Autohuur Kittila

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Kittila zodat jij dat niet hoeft te doen.

Voer stad, luchthaven of treinstation in
Waarom bij ons reserveren?
  • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Kittila

  1. Home
  2. Autohuur Finland
  3. Kittila
EasyTerra Autohuur Kittila is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken. lalalala

Locatie informatie voor Kittila

Introductie

Kittilä is een plaatsje in Fins Lapland. Levi bij Kittilä is een van de grootste Finse skigebieden en een populaire bestemming voor wintersporters. Een andere attractie in de wintermaanden is Lainio, een dorpje helemaal gebouwd van sneeuw en ijs.

Bevolking

Het dorp heeft ruim 6000 inwoners.

Ligging

Kittilä ligt in het noorden van Finland, zo’n 130 kilometer ten noorden van de Poolcirkel en niet ver van de grens met Zweden.

Economie

Toerisme vormt een belangrijke pijler van de economie. Het wintersportgebied Levi trekt jaarlijks tienduizenden wintersportliefhebbers. Het wintersportseizoen is er bovendien lang: van het midden van oktober tot in mei!

Verder exploiteert een Canadese firma, Agnico-Eagle Mines, er een van de grootste goudmijnen van Europa.

Vliegvelden

Kittilä airport ligt vier kilometer ten noorden van het dorp en zeven kilometer ten zuiden van het wintersportgebied Levi. Er zijn directe verbindingen met onder meer de Finse hoofdstad Helsinki. De luchthaven ligt pal langs de hoofdweg tussen Kittilä en Levi (Levintie, wegnummer 79) en is dus zeer gemakkelijk bereikbaar per huurauto.

Openbaar Vervoer

Er is goed openbaar busvervoer, zowel in het skigebied Levi als tussen Levi en Kittilä.

Verkeer- en Parkeersituatie

Een huurauto is een goed middel van vervoer om Kittilä en omgeving, de skigebieden van Levi en de uitgestrekte bossen in dit deel van Finland te verkennen. Wel moet u rekening houden met de soms barre weersomstandigheden in de winter. Ook moet u bedacht zijn op plotseling overstekend wild.

Hotels

In Kittilä is slechts een beperkt aanbod van accommodaties, maar in Levi is er een enorm aanbod. Er zijn maar liefst ruim 20.000 hotelbedden beschikbaar! Toch is dit aantal in de wintermaanden maar net toereikend. We raden u daarom aan uw accommodatie ruim van tevoren te boeken, zeker als u rond Kerstmis, Oud en Nieuw of Pasen een bezoek wilt brengen aan Kittilä.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Kittilä raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Kittila

EasyTerra Autohuur Kittila vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Luchthavens

Als u op zoek bent naar een huurauto in Finland, maar in een andere stad dan Kittila, klikt u dan door naar de Autohuur Finland pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Finland u een auto huren wilt.