Autohuur Vancouver

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Vancouver zodat jij dat niet hoeft te doen.

Ga zorgeloos op reis met EasyTerra. Bespaar tot wel 60% op de prijs van alle bekende autoverhuurders in Vancouver.

Voer stad, luchthaven of treinstation in
Waarom bij ons reserveren?
  • Gratis annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Vancouver

  1. Home
  2. Autohuur Canada
  3. Vancouver
EasyTerra Autohuur Vancouver is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken.

Recente reviews

Gemiddelde beoordeling: 8.3 van 10 Aantal klantbeoordelingen: 46
Smb Alamo Rent a Car Vancouver Airport
“Prima en snel geregeld”

“Prima en snel geregeld, ter plekke alles vlot en netjes verlopen”

21-11-2018 10:33
E Bon Avis 757 Hornby Street
“Makkelijk en handig”

“Makkelijk en handig. Wel direct betalen, maar annuleren tot de laatste dag mogelijk. Vragen worden snel beantwoord. Prima geregeld.”

08-09-2018 07:04
Bianca Beukeboom Hertz Vancouver Airport
“Ik werd keurig voor de vakantie gebeld …”

“Ik werd keurig voor de vakantie gebeld dat er wellicht toch problemen konden zijn met GPS voor de auto en geïnformeerd over mogelijke gevolgen daarvan. We hebben een fantastische auto kunnen huren mét ingebouwde GPS, geen probleem dus. Helaas zijn we tijdens het begin van onze vakantie aangereden. De achterligger had niet gezien dat we stil stonden voor een rood stoplicht. Gelukkig konden we na veel gedoe wel met dezelfde auto, ondanks fikse schade, verder. Hertz hoofdkantoor op de luchthaven van Vancouver heeft ons ook weer heel goed geholpen bij aankomst terug, maar natuurlijk moest ik wel van alles aanleveren als bewijslast. Dit had ik graag bij terugkomst in Nederland willen delen met EasyTerra en dus belde ik het nederlandse nummer wat op mijn reservering stond. Ik kreeg een engels sprekende meneer, terwijl ik hoopte op een nederlands sprekend iemand. Dit begrijp ik niet helemaal, omdat ik voor de vakantie wel door een nederlands sprekend persoon werd gebeld.”

17-09-2017 09:40

Locatie informatie voor Vancouver

Autoverhuur Vancouver
Autoverhuur Vancouver

Introductie

Vancouver is de derde stad van Canada en geldt als een van de beste steden ter wereld om in te leven. De stad heeft sfeer en er is veel groen: er zijn meer dan 180 stadsparken. Ruige natuur is op een steenworp afstand te vinden. De stad is vernoemd naar een Engelse kapitein, George Vancouver. Deze man had Nederlandse voorouders, die oorspronkelijk Van Coevorden heetten. Oftewel, Vancouver is indirect vernoemd naar Coevorden in Nederland.

Bevolking

De stad zelf heeft 600.000 inwoners, maar er is een groot stedelijk gebied rond Vancouver waar ruim 2 miljoen mensen wonen. De inwoners hebben uiteenlopende etnische achtergronden. Chinezen zijn ruim vertegenwoordigd en Vancouver heeft dan ook de op een na grootste Chinese wijk van Noord-Amerika (na San Francisco). Verder zijn er immigranten uit India, Italië, Griekenland, Japan, de Filippijnen, Korea, Vietnam en Cambodja. Vrij recent is de toevloed van Oost-Europeanen op gang gekomen.

Ligging

Vancouver ligt in het westen van Canada, net ten noorden van de grens met de Verenigde Staten. De stad wordt geroemd om haar prachtige ligging aan de Straat van Georgia met in het oosten de bergen van de Coast Mountains. Vancouver ligt 4800 kilometer van Montreal.

Economie

De ligging van Vancouver speelt een belangrijke rol in de regionale economie. De stad verhandelt veel producten uit het achterland zoals hout en delfstoffen. Vele grote hout- en mijnbouwbedrijven hebben hun hoofdkantoor in Vancouver. De producten worden geëxporteerd via de haven of via de weg (Trans Canada Highway), of met de trein naar het oosten van Canada getransporteerd.
De stad is ook een centrum van high-tech industrie, van software-ontwikkeling tot biotechnologie.
De fraaie ligging van Vancouver trekt vele toeristen, zowel in de zomer als in de winter. In 2010 organiseert de stad de Olympische Winterspelen.

Vliegvelden

Even ten zuiden van de stad ligt Vancouver International Airport. Er zijn vele verbindingen met steden in Noord-Amerika, Europa en Azië. Ten oosten van de stad, op ongeveer een uur rijden, ligt een kleiner vliegveld, Abbotsford International Airport. Ondanks de naam wordt deze luchthaven vooral gebruikt voor binnenlandse vluchten.

Openbaar Vervoer

Vancouver heeft een uitstekend openbaar vervoernetwerk met bussen, veerboten en een stadstrein op verhoogd spoor die Sky Train heet. In de bussen moet u met gepast geld betalen voor een kaartje. Voor de Skytrain koopt u kaartjes bij een machine, die wisselgeld geeft en ook bank- en creditkaarten accepteert. U kunt ook een dagkaart kopen of een boekje met kaartjes voor 10 ritten (Fare Saver tickets).

Verkeer- en Parkeersituatie

In tegenstelling tot veel andere Noord-Amerikaanse steden lopen er geen snelwegen tot in het centrum van Vancouver. De Trans Canadia Highway (snelweg nummer 1) loopt ten oosten van ‘downtown’ Vancouver en eindigt bij Horseshoe Bay in West Vancouver. Highway 99 loopt van de Canadees-Amerikaanse grens en eindigt in de wijk Richmond ten zuiden van het centrum.

Raadpleeg zorgvuldig een kaart van de stad voor u naar een bestemming rijdt. Er zijn veel straten met dezelfde naam of hetzelfde nummer. Dat komt door de 23 gemeenten die samen Greater Vancouver uitmaken: ieder voor zich geeft straatnamen en –nummers uit en bovendien wijzigen die nogal eens.

Het centrum van Vancouver is een zeer dichtbevolkt gebied. Het verkeer is druk en het is moeilijk, zo niet onmogelijk, om een parkeerplaats op straat te vinden. Dit wordt trouwens ook ontmoedigd door het stadsbestuur: de parkeertarieven op straat zijn hoger dan in parkeergarages. Als u vergeet de parkeermeter op tijd bij te vullen, kan uw auto worden weggesleept.

Vancouver geldt als zeer veilig, maar de stad kampt met één groot probleem: auto-inbraken. Laat daarom niets van waarde achter in uw auto, want de kans is groot dat het portier wordt geforceerd of een ruit wordt ingeslagen.

Hotels

Greater Vancouver heeft een breed aanbod aan hotels, motels en ‘bed & breakfast’ accommodaties. Aangezien de stad een populaire vakantiebestemming is, raden we u aan een hotelkamer te reserveren. Zeker als u in het centrum van de stad wilt overnachten, want die hotels zijn vaak volgeboekt.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Vancouver raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Vancouver

EasyTerra Autohuur Vancouver vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Canada, maar in een andere stad dan Vancouver, klikt u dan door naar de Auto huren Canada pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Canada u een auto huren wilt.