Autohuur Vaasa

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Vaasa zodat jij dat niet hoeft te doen.

Ga zorgeloos op reis met EasyTerra. Bespaar tot wel 60% op de prijs van alle bekende autoverhuurders in Vaasa.

Voer stad, luchthaven of treinstation in
Waarom bij ons reserveren?
  • Gratis annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Vaasa

  1. Home
  2. Autohuur Finland
  3. Vaasa
EasyTerra Autohuur Vaasa is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken.

Locatie informatie voor Vaasa

Autoverhuur Vaasa
Autoverhuur Vaasa

Introductie

Het Finse Vaasa werd halverwege de negentiende eeuw vrijwel geheel door brand verwoest. De nieuwe stad werd niet op dezelfde plaats herbouwd, maar ongeveer zes kilometer ten noordwesten van de oude stad. De ruïnes van de kerk, de school en het raadhuis van het oude Vaasa zijn nu onderdeel van een recreatiepark. Een van de grootste attracties van Vaasa is de Kvarken Archipel voor de kust.

Bevolking

Er wonen bijna 60.000 mensen in Vaasa. Het inwoneraantal is de laatste jaren sterk gestegen, vooral door de vestiging van hightech bedrijven (zie bij Economie). Ongeveer een kwart van de inwoners spreekt Zweeds, wat de sterke band van de stad met Zweden benadrukt.

Ligging

Vaasa ligt in het westen van Finland, aan de Botnische Golf. Voor de kust liggen vele eilandjes die samen de Kvarken Archipel vormen. Het is een beschermd natuurgebied.

Economie

Vaasa is een industriële stad met onder meer vestigingen van ABB Strömberg (bedrijfsautomatisering en elektronica) en Wärtsilä, fabrikant van dieselmotoren voor schepen. Verder wordt er veel onderzoek verricht naar nieuwe technologieën voor energie-opwekking. Niet minder dan 10.000 mensen werken in deze sector. Er is een universiteit en er zijn andere instellingen voor hoger onderwijs in Vaasa.

Vliegvelden

De luchthaven Vaasa Airport ligt 10 kilometer ten zuidoosten van het stadscentrum. Er zijn dagelijkse verbindingen met Helsinki en Stockholm, en vier keer per week met het Zweedse Umeå. Het vliegveld is met een huurauto vanuit het centrum in 10-15 minuten bereikbaar via de E12 of de E8.

Openbaar Vervoer

Het openbaar busvervoer in de stad wordt uitgevoerd door Vaasan Paikallisliikenne. De bussen rijden om het uur of om het halfuur en verbinden ook de omliggende plaatsen met het centrum van Vaasa. Verder zijn er busverbindingen met onder meer Oulu, Turku en Tampere. De meeste treinen rijden van en naar Seinäjoki, ten oosten van Vaasa. Verder is er een dagelijkse veerbootverbinding met het Zweedse Holmsund, de haven van Umeå aan de overkant van de Botnische Golf.

Verkeer- en Parkeersituatie

Bij de aanleg van de nieuwe stad (zie de Introductie) werd een rechthoekig stratenpatroon gevolgd, wat het bijzonder gemakkelijk maakt om in Vaasa uw weg te vinden. Er is ruim voldoende parkeergelegenheid, maar in het centrum moet u betalen voor parkeren op straat. Met een huurauto kunt u gemakkelijk andere plaatsen langs de Botnische Golf bezoeken, want de kustweg E8 loopt dwars door Vaasa. Tampere is bereikbaar via de E12 (afstand: 419 kilometer).

Hotels

De toenemende bedrijvigheid in Vaasa heeft gezorgd voor een groter aanbod van accommodaties. Er zijn zakenhotels, maar ook luxe spa’s en eenvoudige pensions en bed & breakfasts. Veel mensen kiezen ervoor te overnachten in een van de vakantiehuisjes in de omgeving van Vaasa of op de camping op het eiland Vaskiluoto, tegenover het stadscentrum.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Vaasa raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Vaasa

EasyTerra Autohuur Vaasa vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Luchthavens

Als u op zoek bent naar een huurauto in Finland, maar in een andere stad dan Vaasa, klikt u dan door naar de Auto huren Finland pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Finland u een auto huren wilt.