Autohuur Split

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Split zodat u dat niet hoeft te doen.

Voer plaats of luchthavencode in
2692 beoordelingen "Goed" 8 / 10
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Split

  1. Home
  2. Autohuur Kroatië
  3. Split

EasyTerra Autohuur Split is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken.

Recente reviews

Gemiddelde beoordeling: 8.2 van 10 Aantal klantbeoordelingen: 122
Bart Active Car Rental Split Airport
“Het huren van de auto ging goed”

“Het huren van de auto ging goed, maar het aanmelden voor de auto wat minder. Door een technisch dingetje kon ik na een aantal weken niet meer op mijn account door een streepje wat ik had op de "é". De voucher moest ik daardoor opvragen via de telefoon. Dit werd wel allemaal goed opgelost. Bij het huren van de auto zijn wel veel kleine lettertjes, maar als je die goed leest weet je waar je aan toe bent.”

13-07-2018 08:46
Patrick ORYX Rent A Car Split Airport
“Perfecte auto's en goede service”

“Online geboekt en alles snel verlopen. Geen probleem om later nog de aflever tijd te wijzigen. Zeer nieuwe en nette auto's!”

06-07-2018 09:08
Nada Vojvodic Fleet Rent a car Split Airport
“Tevreden”

“Tevreden over site, snelheid, betrouwbaar, makkelijk om te boeken en annuleren.”

22-06-2018 17:54

Locatie informatie voor Split

Autoverhuur Split
Autoverhuur Split

Introductie

Split is de tweede stad van Kroatië en een van de oudste steden in de regio. De stad ontstond toen rond het jaar 300 de Romeinse keizer Diocletianus er een paleis bouwde. Dat enorme gebouw vormt nog steeds het centrum van de historische stad. Het oude centrum werd in 1979 toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Bevolking

Split had in 2007 ruim 221.000 inwoners, maar dat aantal stijgt snel. In het hele stedelijke gebied van Split en omliggende plaatsen woont bijna een half miljoen mensen.

Ligging

De stad ligt in de zuidelijke streek Dalmatië aan de Adriatische Zee. Tegenover de stad ligt het eiland Brač. Dit eiland, net als veel van de andere eilanden voor de kust zijn alleen via de haven van Split bereikbaar.

Economie

Toen Kroatië nog een deel van Joegoslavië vormde, was Split een belangrijk industrieel centrum. De stad heeft zwaar te lijden gehad van de overgang naar de vrije markteconomie, maar krabbelt inmiddels weer op. Enkele van de oude industrieën zijn gemoderniseerd, onder meer de chemische en papierindustrie en de scheepsbouw. Verder leunt de economie op visserij, landbouw (olijven, wijn) en toerisme.

Vliegvelden

De internationale luchthaven van Split ligt 25 kilometer ten westen van de stad. Het is na Zagreb Airport de belangrijkste luchthaven van Kroatië. Ruim 1,2 miljoen passagiers per jaar maken er gebruik van, het overgrote deel daarvan in de zomermaanden.

Openbaar Vervoer

In Split rijden alleen stadsbussen, het heuvelachtige terrein van de stad is ongeschikt voor trams. De busmaatschappij Promet Split onderhoudt de 18 buslijnen met modern materieel. Op vrijdag- en zaterdagnacht is er een nachtbus. Een kaartje kopen bij een kiosk is iets goedkoper dan wanneer u een ticket in de bus koopt.

Verder zijn er buslijnen naar bestemmingen buiten Split. Die vertrekken vanaf het hoofdbusstation, bij de veerboothaven.

Verder is er een stadsspoorlijn die de haven van Split verbindt met Kaštel Stari.

Verkeer- en Parkeersituatie

In de zomermaanden kan het centrum van Split zeer druk zijn. Het is in die tijd ook vrij moeilijk een parkeerplaats te vinden. In het centrum moet u overal betalen voor parkeren op straat. De parkeerpolitie is streng: wanneer u de toegestane parkeertijd overschrijdt loopt u grote kans dat uw auto wordt weggesleept.

Bij de veerboothaven is een groot parkeerterrein.

Hotels

Er is een groot aanbod van hotels in Split, van eenvoudige budget accommodaties tot luxueuze vijfsterrenhotels. Populair zijn de hotels aan de boulevard (‘Riva’), maar uiteraard liggen daar de prijzen ook het hoogst. In de zomermaanden is Split een populaire reisbestemming en dient u een kamer ruim van tevoren te boeken. Bij de veerhaven en het busstation bieden vele ‘bemiddelaars’ accommodaties aan. Hoewel dit een goede manier kan zijn om op het laatste moment een hotelkamer te vinden, is toch enige voorzichtigheid geboden voor u op de aanbieding ingaat.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Split raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Split

EasyTerra Autohuur Split vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Kroatië, maar in een andere stad dan Split, klikt u dan door naar de Autohuur Kroatië pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Kroatië u een auto huren wilt.