Autohuur Graz

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Graz zodat jij dat niet hoeft te doen.

Waarom bij ons reserveren?
  • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders
Het Worry-Free label
  • Geen zorgen over het eigen risico
  • Ongelimiteerde kilometers
  • Een verhuurder met een goede beoordeling
  • Vol-vol brandstofbeleid

Autohuur Graz

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Graz zodat jij dat niet hoeft te doen.

Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Graz

  1. Home
  2. Autohuur Oostenrijk
  3. Graz
EasyTerra Autohuur Graz is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken. lalalala

Recente reviews

Gemiddelde beoordeling: 8.5 van 10 Aantal klantbeoordelingen: 10
Henk Doorenspleet Budget Graz Airport
“Zeker aan te bevelen”

“Zeker aan te bevelen. Je weet waar je aan toe bent.”

29-10-2018 15:40
Hendrik Willem Roeterdink Europcar Graz Airport
“Vlotte afwijkkeling papieren en een…”

“Vlotte afwijkkeling papieren en een bijna nieuwe auto. Prima geregeld”

08-09-2018 07:03

Locatie informatie voor Graz

Autoverhuur Graz
Autoverhuur Graz

Introductie

Graz is de tweede stad van Oostenrijk en de hoofdstad van de deelstaat Steiermark. Het oude, historische centrum van de stad is goed bewaard gebleven en staat dan ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Graz is met niet minder dan vier universiteiten een echte studentenstad en dat weerspiegelt zich in het gezellige en drukke nachtleven. Het symbool van de stad is de klokkentoren op de 473 meter hoge Schlossberg in het centrum van Graz.

Bevolking

De stad heeft ruim een kwart miljoen inwoners. Daarnaast zijn er meer dan 40.000 studenten, die niet in de officiële bevolkingstelling worden meegenomen, omdat de meesten slechts voor de duur van hun studie in Graz wonen.

Ligging

Graz ligt in het zuidoosten van Oostenrijk, aan de rivier de Mur. Dankzij de uitlopers van de Alpen ten noorden van de stad heeft Graz minder regen en wind dan bijvoorbeeld Wenen. Deze beschutte ligging heeft ook een nadeel: de stad heeft soms last van luchtvervuiling, die vooral in de wintermaanden kan optreden.

Economie

Graz is een belangrijk economisch centrum, voornamelijk gericht op de dienstensector en nieuwe technologie. Daarnaast is er ook enige industrie; er zijn onder meer vestigingen van Philips, Siemens en Daimler.
De stad is een centrum van educatie, met vier universiteiten en diverse andere hogere opleidingen.

Vliegvelden

De internationale luchthaven van Graz ligt 10 kilometer ten zuiden van de stad en is per huurauto uitstekend bereikbaar. U kunt het vliegveld bereiken via de snelwegen A2 en A9 en via de B67 (Triester Straße). De afslag naar de luchthaven staat langs al deze wegen duidelijk op borden aangegeven.

Openbaar Vervoer

Graz heeft een uitstekend openbaar vervoersysteem. Er zijn zes tramlijnen (de Bim), die vanaf de Jakominiplatz naar de belangrijkste delen van de stad rijden. Daarnaast is er een uitgebreid busnetwerk. In het weekend rijden er nachtbussen.

Verkeer- en Parkeersituatie

Het centrum van Graz kan zeer druk zijn en het aantal parkeerplaatsen is beperkt. Bovendien mag u op veel plaatsen niet langer dan een half uur parkeren (in de blauwe zones). Er zijn parkeergarages in het stadshart, maar die zijn vrij duur. Goedkoper kunt u parkeren in de garage Pfauengarten of in de garage van het warenhuis Kastner & Öhler.
In veel straten mag u niet harder rijden dan 30 kilometer per uur, aangegeven door de borden met het opschrift 30-Zone.
Graz ligt bij het knooppunt van de snelwegen A2 (Wenen-Villach) en A9 (de Pyhrn Autobahn, van Maribor in Slovenië naar Salzburg).

Hotels

Graz heeft een goed aanbod van accommodaties in alle categorieën Er zijn zo’n 5000 hotelbedden en 1000 plaatsen in andere accommodaties (pensions, campings en privé-verhuur). In Graz worden geregeld congressen en andere grote bijeenkomsten gehouden en dan is het aanbod van vrije kamers beperkt. U doet er dus goed aan uw kamer ruim van tevoren te boeken.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Graz raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Graz

EasyTerra Autohuur Graz vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Oostenrijk, maar in een andere stad dan Graz, klikt u dan door naar de Auto huren Oostenrijk pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Oostenrijk u een auto huren wilt.