Autohuur Toulon

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Toulon zodat u dat niet hoeft te doen.

Om gebruik te kunnen maken van onze site, dient u cookies te ondersteunen.

Wij vergelijken alle bekende verhuurders
  • Hertz
  • Thrifty
  • Europcar
  • Budget
  • Avis
  • Alamo

Autohuur Toulon

EasyTerra Autohuur Toulon is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken.

Recente reviews

Gemiddelde beoordeling: 8.1 van 10 Aantal klantbeoordelingen: 40
Keddy By Europcar Toulon Airport
“Staat van de auto”

“Heel veel deukjes en krassen in/op huurauto die ook niet allemaal op de lijst stonden. Waarom worden dit soort auto's verhuurd. Twee of 3 beschadigingen is OK, 6 is te veel.”

16-07-2016 22:49
Avis Toulon Airport
“prijs- kwaliteit is prima”

“Prijs- kwaliteit is prima. Vlotte service. Wagens zijn zo goed als nieuw.”

05-12-2015 17:23
Europcar Toulon Airport
“Uitstekend boekingssysteem, voortreffelijke keuze.”

“Uitstekend boekingssysteem, voortreffelijke keuze. Bij de aanbieders van de auto een vlotte administratieve afhandeling van het ophalen van de geselecteerde auto.”

28-08-2015 09:25

Locatie informatie voor Toulon

Autoverhuur Toulon
Autoverhuur Toulon

Introductie

Toulon is een stad aan de Franse Rivièra met een fraai middeleeuws centrum. Dat centrum wordt ook wel ‘basse ville’ (benedenstad) genoemd, omdat dit deel het laagste is van de stad. Dit historische stadsdeel ligt pal ten noorden van de haven. Toulon is de thuishaven van de Franse marinevloot in de Middellandse Zee. De stad ligt achter een heuvel (Mont Faron) die het centrum van Toulon enigszins beschermt tegen de mistral, een koude wind uit de Alpen.
Door de Slag bij Toulon in 1793 rees de ster van Napoleon Bonaparte. Hij versloeg Spaans-Britse troepen die gelegerd waren in het fort Balaguier ten westen van de stad. In het fort is een museum gewijd aan deze veldslag.

Bevolking

De stad zelf heeft z’n 170.000 inwoners, maar inclusief de voorsteden wonen er meer dan een half miljoen mensen.

Ligging

Toulon ligt in het zuiden van Frankrijk aan de Middellandse Zee, tussen Marseille (ten westen) en Nice (ten oosten). Het is de hoofdstad van het departement Var.

Economie

De economie van Toulon is sterk verbonden met de haven. Allereerst is Toulon het hoofdkwartier van de Franse marine in de Middellandse Zee. Dankzij de marine vinden duizenden mensen, direct of indirect, werk. Maar ook de handel via de ‘gewone’ haven levert een flinke bijdrage aan de economie. Daarnaast is het toerisme van groot belang. De stranden aan de Côte d’Azur trekken vele zonaanbidders, maar ook het mooie oude centrum van Toulon trekt grote aantallen buitenlandse bezoekers.

Vliegvelden

Op 23 kilometer ten oosten van de stad ligt een vliegveld: Aeroport Toulon – Hyeres. Er zijn verbindingen met onder meer Brussel, Parijs, Rotterdam en Londen. Dit vliegveld is per auto in 20 minuten bereikbaar via de A570 (Hyères, Saint-Tropez). Een mooiere route is de weg direct langs de kust.
Andere luchthavens in de omgeving zijn Marseille-Provence Airport (90 km ten westen van Toulon) en Nice-Côte d'Azur Airport (150 km ten oosten van Toulon).

Openbaar Vervoer

De meeste stadsbussen en regionale lijnen vertrekken vanaf het treinstation (Gare Routière). Dit openbaar vervoer wordt verzorgd door Réseau Mistral. Er zijn snelle busdiensten naar grotere plaatsen in de omgeving, zoals Cannes, Nice, Marseille en Gap.
Per trein zijn er verbindingen met heel Frankrijk. Ook de hogesnelheidstrein TGV stopt in Toulon.
Vanuit de haven van Toulon vertrekken diverse veerboten, onder meer naar Bastia op het eiland Corsica. Er zijn twee maatschappijen die deze veerdiensten onderhouden: Corsica Ferries en SNCM.

Verkeer- en Parkeersituatie

De hoofdweg door het centrum is de Boulevard de Strasbourg. Ten zuiden van de Place Victor Hugo beginnen de kleine straatjes die afdalen naar de oude stad. Dit stadsdeel kunt u beter niet met de auto bezoeken: de straatjes zijn nauw en kronkelig. De vis-, groenten- en bloemenmarkten zijn uiteraard uitsluitend te voet te verkennen.
Ongeveer 1,5 km van de ingang van de haven is in het centrum van Toulon een bewaakte parkeergarage. Bij de haven zelf is een openlucht parkeerterrein. Let op dat u niets van waarde achterlaat in uw auto, zelfs niet in de bewaakte parkeergarage!
Op straat mag u, tegen betaling, parkeren op plaatsen die zijn aangeduid door een witte stippellijn op het wegdek.

Hotels

Toulon is een belangrijke toeristenbestemming aan de populaire Côte d’Azur. Er dus geen gebrek aan hotels, waarbij moet worden opgemerkt dat ze vooral in de hogere prijsklasse vallen. Budgethotels zijn er maar weinig. Het is in ieder geval aan te raden uw hotelkamer in Toulon te reserveren.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Toulon raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan: