Autohuur Christchurch

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Christchurch zodat jij dat niet hoeft te doen.

Voer stad, luchthaven of treinstation in
Waarom bij ons reserveren?
  • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Christchurch

  1. Home
  2. Autohuur Nieuw-Zeeland
  3. Christchurch
EasyTerra Autohuur Christchurch is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken. lalalala

Locatie informatie voor Christchurch

Autoverhuur Christchurch
Autoverhuur Christchurch

Introductie

Christchurch is de grootste stad op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland. Het is de oudste stad van het land, Christchurch kreeg de titel ‘stad’ bij Koninklijk Besluit, op 31 juli 1856. Het wordt ook wel 'de meest Engelse stad buiten Engeland' genoemd. Naast de vele gotische gebouwen bestaat een groot deel van Christchurch uit parken, plantsoenen of recreatieterrein. De stad wordt daarom ook wel de Garden City van Nieuw-Zeeland genoemd.

Bevolking

De stad heeft 380.000 inwoners.

Ligging

Christchurch ligt aan de oostkust van het Zuidereiland, bij de monding van de Avon, die dwars door de stad loopt. De oevers van de rivier zijn omgevormd tot een openbaar park.

Economie

De handel in en verwerking van producten uit het omliggende agrarische gebied is lang de basis geweest voor de economie van Christchurch. Daarbij gaat het met name om zuivel, vlees en wol. Toerisme speelt een steeds voornamere rol, alsook internationaal onderwijs: er is een groeiend aantal Aziatische studenten dat hoger onderwijs volgt aan een van de onderwijsinstituten in Christchurch. Ook elektronica en software ontwikkeling zijn van belang voor de lokale economie.

Vliegvelden

Christchurch International Airport ligt net ten westen van de stad en is met een huurauto gemakkelijk bereikbaar. Vanuit het centrum van Christchurch loopt Memorial Avenue rechtstreeks naar de luchthaven.

Openbaar Vervoer

Er is goed openbaar vervoer in Christchurch. Vanuit het centrale busstation op de hoek van Colombo Street en Lichfield Street zijn er lijnen naar alle stadsdelen alsook naar verder weg gelegen bestemmingen als de stranden van Sumner en New Brighton. Wel is de dienstregeling in het weekend beperkt. Verder is er een gratis busdienst (de gele Shuttle) in het centrum van de stad. Onlangs is de historische Christchurch Tramway weer in gebruik genomen, ook uitsluitend voor bestemmingen in het stadscentrum.

Verkeer- en Parkeersituatie

Het is niet moeilijk uw weg te vinden in Christchurch: de stad heeft een regelmatig stratenpatroon. Wel geldt er in enkele straten eenrichtingverkeer. Voor parkeren op straat moet u betalen. U kunt dat doen met munten, uw creditcard, of via uw mobiele telefoon.

Hotels

Er is een ruim aanbod van accommodaties in Christchurch. Van backpacker hostels tot pensions, lodges en motels, maar ook enkele luxe hotels. Het is over het algemeen niet nodig uw hotelkamer ruim van tevoren te boeken.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Christchurch raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Christchurch

EasyTerra Autohuur Christchurch vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Nieuw-Zeeland, maar in een andere stad dan Christchurch, klikt u dan door naar de Autohuur Nieuw-Zeeland pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Nieuw-Zeeland u een auto huren wilt.