Autohuur Alghero

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Alghero zodat u dat niet hoeft te doen.

Voer plaats of luchthavencode in
Waarom bij ons reserveren?
  • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders
3115 beoordelingen "Goed" 7.9 / 10
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Alghero

  1. Home
  2. Autohuur Italië
  3. Autohuur Sardinië
  4. Alghero

EasyTerra Autohuur Alghero is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken.

Recente reviews

Gemiddelde beoordeling: 7.9 van 10 Aantal klantbeoordelingen: 153
C Zimm Win Rent Alghero Airport
“prima service”

“prima service. Aan de balie duurde wel lang maar auto halen en brengen ging flot.”

04-06-2018 10:37
Godelieve D. Keddy By Europcar Alghero Airport
“Toppie!!!!”

“Toppie!!!! Alles op 1 dag geregeld en helemaal in orde!”

03-05-2018 19:46
Matheus De Haas Keddy By Europcar Alghero Airport
“Goede service”

“Goede service. Makkelijk overzicht.”

28-07-2017 06:32

Locatie informatie voor Alghero

Autoverhuur Alghero
Autoverhuur Alghero

Introductie

Het pittoreske stadje Alghero op Sardinië is al lang een toeristische trekpleister. Vroeger waren het vooral welgestelden die er hun vakantie doorbrachten, tegenwoordig trekt Alghero een gemengd publiek. Ontdek het relaxte leven in de oude ommuurde havenstad met kronkelige straatjes en steegjes, gezellige bars en uitstekende restaurants waar gerechten met zeevruchten de boventoon voeren. Hier en daar zult u Catalaans horen spreken, want de Spanjaarden waren enige tijd heer en meester in Alghero. Die invloed is niet alleen in de taal, maar ook in de architectuur en de lokale keuken terug te vinden. Bij Alghero liggen prachtige zandstranden. Dicht bij de stad zijn die erg druk, maar hoe verder u met een huurauto naar het noorden rijdt, hoe rustiger de stranden worden.

Bevolking

De stad heeft 45.000 inwoners.

Ligging

Alghero ligt in het noordwesten van het Italiaanse eiland Sardinië. Twintig kilometer ten noordoosten van Alghero ligt de grotere stad Sassari.

Economie

Vroeger was visserij de belangrijkste vorm van inkomsten voor de stad, maar tegenwoordig wordt die sector fors overvleugeld door het toerisme. Ten zuiden van de vissershaven is een grote jachthaven aangelegd, waar in de zomermaanden honderden boten aangemeerd liggen. In het achterland van Alghero zijn enkele wijngaarden.

Vliegvelden

Alghero airport ligt twaalf kilometer ten noorden van Alghero en is met een huurauto gemakkelijk bereikbaar via de weg SP44. Vanuit Sassari is het ruim 25 kilometer rijden naar de luchthaven: u neemt de SS291 tot het kruispunt ‘Strada dei Due Mari’. Daar slaat u linksaf richting Alghero. De afslag naar de luchthaven staat langs alle wegen duidelijk aangegeven.

Openbaar Vervoer

In Alghero-stad rijden vier buslijnen. Ook is er een rood beschilderde pendelbus (Trottolo) tussen de haven en Capo Caccia; u kunt op elk gewenste plaats langs de route in- of uitstappen. Verder zijn er diverse verbindingen met andere plaatsen op Sardinië.

Verkeer- en Parkeersituatie

Een deel van het centrum van Alghero is verkeersvrij. Ook buiten de autovrije zone zijn de straten nauw. Verder geldt er op veel plaatsen eenrichtingverkeer, wat het lastig kan maken om in een auto uw weg te vinden.

Voor het verkennen van de rest van Sardinië is een huurauto een ideaal vervoermiddel. Sardinië is de enige regio in Italië zonder snelwegen. De autowegen zijn echter uitstekend. Die verbinden alle grotere plaatsen. De secundaire wegen zijn vaak smal en bochtig. Rij daar voorzichtig en langzaam. Als u met uw huurauto verder het binnenland in gaat, kunnen wegen onverhard zijn. Wees dus bedacht op steenslag.

Hotels

Er is een uitgebreid aanbod aan hotels en andere accommodaties in Alghero. De meeste hotels liggen net buiten het historische centrum of langs het strand ten noorden van de stad. Verder zijn veel hotels in de winter gesloten. Alghero is een populaire vakantiebestemming en wij raden u daarom aan uw accommodatie van tevoren te boeken.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Alghero raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Alghero

EasyTerra Autohuur Alghero vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Italië, maar in een andere stad dan Alghero, klikt u dan door naar de Autohuur Italië pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Italië u een auto huren wilt.