Autohuur Salzburg

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Salzburg zodat jij dat niet hoeft te doen.

Waarom bij ons reserveren?
  • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders
Het Worry-Free label
  • Geen zorgen over het eigen risico
  • Ongelimiteerde kilometers
  • Een verhuurder met een goede beoordeling
  • Vol-vol brandstofbeleid

Autohuur Salzburg

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Salzburg zodat jij dat niet hoeft te doen.

Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Salzburg

  1. Home
  2. Autohuur Oostenrijk
  3. Salzburg
EasyTerra Autohuur Salzburg is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken. lalalala

Recente reviews

Gemiddelde beoordeling: 8.2 van 10 Aantal klantbeoordelingen: 133
Mevrouw L. Pieké Buchbinder Salzburg Airport
“Easyterra autoverhuur bevalt mij uitstekend!”

“Easyterra is me nu al een paar keer prima bevallen. Een eenvoudige en goedkope manier om ergens in Europa een auto te huren. Ik heb alleen maar goede ervaringen met de huur van een auto in diverse Europese landen via Easyterra. De uideindelijke autohuur bedrijven leveren nette auto's en ik ondervind aan de balies nooit problemen.”

14-01-2019 11:09
R.v.d.h Buchbinder Salzburg Airport
“Huur diverse malen per jaar een auto…”

“Huur diverse malen per jaar een auto via EasyTerra en altijd prima!”

04-06-2018 10:47
Familie Freriks SIXT Rent a Car Salzburg Airport
“Goede service en nette auto’s en prijs”

“Goede service en nette auto’s en prijs”

18-04-2018 05:33

Locatie informatie voor Salzburg

Autoverhuur Salzburg
Autoverhuur Salzburg

Introductie

Salzburg is de vierde stad van Oostenrijk en de hoofdstad van de gelijknamige deelstaat. Het centrum van de stad, met prachtige gebouwen in barokstijl, is wereldberoemd. Het werd in 1997 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO gezet. Verder is Salzburg bekend als de geboorteplaats van Wolfgang Amadeus Mozart.

Bevolking

De bevolking van Salzburg is de laatste vijftig jaar met zo’n vijftig procent toegenomen. Er wonen nu 150.000 mensen in de stad.

Ligging

Salzburg ligt aan de rivier de Salzach, aan de noordflank van de Alpen. Ten zuiden van de stad rijzen de hoge Alpentoppen op, ten noorden ligt het heuvelachtige landschap van Oberösterreich. Salzburg ligt 150 kilometer ten oosten van München en 300 kilometer ten westen van de Oostenrijkse hoofdstad Wenen.

Economie

Met ruim vier miljoen bezoekers per jaar is toerisme een van de pijlers van de economie van Salzburg. Maar ook financiële dienstverlening is goed vertegenwoordigd, evenals energievoorziening en mijnbouw.

Verder is Salzburg een belangrijk onderwijscentrum met een algemene universiteit, een medische universiteit (privé) en een conservatorium. Door dit ruime aanbod van kennis heeft Salzburg zich ook ontwikkeld tot hightech centrum.

Vliegvelden

Het vliegveld van Salzburg is vernoemd naar de beroemdste inwoner van de stad, Wolfgang Amadeus Mozart. De luchthaven ligt ruim drie kilometer ten zuidwesten van Salzburg.

Openbaar Vervoer

In het centrum van Salzburg rijden zowel trolleybussen als gewone bussen. In totaal zijn er twintig lijnen, en de bussen rijden zeer frequent.

Voor bestemmingen verder weg is er een systeem van stadssporen, de zogeheten S-Bahn. Die vertrekken iedere dertig minuten van het hoofdstation. Lijn S1 gaat naar de beroemde Stille Nacht Kapel in Oberndorf.

De stad heeft goede treinverbindingen met München, Innsbruck, Zürich en Wenen, waaronder verbindingen met de hogesnelheidstrein ICE.

Verkeer- en Parkeersituatie

Rondrijden in het centrum van Salzburg kan een frustrerende aangelegenheid zijn. Bovendien mist u zo veel van de bezienswaardigheden in de stad. U kunt beter uw auto parkeren in een van de parkeergarages. Er is een elektronisch informatiesysteem waarmee u naar vrije parkeerplaatsen wordt geleid. Dat systeem begint al op de snelweg bij Salzburg.

Om het autoverkeer terug te dringen, stimuleert het stadsbestuur het gebruik van de fiets. Bij het Bureau voor Toerisme is een gedetailleerde fietskaart verkrijgbaar met routesuggesties en alle attracties van de stad.

Hotels

Salzburg heeft een zeer ruim aanbod van hotels. Voor een plaats van deze omvang is het bijzonder dat er maar liefst acht vijfsterrenhotels en meer dan veertig viersterrenhotels zijn. De meer traditionele hotels vindt u in het centrum, in het nieuwere stadsdeel op de rechteroever van de Salzach staan moderne hotels.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Salzburg raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Salzburg

EasyTerra Autohuur Salzburg vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Oostenrijk, maar in een andere stad dan Salzburg, klikt u dan door naar de Auto huren Oostenrijk pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Oostenrijk u een auto huren wilt.