Autohuur Ajaccio

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Ajaccio zodat u dat niet hoeft te doen.

Voer plaats of luchthavencode in
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Ajaccio

  1. Home
  2. Autohuur Frankrijk
  3. Autohuur Corsica
  4. Ajaccio

EasyTerra Autohuur Ajaccio is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken.

Recente reviews

Gemiddelde beoordeling: 7.9 van 10 Aantal klantbeoordelingen: 91
Mister (y) Geust Europcar Ajaccio Airport
“Fijne website met een goede prijs/kwaliteit verhouding”

“Fijne website met veel filter opties die altijd een goede prijs/kwaliteit laat zien met de mogelijkheid voor diverse opties mbt. service level (verzekeringen). Aanvullende verzekeringen zijn niet zo duur als bij de aanbieders zelf. Prijsnivo vergeleken met het huuraanbod van Ryanair (50% korting) maar jullie zijn dan toch nog net goedkoper. Sommige van jullie aanbieders zijn wel twijfelachtig. Mijn advies richting de gebruikers blijf bij de bekende/grote namen. Ga zo door en blijf scherp. Toppie. !Tip het zou wel handig zijn als je bepaalde zoek acties zou kunnen opslaan onder je account en tevens via de website annuleringen te kunnen doen. Graag ook inzicht in het eigen risico bij reserveringen.”

16-12-2017 13:47
Hans A. Europcar Ajaccio Airport
“Ik had een auto gehuurd met afkoop …”

“Ik had een auto gehuurd met afkoop eigen risico. Hiervoor stelt EasyTerra strenge eisen aan het controleren en invullen bestaande schades. Door de autoverhuurder ter plekke werden die eisen niet opgevolgd. Daar moest ik zelf erg moeilijk voor doen. Ik moest nota bene zelf de bestaande schade opzoeken en nadien bevestigen. Vreemd. Ook bij terugbrengen moest ik een handtekening voor akkoord afdwingen. Vreemd. De auto was verder een fijne auto.”

02-10-2017 16:19
Ted Europcar Ajaccio Airport
“Simpele keus tussen meerdere …”

“Simpele keus tussen meerdere autoverhuurders. Wel ff gechecked op de sites van de diverse verhuurders, maar was niet nodig.”

25-09-2017 20:03

Locatie informatie voor Ajaccio

Autoverhuur Ajaccio
Autoverhuur Ajaccio

Introductie

Ajaccio is de hoofdstad van het Franse eiland Corsica. Het stadje heeft een sfeervol centrum en is verder vooral bekend als de geboorteplaats van Napoleon Bonaparte.

Bevolking

Het stadje heeft bijna 55.000 inwoners.

Ligging

Ajaccio ligt aan de westkust van Corsica, hemelsbreed op 390 kilometer ten zuidoosten van Marseille.

De bebouwing strekt zich uit langs de Golf van Ajaccio en langs de rivier de Gravona. Het water van die rivier wordt voor een groot deel gebruikt voor de drinkwatervoorziening van de stad.

Ajaccio ligt op 146 kilometer van Bastia en op 140 kilometer van Porto-Vecchio.

Economie

Van oudsher is Ajaccio een vissersplaats; de vissers halen voornamelijk sardines uit de Middellandse Zee. Ook jachten doen de haven van de stad aan.

Verder zijn er enkele kleine bedrijven die pastaproducten maken. Ook worden er sigaren geproduceerd. De landbouw levert voornamelijk citrusvruchten.

Voor de rest is de economie afhankelijk van toerisme. Ajaccio is een centrum voor de zogeheten Thalassotherapie, waarbij zeewater medicinaal wordt gebruikt voor het bestrijden van onder meer huidproblemen.

Vliegvelden

De luchthaven Ajaccio Airport ligt vijf kilometer ten oosten van de stad. De hoofdweg N194 voert van de luchthaven naar het stadscentrum.

Openbaar Vervoer

In Ajaccio rijden stadsbussen, maar de dienstregeling is onregelmatig. Verder zijn er buslijnen naar andere plaatsen op Corsica.

Er zijn uitstekende veerverbindingen met steden aan de Franse Rivièra. Die vertrekken vanaf de Quai L'Herminier, onder meer naar Marseille, Toulon en Nice.

Verkeer- en Parkeersituatie

Hoewel Ajaccio een kleine stad is, kan het in het centrum erg druk zijn, vooral in de zomermaanden. Er is overigens een ruim aanbod van parkeerterreinen en -garages, zodat u altijd wel een plekje kunt vinden om uw auto te stallen. U kunt onder meer parkeren bij de haven en bij de Quai des Torpilleurs.

De hoofdwegen N194 en N196 leiden van Ajaccio naar respectievelijk Corte en Bonifacio.

Hou er wel rekening mee dat Corsica bergachtig is en de wegen dus bochtig zijn. Een afstand kan op de kaart kort lijken, maar in werkelijkheid langer duren dan u had gedacht. Voor een trip van Ajaccio naar Bastia moet u zeker 2,5 uur uittrekken.

Hotels

Ajaccio heeft een goed aanbod van hotels, de hoogste klasse is viersterren. Ook in de omgeving vindt u enkele hotels en resorts. Sommige daarvan zijn gespecialiseerd in Thalassotherapie (zie bij Economie).

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Ajaccio raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Ajaccio

EasyTerra Autohuur Ajaccio vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Frankrijk, maar in een andere stad dan Ajaccio, klikt u dan door naar de Autohuur Frankrijk pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Frankrijk u een auto huren wilt.