Autohuur Narbonne

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Narbonne zodat u dat niet hoeft te doen.

Voer plaats of luchthavencode in
Waarom bij ons reserveren?
  • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders
3115 beoordelingen "Goed" 7.9 / 10
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Narbonne

  1. Home
  2. Autohuur Frankrijk
  3. Narbonne

EasyTerra Autohuur Narbonne is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken.

Locatie informatie voor Narbonne

Introductie

Ooit was Narbonne een florerende havenstad, maar door de aanwas van land ligt de stad nu 15 kilometer van de Middellandse Zeekust. Vanaf de donjon van het Bisschopspaleis (Palais des Archevêques) hebt u een mooi uitzicht over de stad. Verder heeft Narbonne een interessant archeologisch museum en is er een ondergrondse graanloods uit de Romeinse tijd. Maar de grootste aantrekkingskracht van de stad is het strand aan de Middellandse Zee, Narbonne Plage.

Bevolking

De stad heeft bijna 55.000 inwoners.

Ligging

Narbonne ligt in het departement Aude in Languedoc-Roussillon in het zuiden van Frankrijk. Montpellier ligt ten noordoosten van de stad; als u naar het zuiden rijdt komt u in Perpignan. Narbonne is via het Canal du Midi verbonden met Carcassonne, de hoofdstad van Aude.

Economie

Hoewel Narbonne niet (meer) aan zee ligt, is er nog wel enige havenactiviteit, in Port-la-Nouvelle en Port-la-Robine. Ten noordwesten van de stad staan een installatie voor de verrijking van uranium en een chemische fabriek. Verder is het toerisme van toenemend belang. Bezoekers komen vooral af op het strand bij Narbonne, maar er is ook een mooi natuurpark (parc naturel) vlak bij de stad.

Vliegvelden

Het dichtstbijzijnde vliegveld is dat van Béziers, Cap d'Agde Airport. Het ligt 33 kilometer ten noordoosten van Narbonne en is met een huurauto bereikbaar via de snelweg A9. Perpignan–Rivesaltes Airport ligt 50 kilometer ten zuiden van Narbonne, ook bereikbaar via de A9 en vervolgens de D117. Een alternatief is de luchthaven van de hoofdstad van het departement, Carcassonne Airport, 56 kilometer ten westen van Narbonne aan de snelweg A-61.

Openbaar Vervoer

Citibus verzorgt het openbaar busvervoer in en om Narbonne. De zes stadslijnen hebben letters (A t/m F) en de zeven lijnen naar bestemmingen in de regio hebben cijfers (6 t/m 12).

Verkeer- en Parkeersituatie

In de zomermaanden kan het vrij druk zijn in de stad en vooral op de weg van en naar Narbonne Plage. Bij dat strand is overigens ruim voldoende parkeergelegenheid. In de stad zelf kunt u uw huurauto het beste parkeren in een van de parkeergarages rond het centrum. Veel hotels bieden ook parkeergelegenheid.

Hotels

Er is een goed aanbod van accommodaties in Narbonne. Er zijn luxueuze hotels en vakantieressorts (vooral aan het strand), maar ook goedkopere onderkomens. Als u in de zomermaanden naar Narbonne wilt, raden we u aan uw hotelkamer ruim van tevoren te boeken.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Narbonne raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Narbonne

EasyTerra Autohuur Narbonne vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Frankrijk, maar in een andere stad dan Narbonne, klikt u dan door naar de Autohuur Frankrijk pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Frankrijk u een auto huren wilt.