Autohuur Crotone

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Crotone zodat u dat niet hoeft te doen.

Voer plaats of luchthavencode in
Waarom bij ons reserveren?
  • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders
3117 beoordelingen "Goed" 7.9 / 10
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Crotone

  1. Home
  2. Autohuur Italië
  3. Crotone

EasyTerra Autohuur Crotone is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken.

Locatie informatie voor Crotone

Introductie

Crotone is een havenstad en badplaats in Calabrië, in Zuid-Italië, en de hoofdstad van de gelijknamige provincie. De stad ligt in een schitterende omgeving, met onder meer langgerekte zandstranden. In de stad zelf is het Castello di Carlo V (en het daarin gevestigde museum) een bezichtiging waard.

Bevolking

De stad heeft ruim 60.000 inwoners.

Ligging

Crotone ligt in het zuiden van Italië, in de regio Calabrië (de ‘punt’ van de ‘Italiaanse laars’) aan de Ionische Zee. Naast stranden bestaat de omgeving uit ruige natuur en grillige rotskusten. Lamezia Terme ligt ruim 100 kilometer ten westen van Crotone.

Economie

Calabrië is een van de armste regio’s van Italië, alhoewel de situatie de laatste tijd enigszins is verbeterd, onder meer dankzij het toenemende toerisme. Vroeger was Crotone een industrieel centrum, met vooral chemische industrie maar die is vrijwel verdwenen. Inmiddels bieden call centers werkgelegenheid, maar veel inwoners van Crotone zijn werkloos.

Vliegvelden

De luchthaven van Crotone, Sant'Anna Airport, ligt 15 kilometer ten zuidwesten van het stadscentrum en is met een huurauto gemakkelijk bereikbaar via de SS106.

Openbaar Vervoer

Crotone heeft goed openbaar busvervoer en – in tegenstelling tot sommige andere Italiaanse stadjes – rijden de bussen er frequent en op tijd. Ook zijn er treinverbindingen met plaatsen in de omgeving, alsook met grotere steden als Reggio di Calabria (de hoofdstad van de regio), Rome en Bologna. Verder zijn er veerbootverbindingen met andere steden in Zuid-Italië.

Verkeer- en Parkeersituatie

Tja, wat zullen we zeggen? Rommelig en op zijn Italiaans, zo kun je het verkeer in Crotone het beste beschrijven. Als u er eenmaal aan gewend bent zult u geen moeite hebben uw weg te vinden en ook het vinden van een parkeerplaats voor uw huurauto levert in de regel geen problemen op. Onder meer bij de haven is meestal wel een vrije parkeerplaats te vinden.

Hotels

Calabrië is nog niet sterk ontwikkeld als toeristische bestemming, maar wordt door steeds meer mensen bezocht. De laatste jaren zijn er dan ook steeds meer overnachtingsmogelijkheden bij gekomen. In Crotone zijn vooral eenvoudige pensions, maar ook enkele goede hotels te vinden. Verder zijn er appartementen te huur, ideaal als u voor langere tijd in Crotone wilt verblijven.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Crotone raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Crotone

EasyTerra Autohuur Crotone vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Luchthavens

Stadskantoren

Als u op zoek bent naar een huurauto in Italië, maar in een andere stad dan Crotone, klikt u dan door naar de Autohuur Italië pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Italië u een auto huren wilt.