Autohuur Chios

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Chios zodat jij dat niet hoeft te doen.

Ga zorgeloos op reis met EasyTerra. Bespaar tot wel 60% op de prijs van alle bekende autoverhuurders in Chios.

Voer stad, luchthaven of treinstation in
Waarom bij ons reserveren?
  • Gratis annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
FLASH SALE! 5% KORTING OP ALLE AUTO'S
Geldig voor iedere bestemming. Boek snel deze actie loopt t/m donderdag 17 oktober
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Chios

  1. Home
  2. Autohuur Griekenland
  3. Autohuur Chios
  4. Chios
EasyTerra Autohuur Chios is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken.

Locatie informatie voor Chios

Introductie

Chios is de hoofdstad van het Griekse eiland met dezelfde naam. Oorspronkelijk was het een zware vesting aan de noordkant van de natuurlijke haven, maar bij de aardbeving van 1881 werd daarvan veel verwoest. Het centrum ligt tussen de haven en het middeleeuwse kasteel. Sinds 2011 is het eiland Chios een gemeente en de stad Chios een deelgemeente daarvan.

Bevolking

De stad heeft bijna 30.000 inwoners, de helft van het totale aantal bewoners van het eiland Chios.

Ligging

Chios-Stad ligt aan de oostkust met aan de overkant van de zee de stad Çeşme, aan de Turkse kust. Ten noorden van de stad ligt het dorp Vrontados, de geboorteplaats van de Griekse dichter Homerus.

Economie

De mastiek (hars die afkomstig is van de mastiekboom) van Chios is wereldberoemd en sinds enige tijd een beschermde productnaam. Verder produceert het eiland olijven, vijgen, citrusvruchten (mandarijnen) en wijn. Verder verdienen de inwoners geld in de scheepvaart en het toerisme, hoewel het toerisme op Chios (nog) niet de massa-omvang heeft zoals op veel andere eilanden in Griekenland.

Vliegvelden

De luchthaven, Chios Island National Airport, ligt in de zuidelijke buitenwijken van de stad. Vanaf de haven is het vliegveld gemakkelijk bereikbaar met een huurauto via de weg langs de kust (Leoforos Enossos) die rechtstreeks naar de luchthaven leidt.

Openbaar Vervoer

Er is goed openbaar vervoer, zowel in Chios-Stad als op de rest van het eiland. De blauwe bussen rijden alleen in de stad, de groene bussen rijden naar andere bestemmingen op Chios. Verder zijn er veerboten naar Çeşme (in Turkije), Lesbos en Piraeus (de haven van Athene).

Verkeer- en Parkeersituatie

Chios-Stad is klein genoeg om te voet te verkennen, maar voor tochten over het (vrij grote) eiland is een huurauto ideaal. Hou er wel rekening mee dat sommige wegen smal en onverhard zijn en ook kunt u op de weg mensen of vee tegenkomen. In de zomermaanden kan het moeilijk zijn een vrije parkeerplaats te vinden in Chios-Stad; u kunt uw huurauto dan het beste op het parkeerterrein bij het hotel achterlaten (de meeste hotels bieden die mogelijkheid).

Hotels

Zoals al eerder gezegd (bij Economie): Chios heeft niet het massatoerisme van sommige andere Griekse eilanden. Toch is er een goed aanbod van accommodaties. De meeste hotels en vakantieressorts bevinden zich aan de oostkust, in en rond Chios-Stad. Maar zelfs in de kleinste plaatsen van het eiland is er altijd wel een kamer te vinden in een eenvoudig pension.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Chios raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Chios

EasyTerra Autohuur Chios vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Luchthavens

Als u op zoek bent naar een huurauto in Griekenland, maar in een andere stad dan Chios, klikt u dan door naar de Auto huren Griekenland pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Griekenland u een auto huren wilt.