Autohuur Veenendaal

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Veenendaal zodat jij dat niet hoeft te doen.

Voer stad, luchthaven of treinstation in
Waarom bij ons reserveren?
  • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Veenendaal

  1. Home
  2. Autohuur Nederland
  3. Veenendaal
EasyTerra Autohuur Veenendaal is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken. lalalala

Locatie informatie voor Veenendaal

Introductie

Zoals de naam al aangeeft was Veenendaal in vroeger tijden een veenkolonie. Daarna werd het een textielcentrum. Na de neergang van de textielindustrie zijn er veel fabrieken en huizen gesloopt. Veenendaal is nu een moderne stad met grote nieuwbouwwijken, moderne kantoren en veel groen. Van het oude Veenendaal is niet veel overgebleven, behalve de Oude Kerk en het beeldje van de Wolkammer op de Markt, en enkele arbeidershuisjes.

Bevolking

De stad heeft ruim 60.000 inwoners. Het is van oudsher een plaats met een merendeels christelijke bevolking. Dat uit zich onder meer in het feit dat er in Veenendaal geen koopzondagen zijn.

Ligging

Veenendaal ligt in het zuidoosten van de provincie Utrecht in centraal-Nederland. De stad ligt langs A12, de belangrijke oost-west verbinding van de Randstad naar de Duitse grens. De plaats is omringd door fraaie natuurgebieden als de Veluwe, de Utrechtse Heuvelrug en de Betuwe. Veenendaal ligt 75 km van Amsterdam, 85 km van Rotterdam en 40 km van Utrecht (afstanden over de weg).

Economie

Veenendaal was sinds de 19e eeuw het centrum van wol, textiel en sigaren (het beroemde Scheepjeswol kwam uit deze plaats). Toen de textielindustrie verdween uit Nederland was dat een zware klap voor Veenendaal. Dankzij de centrale ligging en goede wegverbindingen heeft de stad zich ontwikkeld als centrum van transport en logistiek. De gemeente heeft weinig mogelijkheden tot uitbreiding en daarom wordt er met Ede samengewerkt bij het realiseren van nieuwe bedrijventerreinen.
Verder is Veenendaal het winkelhart van de streek.

Vliegvelden

Amsterdam Airport (Schiphol) ligt op ongeveer 80 autominuten van Veenendaal. De luchthaven is bereikbaar via de A12, A2, A9 en A4. Ook de luchthaven Rotterdam is vanuit Veenendaal goed bereikbaar via de A12, A20 en A16.

Openbaar Vervoer

De stadsbusdienst in Veenendaal wordt verzorgd door Stadsvervoer Nederland. Verder rijden er regionale bussen van BBA en Connexxion. Alle bussen rijden via het centrale busstation voor het NS-Station Centraal. Treinen rijden er naar onder meer Utrecht en Arnhem.

Verkeer- en Parkeersituatie

Veenendaal is dankzij de ligging langs de belangrijke verkeersader A12 uitstekend bereikbaar. Het is geen drukke stad, maar toch is er langs die A12 een transferium aangelegd om de parkeerdruk in het centrum te verminderen. Van het transferium rijden bussen naar de Markt in Veenendaal.

In het centrum geldt betaald parkeren. Er zijn zo’n 2400 parkeerplaatsen, waarvan ongeveer eenderde in parkeergarages.

Hotels

Veenendaal heeft slechts één hotel: Hotel Ibis dat direct aan de A12 ligt. Reserveren is hier niet noodzakelijk. In de omgeving van Veenendaal (Ede, Rhenen, Lunteren) zijn enkele hotels te vinden en is een ruim aanbod van campings en vakantieparken.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Veenendaal raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Nederland, maar in een andere stad dan Veenendaal, klikt u dan door naar de Autohuur Nederland pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Nederland u een auto huren wilt.