Autohuur Murcia

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Murcia zodat jij dat niet hoeft te doen.

Ga zorgeloos op reis met EasyTerra. Bespaar tot wel 60% op de prijs van alle bekende autoverhuurders in Murcia.

Voer stad, luchthaven of treinstation in
Waarom bij ons reserveren?
  • Gratis annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Murcia

  1. Home
  2. Autohuur Spanje
  3. Murcia
EasyTerra Autohuur Murcia is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken.

Locatie informatie voor Murcia

Autoverhuur Murcia
Autoverhuur Murcia

Introductie

Murcia is een Spaanse stad met een Moors (Arabisch) verleden: de stad werd in de 9e eeuw gesticht door kalief Abderrachman II. De rivier de Segura bracht water in het verder erg droge gebied. De Arabieren legden een irrigatiesysteem aan, dat aan de basis lag van de bloei van de stad en de regio. De oude stadsmuur stamt uit de Moorse tijd, een fraai contrast met de rooms-katholieke kerken in Murcia. Hoogtepunten zijn de kathedraal die in verschillende tijden en in verschillende stijlen is gebouwd, en het Moorse kasteel op de berg Monteagudo.

Bevolking

De stad heeft ruim 400.000 inwoners, vier keer meer dan een eeuw geleden. Door de aanwezigheid van drie universiteiten heeft de stad een jonge bevolking en de uitstraling van een studentenstad: veel vertier tegen een prachtige historische achtergrond.

Ligging

Murcia ligt in het zuidoosten van Spanje, in de vallei van de Segura rivier. De provincie Murcia is een vruchtbare laagvlakte omringd door bergketens. Ten noordoosten van de stad ligt Alicante, ten oosten vind u de populaire badplaats Torrevieja.

Economie

Van oudsher drijft de economie van Murcia op landbouw: citrusvruchten als citroenen en sinaasappels, maar ook tomaten en sla. Veel van deze producten in Noord-Europese supermarkten komen uit de regio Murcia.
Tegenwoordig wordt het verblijfstoerisme steeds belangrijker. Meer en meer Noord-Europeanen hebben een tweede huis in Murcia of omgeving.
Verder is de stad een onderwijscentrum. Naast hogere beroepsopleidingen heeft Murcia maar liefst drie universiteiten: de oudste is de Universiteit van Murcia. Daarnaast is er de Polytechnische Universiteit van Cartagena en de Katholieke Universiteit San Antonio.
De regio wil zich ontwikkelen als centrum voor zonne-energie.

Vliegvelden

Het vliegveld Murcia Airport (of San Javier) is de laatste jaren in betekenis toegenomen, dankzij de komst van budget vliegmaatschappijen. Als u gebruik maakt van dit vliegveld is het aan te raden een huurauto te reserveren. De luchthaven ligt 45 kilometer buiten de stad en slechts drie keer per dag gaat er een directe bus naar Murcia.
Alicante Airport (El Altet) heeft meer internationale verbindingen en is via de autoweg (A7) uitstekend bereikbaar. Het vliegveld ligt zo’n 70 kilometer ten noordoosten van Murcia.
Er zijn plannen voor een nieuwe luchthaven ten zuiden van de stad.

Openbaar Vervoer

Het openbaar vervoer in en om Murcia wordt verzorgd door Latbus. U kunt overal in Murcia en omgeving komen met de lijndiensten van deze onderneming, maar de tijdschema’s zijn niet erg betrouwbaar. Wilt u op uw gemak kleine plaatsjes in de omgeving verkennen of naar de kust rijden, dan is het huren van een auto aan te raden.

Murcia heeft directe spoorverbindingen met Alicante, Valencia, Barcelona en Madrid. Er wordt gewerkt aan een hogesnelheidsverbinding met de Spaanse hoofdstad.

Verkeer- en Parkeersituatie

De hoofdstraat van Murcia, Calle de Traperia, is autovrij. In het centrum is het lastig een parkeerplaats te vinden op straat. Er zijn wel parkeergarages maar zelfs daar is het vinden van een plekje ’s avonds niet eenvoudig. De oplossing: parkeer uw auto in een van de garages voordat de winkels weer open gaan, om 17.00. In Spanje mag u niet parkeren aan een stoeprand met een gele streep. Soms is die streep echter door slijtage zeer slecht te zien. Bij een blauwe streep mag u wel parkeren, maar moet u een kaartje kopen bij een automaat.
Alle inzittenden moeten een gordel dragen, ook op de achterbank.
De boetes voor overtredingen en voor verkeerd of te lang parkeren zijn hoog in Spanje. Als buitenlander moet u bovendien ter plekke betalen.

Hotels

Murcia heeft een behoorlijk aanbod aan hotels in alle prijsklassen. In het hoogseizoen en tijdens de Kerstvakantie is het een populaire toeristenbestemming. Het is dan aan te raden uw kamer van tevoren te boeken. Er is één vijfsterrenhotel in Murcia.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Murcia raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Murcia

EasyTerra Autohuur Murcia vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Spanje, maar in een andere stad dan Murcia, klikt u dan door naar de Auto huren Spanje pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Spanje u een auto huren wilt.