Autohuur Den Haag

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Den Haag zodat jij dat niet hoeft te doen.

Voer stad, luchthaven of treinstation in
Waarom bij ons reserveren?
  • Gratis annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Den Haag

  1. Home
  2. Autohuur Nederland
  3. Den Haag
EasyTerra Autohuur Den Haag is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken.

Recente reviews

Gemiddelde beoordeling: 8.9 van 10 Aantal klantbeoordelingen: 40
Pacro3 Budget Theresiastraat 216
“Goed prijs voor een goed auto”

“Tot nu toe, wanneer ik een auto wil huren, gebruik ik altijd easyterra. Omdat ik zeker weet dat ik een goede prijs krijg voor een goede auto met alle verzekeringen inbegrepen.”

25-05-2019 08:40
Wouter Budget Theresiastraat 216
“Vaak veel goedkoper dan bij verhuur bedrijf zelf”

“Goedkoop, snel en vaak veel betere voorwaardes dan de verhuur bedrijven zelf! Vaak gebruikt in onze tijd in USA en ging erg goed. Ook in nederland een auto gehuurd zonder problemen en zelfs goedkoper dan dus het verhuur bedrijf zelf!”

13-05-2019 12:11
Fatima Avis Theresiastraat 216
“Positief betrouwbaar.”

“Alles is nabehoren goed verlopen en alles wordt netjes afgehandeld. Het personeel is beleefd en duidelijk met het uitleg. De auto s worden altijd schoon gegeven.”

14-04-2019 15:51

Locatie informatie voor Den Haag

Autoverhuur Den Haag
Autoverhuur Den Haag

Introductie

Den Haag is de zetel van de Nederlandse regering en het parlement, maar het is niet de hoofdstad zoals vaak wordt gedacht. De stad afficheert zichzelf graag als ‘Hofstad’, omdat koningin Beatrix er woont en werkt. Den Haag heeft een uitstraling die daarbij past: enigszins statig en voornaam. Dat komt ook tot uitdrukking in de officiële naam ’s-Gravenhage, die als deftiger wordt beschouwd dan Den Haag.

Bevolking

De derde stad van Nederland heeft bijna 500.000 inwoners, die Hagenaars worden genoemd. Hagenezen wordt ook wel gebruikt, maar die term wordt door sommigen als denigrerend beschouwd.

Ligging

Den Haag ligt in West-Nederland pal aan de Noordzeekust. Samen met Rotterdam, Amsterdam en tussenliggende plaatsen vormt Den Haag een grote stedelijke agglomeratie, die Randstad wordt genoemd. Rotterdam ligt op 25 kilometer afstand, Amsterdam op 55 kilometer en Utrecht op 65 kilometer. De badplaats Scheveningen is een wijk van Den Haag.

Economie

Met de aanwezigheid van regering, parlement en ministeries is Den Haag een typische dienstenstad. Bijna een op de drie Hagenaars werkt in overheidsdienst, gevolgd door de zakelijke dienstverlening. Internationale instellingen spelen een belangrijke rol, niet alleen voor de economie maar ook voor de internationale uitstraling van de stad. Het Internationaal Gerechtshof en het Internationaal Strafhof zijn er gevestigd, wat Den Haag de ‘rechtsstad van de wereld’ maakt.

Toerisme is vooral van belang door de aanwezigheid van de badplaats Scheveningen. Daarnaast heeft Den Haag prachtige historische gebouwen, vooral in de omgeving van het Binnenhof (het parlement).

Vliegvelden

Den Haag zelf heeft geen vliegveld, maar Rotterdam Airport ligt vlakbij. Vanaf dat vliegveld vertrekken vluchten naar bestemmingen in Nederland en Europa. De nationale luchthaven Amsterdam Airport (vroeger: Schiphol) ligt 43 kilometer ten noordoosten van Den Haag.

Openbaar Vervoer

Den Haag heeft een uitgebreid netwerk van tram- en buslijnen. Daarnaast wordt er gewerkt aan Randstadrail, een lightrailproject dat de schakel gaat vormen tussen het tramnetwerk van Den Haag en het metronetwerk van Rotterdam. De eerste ‘tramtreinen’ op dit traject gaan eind 2006 rijden, maar het zal nog enkele jaren duren voor het hele project klaar is. Voor het gebruik van het openbaar vervoer moet u een strippenkaart aanschaffen, die te koop zijn in krantenkiosken en op vele andere plaatsen. Het aantal zones dat u bereist bepaalt het aantal ‘strippen’ dat u moet afstempelen.

In 2007 gaan er hogesnelheidstreinen rijden tussen Den Haag en Brussel.

Verkeer- en Parkeersituatie

De stad heeft vrij brede boulevards, waardoor autorijden in Den Haag niet moeilijk is. Rond het centrum loopt de zogeheten CentrumRING, die staat aangegeven met groengele borden. Via deze route kunt u uw bestemming in de stad gemakkelijk bereiken. Binnen deze ring ligt de parkeerroute. Die loopt rond het Binnenhof, langs alle parkeergarages in de binnenstad. Deze garages hebben in totaal slechts 6500 plaatsen en zijn vaak vol. Op dynamische borden wordt aangegeven waar nog parkeerplaatsen beschikbaar zijn. De parkeergarages langs de stranden van Kijkduin en Scheveningen kunnen een alternatief zijn op niet-zomerse dagen.

Het parkeren van uw huurauto in het centrum kan lastig zijn en is vrij duur. Als u vergeet de parkeermeter bij te vullen betaalt u een boete van € 47,00.

Hotels

Den Haag heeft een groot aantal hotels, maar die zijn vaak druk bezet. De stad trekt als regeringszetel vele buitenlandse delegaties, diplomaten en ambtenaren. De hotels in Scheveningen zijn in de zomer vaak volgeboekt. Het is daarom raadzaam uw hotelkamer van tevoren te reserveren om teleurstellingen te voorkomen.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Den Haag raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Den Haag

EasyTerra Autohuur Den Haag vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Nederland, maar in een andere stad dan Den Haag, klikt u dan door naar de Auto huren Nederland pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Nederland u een auto huren wilt.