Autohuur Pula

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Pula zodat u dat niet hoeft te doen.

Voer plaats of luchthavencode in
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Pula

  1. Home
  2. Autohuur Kroatië
  3. Pula

EasyTerra Autohuur Pula is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken.

Recente reviews

Gemiddelde beoordeling: 8.2 van 10 Aantal klantbeoordelingen: 48
Dion Glumac Alamo Rent a Car Pula Airport
“Prima duidelijk en overzichtelijk”

“Prima duidelijk en overzichtelijk. De auto stond klaar en alles ging soepel. Vind het wel lang duren dat het geld wordt terug gestort. D Glumac”

18-11-2017 17:13
Jasper Alamo Rent a Car Pula Airport
“Werk prima”

“Werk prima, beter dan eigen risico afdekken ter plekke.”

30-10-2017 15:19
S. Verbouw Active Car Rental Pula Airport
“Goede en correcte service”

“Goede en correcte service, alleen onduidelijk waar je moet zijn om geholpen te worden --> loketten staan niet duidelijk aangegeven”

02-10-2017 09:56

Locatie informatie voor Pula

Introductie

Pula is de grootste stad op het Kroatische schiereiland Istrië en een populaire vakantiebestemming. De stad zelf is al heel oud en er zijn diverse overblijfselen uit de Romeinse tijd te bewonderen, waaronder een fraai amfitheater. Voeg daarbij de natuurlijke schoonheid van Istrië, de prachtige zandstranden, het blauwe water van de Adriatische Zee en de schilderachtige stadjes en dorpjes in de omgeving en het is duidelijk waarom Istrië al eeuwen een toeristische bestemming is. Het nationaal park Brijuni bestaat uit kleine eilandjes voor de zuidwestkust van Istrië. De Joegoslavische president Tito had hier zijn buitenverblijf en Brijuni is dan ook bezocht door vele staatshoofden en regeringsleiders. Op de eilandjes zijn voetafdrukken te vinden van dinosauriërs.

Bevolking

De stad heeft 65.000 inwoners.

Ligging

Pula ligt op het zuidelijke puntje van het schiereiland Istrië in het noordwesten van Kroatië. Ten westen van Istrië ligt de Golf van Venetië en ten oosten van het schiereiland ligt de Kvarner Baai. Beide maken deel uit van de Adriatische Zee.

Economie

Al in de Romeinse tijd was Pula een bestuurlijk centrum en is dat nog steeds. Verder vormen visserij, scheepsbouw en wijnproductie middelen van bestaan. Pula en de rest van het schiereiland zijn verder al heel lang een populaire zomervakantiebestemming.

Vliegvelden

Het vliegveld van de stad ligt twaalf kilometer ten noordoosten van de stad. Pula Airport is met een huurauto gemakkelijk bereikbaar. Vanuit de stad volgt u de Šianska cesta die naar het beginpunt van de snelweg A9 voert. Net ten oosten daarvan ligt de luchthaven.

Openbaar Vervoer

Pula heeft goed openbaar busvervoer. Let er wel op dat de bussen al rond half elf ’s avonds de remise opzoeken.

Verkeer- en Parkeersituatie

Het oude centrum van de stad, rond het Romeinse amfitheater, is verkeersvrij. Verder kent het centrum nauwe straatjes waar vaak eenrichtingverkeer geldt. Het is dan ook beter om de oude stad te voet te bekijken. U kunt uw huurauto kwijt in een van de twee grote, nieuwe parkeergarages of op een parkeerterrein. Wij raden u af uw auto op straat te parkeren.

Als u de rest van Istrië wilt ontdekken is een huurauto een ideaal vervoermiddel. Wel moet u er rekening mee houden dat de snelwegen op Istrië slechts één rijstrook hebben in beide richtingen. Doordat deze wegen ook vaak bochten hebben is inhalen een riskante aangelegenheid. Rij voorzichtig, haal niet in als u geen goed overzicht hebt en houdt ook uw tegenliggers in de gaten.

Hotels

Er is geen gebrek aan accommodaties in en rond Pula: pensions, hotels, appartementen, vakantieressorts, villa’s en campings. Istrië is in de zomermaanden erg druk en als u in die tijd naar Pula wilt raden we u aan uw accommodatie ruim van tevoren te boeken. Tussen oktober en april zijn veel hotels gesloten.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Pula raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Pula

EasyTerra Autohuur Pula vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Luchthavens

Als u op zoek bent naar een huurauto in Kroatië, maar in een andere stad dan Pula, klikt u dan door naar de Autohuur Kroatië pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Kroatië u een auto huren wilt.