Autohuur Eindhoven

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Eindhoven zodat u dat niet hoeft te doen.

Voer plaats of luchthavencode in
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Eindhoven

  1. Home
  2. Autohuur Nederland
  3. Eindhoven

EasyTerra Autohuur Eindhoven is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken.

Recente reviews

Gemiddelde beoordeling: 8.5 van 10 Aantal klantbeoordelingen: 73
Rigobert Mechelmans Enterprise Eindhoven Welschap Airport
“Ben uiterst tevreden over de transactie …”

“Ben uiterst tevreden over de transactie via EasyTerra. Een aanrader voor iedereen die tijdelijk een wagen nodig heeft....”

24-12-2017 14:25
Rudolph Lesire Budget Jeroen Boschlaan 220
“Super, goed en betrouwbaar”

“I've been using EasyTerra for a while. It was always the best experience ever. They show you all the options and let you choose what's best for you. They are trustworthy and always give you the best prices! If they keep doing what they're doing I'm never using another company for renting a car in the Netherlands!”

17-12-2017 13:23
Lodewijk Keeris Budget Jeroen Boschlaan 220
“Prima auto!”

“Alles goed en keurig geregeld. Prima auto. Echter geen 5 sterren. Na auto met bonnetje afgetankt ingeleverd te hebben, werd er via de CredtCard toch zomaar extra geld afgeschreven voor het aftanken van de auto. Slordig en gelukkig zag ik het op mijn afschrift. Na een telefoontje is dit weer rechtgezet. Het betrof een administratieve fout. Het kruisje afgetankt ingeleverd was niet aangeklikt...”

10-12-2017 07:45

Locatie informatie voor Eindhoven

Introductie

Eindhoven is een vrij jonge stad met een moderne uitstraling. Vanaf eind 19e eeuw is de stad tot ontwikkeling gekomen door industriële bedrijvigheid: eerst de textielindustrie, toen de elektronica-industrie (Philips), gevolgd door de autofabrieken van DAF. Tijdens de Tweede wereldoorlog werd de stad gebombardeerd, waardoor er in het centrum nauwelijks historische gebouwen staan.

Bevolking

Er wonen ruim 200.000 mensen in Eindhoven, wat het de vijfde stad van Nederland maakt. Door de aanwezigheid van een universiteit en vele hogescholen heeft de stad een vrij jonge bevolking.

Ligging

Eindhoven ligt in het zuiden van Nederland, in de provincie Noord-Brabant. De stad ligt 120 kilometer van Amsterdam, 115 kilometer van Rotterdam, 90 kilometer van Utrecht en 80 kilometer van Maastricht.

Economie

De stad is het belangrijkste centrum van de industriële gordel in Zuid-Nederland. Van oudsher speelt elektronicafabrikant Philips een grote rol, hoewel het hoofdkantoor van dat bedrijf naar Amsterdam is verplaatst. Daarnaast is DAF Trucks een belangrijke werkgever. Het was in 2006 de op een na grootste truckfabrikant van Europa. Eindhoven profileert zich als het ICT- en kenniscentrum van Zuid-Nederland. De bedrijven geven er relatief veel uit aan onderzoek & ontwikkeling. De aanwezigheid van de Technische Universiteit Eindhoven draagt nog verder bij aan het technologische imago van Eindhoven.

Vliegvelden

Ten noordwesten van de stad ligt Eindhoven Welschap Airport. Het is een belangrijke luchthaven voor budget maatschappijen, maar ook KLM/Air France vliegt op Eindhoven. Er zijn directe verbindingen met Parijs, Londen, Barcelona, Rome, Milaan, Pisa, Dublin, Istanbul en vele vakantiebestemmingen in Europa.

Openbaar Vervoer

De stad heeft geen metro- of tramlijnen, wel een uitgebreid net van buslijnen. Die worden uitgevoerd door twee maatschappijen: Hermes en BBA. Net als elders in Nederland is voor het gebruik van vervoer de zogeheten strippenkaart nodig. Naar en van Eindhoven Airport rijdt een speciale busdienst over een vrije baan.

Verkeer- en Parkeersituatie

Eindhoven is geen moeilijke stad om per auto te verkennen. Rond het centrum ligt de zogeheten Binnenring (aangegeven met borden), waardoor u gemakkelijk van de ene naar de andere wijk rijdt. Veel inwoners klagen wel over de lange wachttijden bij de vele verkeerslichten in de stad, die zo zijn afgesteld dat bussen altijd voorrang krijgen.

Er is een groot aanbod aan parkeerterreinen en -garages. Let wel op: de politie van Eindhoven staat erom bekend weggebruikers zonder meer op de bon te slingeren bij het negeren van eenrichtingverkeer, verkeerd parkeren of vergeten de parkeermeter bij te vullen. Sommige straten in het centrum zijn verboden voor fietsers, ook daarop wordt streng gecontroleerd.

Hotels

Eindhoven heeft een ruim aanbod aan hotels. Een vijfsterrenhotel ontbreekt, maar de categorie daar net onder is ruim vertegenwoordigd. De stad is een centrum van technologie en wetenschap. Daardoor komen er veel zakenmensen op bezoek en ook de talrijke instellingen voor hoger onderwijs trekken vele buitenlandse delegaties. Het is daarom verstandig uw hotelkamer van tevoren te boeken.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Eindhoven raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Eindhoven

EasyTerra Autohuur Eindhoven vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Nederland, maar in een andere stad dan Eindhoven, klikt u dan door naar de Autohuur Nederland pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Nederland u een auto huren wilt.