Autohuur Bologna

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Bologna zodat u dat niet hoeft te doen.

Voer plaats of luchthavencode in
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Bologna

  1. Home
  2. Autohuur Italië
  3. Bologna

EasyTerra Autohuur Bologna is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken.

Recente reviews

Gemiddelde beoordeling: 7.7 van 10 Aantal klantbeoordelingen: 148
Elisabeth Corver Win Rent Bologna Airport
“Ik heb altijd zeer goede ervaringen …”

“Ik heb altijd zeer goede ervaringen gehad met Easy Terra. Al de keren dat ik rechtstreeks met hen iets moest regelen (zoals wijzigen of annuleren van reserveringen) werd ik zeer vriendelijk en accuraat geholpen.”

06-12-2017 08:45
Jelle Win Rent Bologna Airport
“Prima behandeling”

“Correcte afhandeling en alles naar volle tevredenheid”

19-11-2017 06:56
Paolo Budget Bologna Airport
“Uitstekend!”

“Altijd goede ervaringen gehad met EasyTerra. Met name de reserveringen waarbij het gehele eigen risico terugbetaald worden bij schade bevallen mij uitstekend. Geheel geen klachten tot nu toe.”

09-10-2017 15:30

Locatie informatie voor Bologna

Autoverhuur Bologna
Autoverhuur Bologna

Introductie

Ondanks de bombardementen tijdens de Tweede Wereldoorlog is Bologna één van de best bewaarde middeleeuwse steden. De stad is bekend als Red Bologna vanwege de politieke voorkeur in de stad en de immense hoeveelheid aan gebouwen met rode stenen. Bologna the Learned vanwege de vele universiteiten in stad. Bologna the Fat, vanwege de cuisine in de stad.

Bevolking

Bologna heeft rond de 382.000 inwoners. Deze stad is de 7e betreft het aantal inwoners van Italië. Het is een dynamische stad door het grote aantal studenten dat er woont. Ruim 94% van de inwoners is van Italiaanse afkomst.

Ligging

Bologna ligt net boven de Apennijnen. Het is gelegen in de provincie Emilia-Romagna en ligt op de lijn tussen twee zeer bekende toeristische steden: Venetië en Florence.

Economie

Voor de Tweede Wereldoorlog was er veel industrie in Bologna. In de oorlog is 40% hiervan vernietigd. Bologna is vandaag de dag een centrum van Italië haar hightech industrie. Daarnaast worden er veel beurzen in Bologna gehouden. Ook zijn er veel universiteiten in de stad te vinden. De stad zet zich ook in om cultureel gezien een aantrekkelijke stad te zijn door middel van het organiseren van culturele programma’s. In 2000 was Bologna Europa’s culturele hoofdstad.

Vliegvelden

Bologna heeft een internationaal vliegveld: Guglielmo Marconi Airport. Dit vliegveld ligt ten noordwesten van de stad. Voornamelijk Europese vliegmaatschappijen maken gebruik van dit vliegveld. Vanuit Bologna kunt u onder andere naar Rome, Venetië, Zuid Italië, Pisa, London, Parijs en Frankfurt vliegen.

Openbaar Vervoer

Bologna haar treinstation is de belangrijkste doorvoer van treinverkeer in Noord Italië. Dit komt door de stad haar strategische ligging. Treinen naar Rome en Milaan stoppen op dit station. Het gros van de treinen zijn Eurostar treinen. Er is een goed busnetwerk in Bologna. Daarnaast kunt u met de bus naar Italiaanse en andere Europese steden reizen vanuit Bologna.

Verkeer- en Parkeersituatie

Bologna is een middelgrote stad, maar heeft vooral in het centrum problemen met het verkeer. Er zijn vele opstoppingen en daarnaast brengt de verkeersdrukte vervuiling met zich mee. Zaterdagmiddag en op zondag wordt het verkeer uit de binnenstad geweerd.

Hotels

Goedkope hotels zijn erg moeilijk te vinden in deze stad, voornamelijk de éénpersoons kamers. Dit komt doordat er vaak beurzen in de stad gegeven worden. Echter: wanneer er geen beurzen zijn (informeer bij de tourist office) worden er vaak fikse kortingen gegeven door de hotels.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Bologna raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Bologna

EasyTerra Autohuur Bologna vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Italië, maar in een andere stad dan Bologna, klikt u dan door naar de Autohuur Italië pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Italië u een auto huren wilt.