universiteiten en andere instellingen voor hoger onderwijs. De industrie in Pretoria is voornamelijk van de zware variant: ijzer- en kopersmelterijen, staalfabrieken, auto-industrie en machinebouw.

Vliegvelden

De dichtstbijzijnde luchthaven is OR Tambo International Airport, bij Johannesburg. Dat vliegveld ligt ongeveer 45 kilometer ten zuiden van het centrum van Pretoria en is met een huurauto gemakkelijk bereikbaar via de Albertina Sisulu Highway (R21). De route en de afslag naar de luchthaven staan duidelijk op verkeersborden aangegeven.

Openbaar Vervoer

Sinds augustus 2011 is het openbaar vervoer in de provincie Gauteng enorm verbeterd met de ingebruikname van het Gautrain netwerk. Het is een soort metro die Johannesburg en Pretoria met elkaar verbindt. Verder zijn er buslijnen van de metrostations naar andere bestemmingen. De minibusjes die de stad doorkruisen zijn uit veiligheidsoverwegingen niet aan te bevelen. Wel goed zijn de busverbindingen met andere steden, in de meeste gevallen via Johannesburg. De luxe treinen van Blue Train verbinden Pretoria met Kaapstad.

Verkeer- en Parkeersituatie

Vooral tussen Pretoria en Johannesburg is het verkeer enorm druk. Gehoopt wordt dat de verkeersdrukte zal verminderen als meer mensen ervoor kiezen tussen de twee steden te reizen met de Gautrain. Er zijn diverse parkeerterreinen en -garages in Pretoria, maar kies altijd voor een streng bewaakte parkeermogelijkheid. De stad ligt bij kruispunten van diverse snelwegen, waardoor u gemakkelijk andere bestemmingen in het land per huurauto kunt bereiken.

Hotels

Er is een enorm aanbod van accommodaties in Pretoria, vooral veel middenklasse en luxe hotels, maar er zijn ook eenvoudige pensions te vinden. Tijdens belangrijke vergaderingen van het parlement of andere staatsevenementen kan het moeilijk zijn een geschikte hotelkamer te vinden, vooral in het hogere segment. Hotels in het nabijgelegen Centurion (ten zuiden van Pretoria) kunnen dan uitkomst bieden.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Pretoria raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Pretoria

EasyTerra Autohuur Pretoria vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Zuid-Afrika, maar in een andere stad dan Pretoria, klikt u dan door naar de Auto huren Zuid-Afrika pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Zuid-Afrika u een auto huren wilt.