Autohuur Dijon

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Dijon zodat jij dat niet hoeft te doen.

Waarom bij ons reserveren?
  • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders
Het Worry-Free label
  • Geen zorgen over het eigen risico
  • Ongelimiteerde kilometers
  • Een verhuurder met een goede beoordeling
  • Vol-vol brandstofbeleid

Autohuur Dijon

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Dijon zodat jij dat niet hoeft te doen.

Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Dijon

  1. Home
  2. Autohuur Frankrijk
  3. Dijon
EasyTerra Autohuur Dijon is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken. lalalala

Locatie informatie voor Dijon

Introductie

Dijon dat door de Romeinen als Divio werd gesticht, was tussen de negende en vijftiende eeuw de hoofdstad van het Hertogdom Bourgondië. Dijon was destijds een rijke stad en een centrum voor kunst en wetenschap. Het oude centrum van de stad herinnert nog aan die macht en rijkdom van het Huis van Bourgondië.

Bevolking

De stad zelf heeft ruim 150.000 inwoners, maar met de voorsteden meegerekend wonen er ruim 250.000 mensen in Dijon en omgeving.

Ligging

Dijon is de hoofdstad van het departement Côte-d'Or in het oosten van Frankrijk. De stad ligt aan de samenloop van twee rivieren, de Suzon en de Ouche. Dijon maakt deel uit van de Côte des Vins de Bourgogne, ook wel bekend als ‘Route des Grands Crus’, tussen Dijon en Beaune. De stad ligt 310 kilometer ten zuidoosten van Parijs en 190 kilometer ten noorden van Lyon.

Economie

De economie van Dijon is gevarieerd. Hoewel minder belangrijk dan vroeger is de metaalindustrie nog wel aanwezig in de stad (onder meer spoorwegmaterieel en machinebouw). Verder is Dijon bekend van voedselverwerking (vooral mosterd, maar ook koekjes, chocolade en bessenjam). In de vlakte bij Dijon worden tarwe, gerst, koolzaad en suikerbieten verbouwd.

Vliegvelden

De kleine luchthaven Dijon Bourgogne Airport ligt 6 kilometer ten zuidoosten van de stad. Er zijn alleen vluchten van en naar enkele binnenlandse bestemmingen, zoals Bordeaux, Toulouse en Nantes en naar en van Southampton in Groot-Brittannië. De luchthaven is per huurauto bereikbaar via de A39 (l’Autoroute Verte).

Openbaar Vervoer

Dijon heeft uitstekend openbaar vervoer in de vorm van bussen. Verder is er een gratis cirkellijn (Diviaciti) in het centrum van de stad langs de belangrijkste bezienswaardigheden. Ook gratis zijn de zogeheten Velodi fietsen: er zijn zo’n veertig stallingen waar u deze fietsen kunt meenemen en terugzetten. Er zijn plannen om in Dijon een tramnetwerk aan te leggen.

Verkeer- en Parkeersituatie

Rondrijden in het historische centrum van Dijon is beslist af te raden. U kunt dat centrum beter te voet verkennen of gebruik maken van de gratis Diviaciti bus die niet alleen langs bezienswaardigheden rijdt, maar ook stopt bij enkele parkeergarages rond het stadscentrum. Handig dus om uw huurauto in een van die garages achter te laten en met de bus naar attracties te rijden.

Hotels

Indien u van plan bent de stad tijdens de Gastronomic Fair (ieder jaar in de herfst) te bezoeken dan dient u ruim vantevoren uw hotel te boeken. Gedurende de rest van het jaar is er een ruime keuze aan prima hotels waar uit u kunt kiezen.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Dijon raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Dijon

EasyTerra Autohuur Dijon vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Frankrijk, maar in een andere stad dan Dijon, klikt u dan door naar de Auto huren Frankrijk pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Frankrijk u een auto huren wilt.