Autohuur Düsseldorf

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Düsseldorf zodat jij dat niet hoeft te doen.

Voer stad, luchthaven of treinstation in
Waarom bij ons reserveren?
  • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Düsseldorf

  1. Home
  2. Autohuur Duitsland
  3. Düsseldorf
EasyTerra Autohuur Düsseldorf is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken. lalalala

Recente reviews

Gemiddelde beoordeling: 8.4 van 10 Aantal klantbeoordelingen: 50
Christine Huisman Hertz Düsseldorf International Airport
“goede keuzes”

“goede keuzes, verhuurbedrijven snappen ook wat de bedoeling is,. alleen jammer dat er dan achteraf wel verborgen kosten zijn zoals bij Hertz € 25,-- euro omdat ik de grens over ben gestoken naar nederland.. jammer dat dit niet bij de boeking vermeld wordt want dan had ik een andere gekozen..”

10-07-2018 10:07
M Borger Buchbinder Düsseldorf International Airport
“Absolute favoriet”

“Meerdere malen via Easyterra een auto gehuurd op verschillende locaties in Europa. Het boekingsproces is uitermate makkelijk en heeft geen verborgen kosten. Ook de uiteindelijke verhuurders zijn altijd zeer content aangezien de gehele boeking reeds bij hen bekend en voorbereid is. Het ophalen van de auto is altijd erg makkelijk geweest. De prijzen via Easyterra zijn meestal ook gunstiger dan direct bij de verhuurder. Mijn absolute favoriet voor het huren van een auto!”

01-04-2018 06:09
Shaban Fares Alamo Rent a Car Düsseldorf International Airport
“Duidelijke uitleg en documenten bij …”

“Duidelijke uitleg en documenten bij reservering. Autoverhuurbedrijf goed te vinden, zeer klantvriendelijk en geen onvoorziene tegenvallers.”

25-11-2017 14:43

Locatie informatie voor Düsseldorf

Autoverhuur Düsseldorf
Autoverhuur Düsseldorf

Introductie

Düsseldorf is de hoofdstad van Rheinland-Westfalen. Hoewel de stad in de Tweede Wereldoorlog zwaar werd gebombardeerd heeft Düsseldorf een elegante uitstraling behouden met een mix van oude en nieuwe gebouwen. De oude ‘Altstadt’ met de 13e eeuwse Sint-Lambertuskerk en het oude kasteel Jägerhof zijn zeer de moeite van het bekijken waard. Verder vindt u exclusieve winkels en galeries aan de Königsallee, door de inwoners zelf vaak kortweg aangeduid als ‘Kö’.

Bevolking

Düsseldorf heeft bijna 600.000 inwoners. Het wordt ook wel ‘Nippon aan de Rijn’ genoemd, vanwege het grote aantal Japanners dat er woont (8000). Schrijf de naam van de stad nooit zonder umlaut. ‘Dussel’ betekent ‘sufferd’ en dat vinden de Düsseldorfers niet leuk.

Ligging

De stad ligt voornamelijk op de oostelijke oever van de Rijn, waar het riviertje de Düssel in de Rijn uitmondt. Enkele stadsdelen (Oberkassel, Niederkassel, Heerdt en Lörick) liggen op de westelijke oever. Düsseldorf ligt ten zuidwesten van het Ruhrgebied, maar maakt wel deel uit van deze grote stedelijke agglomeratie met meer dan 11 miljoen inwoners. Duisburg ligt even ten noordwesten van Düsseldorf. Keulen ligt ten zuidoosten van de stad.

Economie

Waar het Ruhrgebied leunt op de zware industrie is Düsseldorf vooral een administratief centrum. Niet voor niets wordt de stad ook wel ‘de schrijftafel van het Ruhrgebied’ genoemd. De hoofdkantoren van zware industrieën zijn er gevestigd, zoals Thyssen-Krupp, Rheinmetall en Henkel. Verder is er een Europees patentbureau en zijn er ook vele reclamebureaus, telecommunicatiebedrijven en banken gevestigd. Weinig mensen weten dat Düsseldorf een vooraanstaande positie inneemt in de Duitse mode-industrie. De ‘Collections Premieren Düsseldorf’ is een van de grootste modebeurzen ter wereld.
Ook de media zijn ruim vertegenwoordigd met de studio’s van de Duitse tv-netten Westdeutschen Rundfunks (WDR) en Zweiten Deutschen Fernsehens (ZDF).

Vliegvelden

De luchthaven van Düsseldorf ligt ten noorden van de stad en is het op twee na grootste vliegveld van Duitsland. Vanuit de binnenstad is de luchthaven bereikbaar met de zogeheten Stadtbahn (lijn 7). Ook is er een railverbinding met de Hochbahn.
Twintig kilometer ten westen van de stad ligt een kleinere luchthaven, Düsseldorf-Mönchengladbach.
Budgetmaatschappijen maken gebruik van het vliegveld Weeze. Dat ligt 100 kilometer ten noordwesten van de stad, maar de bestemming wordt door deze maatschappijen vaak wel aangeduid als ‘Düsseldorf’.

Openbaar Vervoer

Düsseldorf heeft een uitgebreid openbaar vervoernetwerk met Stadtbahnen (stadstreinen, metro), Strassenbahnen (trams) en bussen, allemaal geëxploiteerd door Rheinbahn. Het knooppunt van alle openbaar vervoer in de stad is het Hauptbahnhof Düsseldorf. Van het station vertrekken snelle (ICE-)treinen naar onder meer Berlijn, München en Amsterdam. De ICE-treinen stoppen ook op het station Düsseldorf Flughafen. Regionale treinen zijn er naar Duisburg, Essen, Wuppertal, Mönchengladbach, Krefeld en Keulen.
U kunt met één kaartje gebruik maken van alle openbaar vervoer in Düsseldorf en omgeving.

Verkeer- en Parkeersituatie

Düsseldorf is omgeven door snelwegen. In het noorden de A44 Mönchengladbach-Bochum en de A52 naar Essen, in het zuiden de A46 Heinsberg-Hagen en de A59 naar Leverkusen, in het westen de A57 Keulen-Krefeld en ten slotte in het oosten de A3 van Keulen naar Oberhausen.
Het is een moderne stad met goede bewegwijzering zodat u geen moeite zult hebben uw weg te vinden in Düsseldorf.
Langs de Königsallee is een zogeheten ‘Blauwe Zone’ ingesteld. U mag daar uitsluitend parkeren in de blauwe vakken, op alle andere plaatsen is parkeren verboden. In de Blauwe Zone moet u betalen voor parkeren van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 18.00 en op zaterdag van 09.00 tot 16.00. Let op: buiten deze tijden mag u gratis parkeren maar ook dan uitsluitend in de blauwe vakken.

Hotels

Düsseldorf is een zakelijk centrum waar het hele jaar door vele beurzen en tentoonstellingen worden gehouden. Er is dus geen gebrek aan hotels in de middenklasse en hoger. Als u een hotel in deze categorie zoekt is het zeer aan te raden uw hotelkamer te reserveren. Goedkopere accommodaties vindt u rond het treinstation, vooral in de Graf-Adolf-Strasse, en in het zuiden van de stad rond de Jahnstrasse.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Düsseldorf raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Düsseldorf

EasyTerra Autohuur Düsseldorf vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Duitsland, maar in een andere stad dan Düsseldorf, klikt u dan door naar de Autohuur Duitsland pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Duitsland u een auto huren wilt.