Autohuur Pescara

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Pescara zodat jij dat niet hoeft te doen.

Ga zorgeloos op reis met EasyTerra. Bespaar tot wel 60% op de prijs van alle bekende autoverhuurders in Pescara.

Voer stad, luchthaven of treinstation in
Waarom bij ons reserveren?
  • Gratis annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Pescara

  1. Home
  2. Autohuur Italië
  3. Pescara
EasyTerra Autohuur Pescara is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken.

Recente reviews

Gemiddelde beoordeling: 8.1 van 10 Aantal klantbeoordelingen: 47
Rob Boots Thrifty Pescara Airport
“Behulpzame klantenservice!”

“Behulpzame klantenservice!”

09-06-2019 11:58
Faab Hertz Pescara Airport
“duidelijk advies over extra verzekeringen”

“Worry-free autos en duidelijk advies over het niet hoeven bijkopen van extra verzekeringen scheelt een hoop gedoe. Boek al jaren via easyterra en nooit een probleem ervaren.”

05-06-2018 12:38
Henk Budget Pescara Airport
“Overzichtelijk”

“Overzichtelijk”

16-07-2017 07:51

Locatie informatie voor Pescara

Autoverhuur Pescara
Autoverhuur Pescara

Introductie

Pescara is de hoofdstad van de gelijknamige provincie in de Italiaanse regio Abruzzi. Het is een moderne badplaats omgeven door schitterende zandstranden aan de Adriatische kust. Verder zijn er in de omgeving van de stad enkele nationale parken.

Bevolking

De stad heeft 125.000 inwoners.

Ligging

Pescara ligt in midden-Italië aan de oostelijke, Adriatische kust. De stad ligt aan de monding van de Pescara-rivier die ontspringt in de Apennijnen (waar die rivier Aterno heet). Zowel ten noorden als ten zuiden van de riviermonding liggen brede zandstranden.

Economie

De lokale economie drijft vooral op het toerisme in de zomermaanden. Daarnaast is er industriële activiteit, vooral in de vallei van de Pescararivier, waar waterkrachtcentrales goedkope energie leveren. In het gebied tussen Pescara en Chieti is textielindustrie en chemische industrie. Andere belangrijke sectoren zijn de voedselindustrie en productie van bouwmaterialen.
De landbouw in de regio concentreert zich op de verbouw van groenten, vooral bestemd voor de markten in Rome.

Vliegvelden

Het vliegveld van Pescara, Abruzzo International Airport, ligt slechts vier kilometer ten westen van het stadscentrum, net buiten de rondweg om de stad.

Openbaar Vervoer

Pescara heeft een goed openbaar vervoersysteem dat bestaat uit twintig buslijnen. Overigens komt het weleens voor dat een busrit om onbekende redenen uitvalt.
Verder zijn er busverbindingen met andere plaatsen in de regio en is er ook een geregelde busdienst naar Rome (prachtige rit door de Apennijnen).
Pescara heeft ook goede treinverbindingen met de rest van Italië. Het hoofdstation is Pescara Centrale; er zijn nog twee andere treinstations, Pescara Porta Nuova en Pescara San Marco.

Verder zijn er veerbootverbindingen met Split in Kroatië en met enkele eilanden in de Adriatische Zee.

Verkeer- en Parkeersituatie

Rondrijden in Pescara is geen enkel probleem. U kunt er op straat parkeren (in het centrum moet u daarvoor betalen) en ook zijn er enkele parkeergarages en een groot parkeerterrein bij de haven.
Verbindingen met de rest van Italië zijn uitstekend. De kustweg A14 (Bologna-Taranto) loopt met een wijde bocht om Pescara heen. Deze weg sluit aan op de A25, die door de Apennijnen loopt en als A24 verder gaat naar Rome.

Hotels

Als gerenommeerde badplaats is er in Pescara geen gebrek aan hotels en resorts. Het meest stijlvol is het Hotel Esplanade, dat volledig is gerestaureerd en weer de glorie uit het begin van de 20e eeuw uitstraalt. Sommige hotels langs de kust hebben hun eigen stuk strand.

Hoewel er dus geen gebrek aan accommodaties is, raden we u toch aan uw hotel in de zomermaanden ruim van tevoren te boeken.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Pescara raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Pescara

EasyTerra Autohuur Pescara vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Luchthavens

Als u op zoek bent naar een huurauto in Italië, maar in een andere stad dan Pescara, klikt u dan door naar de Auto huren Italië pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Italië u een auto huren wilt.