Autohuur Paphos

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Paphos zodat jij dat niet hoeft te doen.

Voer stad, luchthaven of treinstation in
Waarom bij ons reserveren?
  • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Paphos

  1. Home
  2. Autohuur Cyprus
  3. Paphos
EasyTerra Autohuur Paphos is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken. lalalala

Recente reviews

Gemiddelde beoordeling: 8.1 van 10 Aantal klantbeoordelingen: 42
Schakelaar Get Your Car Paphos Airport
“Prima geregeld”

“De reservering is eenvoudig te maken. De communicatie is goed en ook de afspraken zijn nagekomen.”

27-06-2018 05:41
Victor Get Your Car Paphos Airport
“Clear site, cheap cars”

“Clear site, and cheapest cars you can find anywhere!”

20-06-2018 05:35
Maichel Cyprus Airport Car Paphos Airport
“Redelijk...”

“De auto die is gereserveerd kwam niet overeen met de auto die wij kregen, ofwel deze zaten niet eens in dezelfde klasse. "De administratie is niet op orde" aldus de verhuurder op locatie. Dat was een tegenvaller. De logistiek was verder prima, ophalen en inleveren was duidelijk en vlot. Geen verassingen achteraf.”

06-11-2017 08:01

Locatie informatie voor Paphos

Autoverhuur Paphos
Autoverhuur Paphos

Introductie

Paphos is bekend als de geboorteplaats van de Griekse godin Afrodite. Het moderne Paphos bestaat uit twee delen: het hogere deel op de heuvel dat het commerciële hart is en de benedenstad met de belangrijkste archeologische attracties, waar ook de meeste hotels en restaurants zijn. De strook langs de kust heeft de afgelopen jaren een sterke ontwikkeling doorgemaakt: dit is waar de meeste cafés, restaurants en hotels zijn geconcentreerd. De boulevard is vooral ’s avonds druk.

Bevolking

Paphos heeft ruim 50.000 inwoners. Het heeft zich de laatste jaren sterk ontwikkeld als toeristisch centrum en in de zomermaanden lopen er dus beduidend meer mensen rond in de stad dan het officiële inwoneraantal.

Ligging

Paphos ligt aan de kust in het zuidwesten van Cyprus, een eiland in het oostelijk deel van de Middellandse Zee. Ten noorden van de stad liggen de uitlopers van het Troodosgebergte, waar u prachtige natuurwandelingen kunt maken. Paphos ligt bijna 70 kilometer ten westen van Limassol.

Economie

Vroeger was visserij de belangrijkste bron van inkomsten voor de inwoners van Paphos. Nog steeds leven veel mensen van de visserij, maar toerisme is de pijler van de lokale economie. Dat is geen wonder want de stad barst van de historische bezienswaardigheden en ligt in een prachtige omgeving waar u niet alleen kunt genieten van witte stranden, maar ook van de flora en fauna in het Troodosgebergte.

Vliegvelden

Tien kilometer ten zuidoosten van de stad ligt Paphos International Airport. Binnenkort wordt een nieuwe vierbaansweg geopend die de luchthaven met Paphos zal verbinden. Dan kunt u in zeer korte tijd met uw huurauto van en naar het vliegveld rijden. De aanleg van de nieuwe weg is hoognodig omdat de huidige verbindingen (hoofdweg B6 en secundaire weg E603) vaak zeer druk zijn.

Openbaar Vervoer

Er is alleen openbaar busvervoer in Paphos. U moet wel enig geduld betrachten als u er gebruik van wilt maken, want de bussen rijden niet altijd volgens het aangegeven tijdschema. Er zijn zowel stadsbussen als regionale bussen naar dorpen in de omgeving.

Verkeer- en Parkeersituatie

Als u interessante plaatsen buiten Paphos wilt bezoeken is een huurauto onmisbaar. Rondrijden op Cyprus is gemakkelijk, alleen in het centrum van Paphos kan het erg druk zijn. De nauwe straatjes daar zijn niet berekend op de toegenomen verkeersdrukte.
Paphos is via de snelweg A6 verbonden met Limassol en er wordt gewerkt aan een snelwegverbinding (de A7) met Polis.

Hotels

Zoals hierboven al aangegeven: Paphos heeft zich de laatste jaren ontwikkeld tot een van de belangrijkste toeristenbestemmingen op Cyprus. Er is dan ook geen gebrek aan accommodaties: van luxe strandhotels en -resorts tot vakantiebungalows en eenvoudige pensions. Wij raden u wel aan uw hotelkamer ruim van tevoren te boeken, zeker tijdens het hoogseizoen (de zomermaanden).

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Paphos raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Paphos

EasyTerra Autohuur Paphos vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Cyprus, maar in een andere stad dan Paphos, klikt u dan door naar de Autohuur Cyprus pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Cyprus u een auto huren wilt.