Autohuur Chios

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Chios zodat jij dat niet hoeft te doen.

Ga zorgeloos op reis met EasyTerra. Bespaar tot wel 60% op de prijs van alle bekende autoverhuurders in Chios.

  • Kosteloos annuleren
  • Laagsteprijsgarantie
  • 8000+ ophaallocaties
Voer stad, luchthaven of treinstation in
Waarom bij ons reserveren?
  • Gratis annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Chios

  1. Home
  2. Autohuur Griekenland
  3. Autohuur Chios
EasyTerra Autohuur Chios is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken.

Locatie informatie voor Chios

Introductie

Chios is het op vier na grootste eiland van Griekenland. De bewoners hebben een reputatie opgebouwd in de koopvaardij. Verder is het eiland vooral bekend door de mastiekbomen die een aromatische hars produceren. Op Chios zijn middeleeuwse stadjes te vinden, zoals Nea Moni, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

Bevolking

Op Chios wonen ongeveer 55.000 mensen op een oppervlakte van ruim 900 km². De meesten wonen in de hoofdstad die ook Chios heet en de belangrijkste haven is van het eiland.

Ligging

Chios ligt in de Egeïsche Zee, vlak voor de kust van Turkije (op slechts vijf kilometer afstand). De hoofdstad van het eiland heet ook Chios en ligt aan de oostkust.

Economie

Koopvaardij vormt een belangrijk onderdeel van de lokale economie. De schepen vervoeren de producten van het eiland: hars van de mastiekboom (wordt gebruikt in ouzo en kauwgum), maar ook olijven, vijgen, kersen, mandarijnen en wijn.

Vliegvelden

Het vliegveld van Chios ligt zo’n vier kilometer ten zuiden van de hoofdstad. Er is geen busverbinding van de luchthaven naar de stad. Wel zijn er taxi’s, maar u kunt natuurlijk ook een auto huren. Ideaal om de rest van het eiland te verkennen!

Openbaar Vervoer

Er zijn twee busdiensten op het eiland: het stadsvervoer in de hoofdstad wordt verzorgd door blauwe bussen, de groene bussen onderhouden verbindingen met andere plaatsen op het eiland. De taxi’s op Chios hebben allemaal een meter, maar verzeker u ervan dat de chauffeur die ook aanzet. Voor sommige populaire bestemmingen gelden vaste tarieven.
Verder zijn er bootverbindingen met Cesme in Turkije, met het Griekse eiland Lesbos en met Piraeus (de haven van Athene).

Verkeer- en Parkeersituatie

Chios is een groot eiland en om het te verkennen is een huurauto onmisbaar. Hou er wel rekening mee dat de wegen buiten de stadjes vaak onverhard zijn. In het heuvelachtige binnenland zijn de wegen smal en bochtig. Rij daar dus voorzichtig en hou ook rekening met opspattende stenen op onverharde wegen.

Hotels

Chios is lang niet zo toeristisch als veel andere Griekse eilanden, maar er is een goed aanbod van hotels en pensions. Zelfs in de kleinere plaatsen zult u geen moeite hebben een onderkomen te vinden, al zal de accommodatie daar wel vaak eenvoudig zijn.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Chios raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Alle steden in Chios

EasyTerra Autohuur Chios vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven in de volgende steden: