Autohuur Montreal

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Montreal zodat jij dat niet hoeft te doen.

Voer stad, luchthaven of treinstation in
Waarom bij ons reserveren?
  • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Montreal

  1. Home
  2. Autohuur Canada
  3. Montreal
EasyTerra Autohuur Montreal is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken. lalalala

Recente reviews

Gemiddelde beoordeling: 7.7 van 10 Aantal klantbeoordelingen: 12
Tom Discount Montreal Trudeau Airport
“Prima”

“Prima, wel even wachten bij het ophalen van de auto. Het inleveren ging voorspoedig. Wij kregen een luxere auto mee dan we hadden geboekt. Dus tevreden.”

01-10-2018 13:38
Een Tevreden Besteller Hertz Montreal Trudeau Airport
“Goede afhandeling van de reservering”

“Goede afhandeling van de reservering. Jammer dat het nog steeds niet mogelijk is helemaal niks te betalen aan de balie....”

09-04-2018 07:46
Jeroen Verhorst Hertz Montreal Trudeau Airport
“tevreden”

“Goede ervaring, auto via EasyTerra gehuurd bij Hertz. Prima service van Hertz, werden als volwaardige klant behandeld. Erg fijne ervaring na een lange vlucht en ervaringen met andere huurmaatschappijen. Tevreden over onze boeking! Wat wel onduidelijk is, is het eigen risico verhaal. Als je volledige dekking en geen verrassingen achteraf wil raad ik aan om niet extra te betalen voor een verlaagd eigen risico bij EasyTerra maar dit bij de verhuurder zelf afsluiten. De verzekeringsvoorwaarden van EasyTerra verschillen van die van de volledige dekking bij de verhuurder. Wij hebben bij de verhuurder eigen risico afgekocht en een hulpdienst pakket afgesloten. Door onze keuze voor volledige zekerheid komt er nog welk een derde van de prijs bij. Je kan eigenlijk pas echt oordelen hoe goed en fijn EasyTerra is als je geen volledige dekking hebt en je eigen risico/borg wordt ingehouden door de verhuurder. Hoe behulpzaam is EasyTerra dan met het terugbetalen van het verschil tussen hun eigen risico en dat van de verhuurder.”

22-08-2017 20:02

Locatie informatie voor Montreal

Autoverhuur Montreal
Autoverhuur Montreal

Introductie

Montréal is de tweede stad van Canada en de grootste stad in het Franstalige Québec. De vele wolkenkrabbers doen een beetje aan New York denken, maar het leven in Montréal is veel minder jachtig dan in die Amerikaanse stad. Het oude Montréal en de oude havenwijk (Vieux-Montréal en Vieux-Port) bestaan uit pittoreske straten en huizen. Bijzonder in Montréal is de ondergrondse stad. Dat is een enorm groot ondergronds complex met winkels, kantoren, cafés, restaurants, bioscopen, metrostations en ook een congrescentrum (Palais des Congrès). Vele inwoners ontvluchten op die manier de verkeersdrukte, de barre omstandigheden in de winter of de hete zomer.

In 1967 organiseerde Montréal de Wereldtentoonstelling. Het was een uiterst succesvol evenement en mede daarom kreeg de stad de organisatie toegewezen van de Olympische Spelen in 1976. Dat eindigde in een financieel debacle. De inwoners van Montréal moesten 30 jaar lang extra belasting betalen om de torenhoge schulden af te lossen.

Bevolking

De stad zelf heeft ruim anderhalf miljoen inwoners, maar in het stedelijke gebied wonen meer dan 3,5 miljoen mensen. Zo’n tweederde van de bevolking is Franstalig, ongeveer 20% spreekt Engels. Daarnaast is er een vrij grote immigrantengemeenschap die geen van beide talen als moedertaal heeft.

Ligging

Montréal ligt in het zuidwesten van de provincie Québec, ongeveer 270 kilometer ten zuidwesten van Québec City en 190 kilometer ten oosten van de Canadese hoofdstad Ottawa. New York ligt ruim 600 kilometer naar het zuiden. De stad ligt op een eiland (Île de Montréal) bij de samenloop van de rivieren Saint Lawrence en Ottawa. De Saint Lawrence verbindt het Grote Merengebied in het westen met de Atlantische Oceaan in het oosten. Aan de noordkant wordt Montréal begrensd door de Rivière des Prairies.

Economie

De economische crisis van de jaren zeventig en tachtig heeft Montréal hard getroffen. Pas halverwege de jaren negentig krabbelde Montréal economisch op, dankzij de komst van nieuwe bedrijvigheid in de vorm van telecommunicatie, software-ontwikkeling, luchtvaartindustrie en de ontwikkeling en productie van medicijnen. Het belang van de haven is afgenomen, maar speelt nog wel een rol in het vervoer van bulkgoederen tussen Noord-Amerika en Europa.
Verder zijn de hoofdkantoren van de International Civil Aviation Organization (ICAO) en de International Air Transport Association (IATA) er gevestigd. Ook de filmindustrie levert een bijdrage aan de economie. In Montréal worden vele films geproduceerd en de stad organiseert gerenommeerde filmfestivals.

Vliegvelden

Er zijn twee internationale vliegvelden bij Montréal, een voor passagiervluchten en een voor vrachtvluchten. Vliegveld Mirabel – ten noordwesten van de stad – werd gebouwd met de bedoeling dat het de belangrijkste luchthaven van Montréal zou worden. Nu landen en vertrekken er alleen vrachtvluchten.
Passagiersvluchten vertrekken vanaf Montréal-Pierre Elliott Trudeau International Airport. De inwoners van Montréal noemen het nog steeds Dorval Airport, de oude naam. De luchthaven ligt ten zuidwesten van de stad en is via Highway 20 in een halfuur bereikbaar. Er zijn vele directe internationale verbindingen, onder meer met Amsterdam, Londen, Parijs en Frankfurt.
Er rijdt een shuttlebus (Aérobus) naar het centrum van Montréal en een stadsbus naar het treinstation Gare Dorval.

Openbaar Vervoer

Société de Transport de Montréal (STM) exploiteert de metro en de buslijnen in de stad. Er zijn speciale toeristentickets die een of drie dagen geldig zijn. Daarmee kunt u gebruik maken van alle openbaar vervoer. Deze tickets zijn in de zomermaanden te koop bij alle metrostations, maar in de wintermaanden alleen bij de grote stations Berri-UQAM, Peel en Bonaventure.
Dat laatste station ligt bij het centrale treinstation (Gare Central) van Montréal. Er zijn regelmatige treinverbindingen met Ottawa (2 uur) Toronto (4½ uur) en Québec City. Een keer per dag vertrekt er een Amtrak-trein naar New York (10 uur).

Verkeer- en Parkeersituatie

Net als veel andere grote steden kampt Montréal met verkeersopstoppingen. Dat komt voor een deel door de ligging op een eiland: het is duur om bruggen en tunnels aan te leggen naar de voorsteden aan de andere kant van de brede Saint Lawrence rivier. Er zijn voor auto’s slechts vier bruggen en één tunnel. De noordelijke Rivière des Prairies is veel smaller en wordt overspannen door acht bruggen.

De aanduidingen ‘noord, zuid, oost en west’ op verkeersborden corresponderen niet exact met de kompasrichting. Straten van de Rivière des Prairies naar de Saint Lawrence worden aangeduid als lopend van noord naar zuid. In feite lopen ze van het noordwesten naar het zuidoosten.
Saint Laurent Boulevard is de hoofdstraat, ook wel aangeduid als ‘The Main’. De dwarsstraten krijgen de toevoeging ‘oost’ (Est) of ‘west’ (Ouest). In de buitenwijken van Montréal mag u bij een rood stoplicht rechts afslaan, maar niet in het centrum van de stad. De boete voor overtreding van deze regel is hoog.

Het is niet gemakkelijk een parkeerplaats te vinden op straat in het centrum van Montréal. U kunt daar beter gebruik maken van het openbaar vervoer. Parkeer in ieder geval nooit bij een parkeerplaats met een rood vignet. Die zijn uitsluitend bestemd voor bewoners met een parkeervergunning. In de winter moet u bedacht zijn op sneeuwruimers. Als die een straat gaan schoonvegen moeten alle geparkeerde auto’s verwijderd worden.

Hotels

In oud-Montréal (Vieux-Montréal) en bij de oude haven (Vieux-Port) vindt u de meest sfeervolle hotels en bed & breakfast accommodaties. Prijzen variëren uiteraard maar zijn naar internationale maatstaven gemiddeld niet hoog. Alle internationale hotelketens hebben vestigingen in downtown. Het is zeer aan te raden uw hotelkamer te reserveren.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Montréal raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Montreal

EasyTerra Autohuur Montreal vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties: