Autohuur Apeldoorn

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Apeldoorn zodat jij dat niet hoeft te doen.

Voer stad, luchthaven of treinstation in
Waarom bij ons reserveren?
  • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Apeldoorn

  1. Home
  2. Autohuur Nederland
  3. Apeldoorn
EasyTerra Autohuur Apeldoorn is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken. lalalala

Locatie informatie voor Apeldoorn

Introductie

Apeldoorn is de grootste stad op de Veluwe, een bosgebied in de provincie Gelderland. Behalve in de omgeving is er ook in Apeldoorn zelf veel groen te vinden, vooral in – de naam zegt het al – de Parkenbuurt, ten noorden van het centrum. Daar staan mooie villa’s en herenhuizen. Het centrum van de stad is de afgelopen jaren ingrijpend vernieuwd, waardoor die een modern uiterlijk heeft. Critici zeggen ook wel dat het centrum van Apeldoorn saai is.
Stadhouder Willem III huis kocht in 1684 het huis Het Loo en maakte er een paleis van. Dat paleis ligt aan de noordwestkant van Apeldoorn.

Bevolking

De gemeente Apeldoorn heeft 155.000 inwoners. Het is een vrij grote gemeente waar behalve de stad ook enkele dorpen en gehuchten in de omgeving bij horen. Pas in de laatste honderd jaar heeft Apeldoorn zich ontwikkeld tot een van de grootste steden van Nederland. Die ontwikkeling gaat nog door, want door de bouw van grote nieuwbouwwijken zal het aantal inwoners de komende jaren verder stijgen, tot ongeveer 170.000.

Ligging

Apeldoorn ligt op de Veluwe in Oost-Nederland. De stad ligt in een groene omgeving met ten westen en ten zuiden uitgestrekte bossen. Ten zuidwesten van Apeldoorn ligt het Nationale Park ‘De Hoge Veluwe’. Het Apeldoorns kanaal loopt dwars door de stad. Dit kanaal loopt vanaf de IJssel bij Zwolle naar diezelfde IJssel bij Dieren. Het kanaal is overigens niet meer in gebruik voor commerciële scheepvaart.
Amsterdam ligt 90 kilometer ten westen van Apeldoorn en Enschede ligt 75 kilometer ten oosten van Apeldoorn. Naar Utrecht bedraagt de afstand 65 kilometer vanaf Amsterdam.

Economie

Oorspronkelijk was de productie van papier een belangrijke economische activiteit. Die papierproductie begon aan het eind van de 16e eeuw toen Apeldoorn nog maar enkele huizen telde. Tegenwoordig is het een typische diensten- en overheidsstad. In de jaren 60 werden enkele rijksdiensten naar Apeldoorn verplaatst (o.m. de Belastingdienst) en ook het grote verzekeringsconcern Centraal Beheer heeft er zijn hoofdkantoor. Verder zijn er enkele transportondernemingen gevestigd en probeert Apeldoorn innovatieve bedrijven in de ICT-sector aan te trekken.
De stad bouwt een groot Omnisportcentrum dat zal bestaan uit een atletiek- en wielerhal, een topsporthal en aanvullende voorzieningen. Als het klaar is (in 2008), is het de enige accommodatie in Nederland die voldoet aan de eisen voor internationale wedstrijden indooratletiek en baanwielrennen.
Apeldoorn werkt economisch samen met twee andere steden (Deventer en Zutphen) in de zogeheten ‘Stedendriehoek’.

Vliegvelden

Er zijn geen (commerciële) vliegvelden in de buurt van Apeldoorn. De nationale luchthaven Schiphol ligt op ruim 100 kilometer van de stad. Naar het vliegveld Weeze in Dusseldorf, Duitsland is het even ver rijden.

Openbaar Vervoer

Vanaf het busstation voor het NS-station rijden ieder half uur bussen naar de diverse wijken in de stad. Overdag rijden er extra bussen naar enkele nieuwbouwwijken, de Rijkskantoren en naar het Gelre Ziekenhuis. Op dynamische borden bij het busstation staan de aankomst- en vertrektijden van de bussen aangegeven.

Het Centraal Station heeft een intercitystatus. De intercity van Amsterdam naar Enschede houdt er halt. Stoptreinen zijn er naar Zutphen.

Verkeer- en Parkeersituatie

Apeldoorn ligt aan de snelwegen A1 (Amsterdam-Duitse grens) en A50 (Zwolle-Arnhem). Buiten de spitstijden is de stad uitstekend bereikbaar. De wegen naar het centrum zijn goed en over het algemeen niet erg druk. Het winkel- en uitgaanscentrum van Apeldoorn is autovrij. Pal in het centrum is een grote parkeergarage (Marktplein) die overigens vaak vol is. Maar er zijn genoeg alternatieven; vooral ten zuiden en ten oosten van het centrum zijn veel parkeermogelijkheden. Er zijn maar liefst negen parkeergarages en –terreinen met in totaal zo’n 3000 plaatsen. Op dynamische borden staat aangegeven waar parkeerplaatsen vrij zijn.

Hotels

De stad Apeldoorn heeft een redelijk aanbod aan hotels en bed & breakfast accommodaties. De meeste bezoekers echter overnachten in hotels in de omgeving van de stad of op een van de vele campings. De meeste hotels vindt u aan de rand van de stad, in het centrum is een vijfsterrenhotel. Over het algemeen is het onnodig uw kamer te reserveren, tenzij een bepaald hotel uw voorkeur heeft.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Apeldoorn raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Apeldoorn

EasyTerra Autohuur Apeldoorn vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Nederland, maar in een andere stad dan Apeldoorn, klikt u dan door naar de Autohuur Nederland pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Nederland u een auto huren wilt.