Autohuur Turku

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Turku zodat u dat niet hoeft te doen.

Voer plaats of luchthavencode in
Waarom bij ons reserveren?
  • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders
3117 beoordelingen "Goed" 7.9 / 10
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Turku

  1. Home
  2. Autohuur Finland
  3. Turku

EasyTerra Autohuur Turku is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken.

Locatie informatie voor Turku

Autoverhuur Turku
Autoverhuur Turku

Introductie

Turku is de oudste stad van Finland en was vroeger de hoofdstad van het land. In 1912 kreeg Helsinki die status. Turku is een gezellige studentenstad met een goede bewaard gebleven middeleeuwse centrum.

Bevolking

De stad heeft ongeveer 180.000 inwoners.

Ligging

Turku ligt aan de zuidwestkust van Finland, aan de monding van de Aurarivier. De oostkant van de rivier wordt ‘deze kant’ (täl pual jokke) genoemd, de westelijke oever is ‘de andere kant’ (tois pual jokke). Voor de kust liggen honderden eilanden en eilandjes die de scheiding vormen tussen de Botnische Golf en de Oostzee.

Economie

De haven en de omliggende industrieterreinen vormen traditioneel een van de pijlers van de lokale economie. De laatste jaren heeft Turku zich in snel tempo ontwikkeld tot hightech stad. De meeste bedrijven in die sector zijn gevestigd in het Turku Science Park. De vele instituten voor hoger onderwijs werken vaak met die hightech bedrijven samen. Verder speelt de nabijheid van de Finse archipel het toerisme in de kaart en ook reizen veel mensen met de boot naar of van Turku.

Vliegvelden

De luchthaven van de stad, Turku Airport, ligt 8 kilometer ten noorden van het centrum. Het vliegveld is met een huurauto gemakkelijk bereikbaar via de Tampereentie (Route 9). De afslag naar de luchthaven staat duidelijk op verkeersborden aangegeven.

Openbaar Vervoer

Er is goed openbaar stadsvervoer in Turku. Daarnaast zijn er uitstekende bus- en treinverbindingen met andere Finse steden, waaronder Tampere en de hoofdstad Helsinki. Het bus- en treinstation liggen vrij ver uit elkaar, maar daar komt verandering in. Turku wil een groot vervoersknooppunt bouwen met daarbij een winkelcentrum en hotels. Vanuit de haven van Turku zijn er dagelijks veerverbindingen met de Åland eilanden en met de Zweedse hoofdstad Stockholm.

Verkeer- en Parkeersituatie

Hoewel Turku een bedrijvige stad is, zult u geen moeite hebben uw weg te vinden. Ook het vinden van een vrije parkeerplaats voor uw huurauto levert meestal geen problemen op. Een zeer centraal gelegen parkeergelegenheid is de ondergrondse garage Louhi. Op verkeersborden staat de locatie van deze garage aangegeven, evenals het aantal vrije plaatsen.

Hotels

Turku heeft een goed aanbod van accommodaties. De meeste hotels staan in het hart van de stad, tussen het treinstation en de rivier, maar er zijn ook enkele overnachtingsmogelijkheden bij de haven. Voor mensen die liever buiten de stad overnachten zijn er diverse campings in de buurt van Turku, zoals de Camping Ruissalo die direct aan zee ligt en goed met openbaar vervoer of huurauto is te bereiken.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Turku raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Turku

EasyTerra Autohuur Turku vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Finland, maar in een andere stad dan Turku, klikt u dan door naar de Autohuur Finland pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Finland u een auto huren wilt.