Autohuur Antalya

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Antalya zodat u dat niet hoeft te doen.

Voer plaats of luchthavencode in
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Antalya

  1. Home
  2. Autohuur Turkije
  3. Antalya

EasyTerra Autohuur Antalya is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken.

Recente reviews

Gemiddelde beoordeling: 8.1 van 10 Aantal klantbeoordelingen: 19
Reinder Alamo Rent a Car Antalya Airport
“Compleet en duidelijk”

“Via Easyterra bij Alamo recent een auto gehuurd in Antalya (Turkije) en in New Orleans (USA). Goede prijzen, maar vooral duidelijk wat wél en niet in de voorwaarden en prijs is inbegrepen. Kan je zelf kiezen en voorkom je verrassingen. In het buitenland gelden vaak andere voorwaarden, verzekeringen en opties dan in Nederland en om dat zelf ter plaatse uit te zoeken is vaak verwarrend (of wordt verwarrend gemaakt door de lokale verhuurder). Door al bij reservering voor een all-in pakket te kiezen, heb je ter plaatse geen hoofdbrekens meer over keuzes en extra kosten.”

16-11-2017 10:31
Ahmet Kaynar Budget Antalya Airport
“goed geen problem gehad.”

“goed geen problem gehad.”

07-09-2017 04:48
Mark Van Nunen Enterprise Antalya Airport
“Prima prijzen”

“Het is niet altijd een verhuurmaatschappij die dicht bij het vliegveld of dicht bij de aankomsthal is. Ik kom er altijd wel uit maar het zou soms handiger zijn als het even gemeld wordt.”

08-12-2014 15:05

Locatie informatie voor Antalya

Autoverhuur Antalya
Autoverhuur Antalya

Introductie

Antalya is een historische stad met een rijk verleden. De plaats is genoemd naar koning Attalos II, die in de 2e eeuw de stad stichtte. Het centrum (Kaleiçi) is fraai gerestaureerd met onder een minaret uit de 13e eeuw. Niet ver van Antalya zijn oude Romeinse ruïnes te vinden. Het amfitheater is bijzonder goed bewaard gebleven. Er worden nog steeds culturele evenementen georganiseerd, onder meer tijdens de vele jaarlijkse festivals. Uiteraard zijn er in de buurt van Antalya ook mooie zandstranden te vinden.

Bevolking

De stad heeft ruim 600.000 inwoners, maar het is een belangrijke toeristische trekpleister. Daardoor kan het aantal mensen in Antalya in de zomermaanden meer dan verdubbelen.

Ligging

Antalya ligt aan de zuidkust van Turkije, ook wel de Turkse Rivièra genoemd. Ten noorden van het stadje ligt het beboste Taurusgebergte. De Turkse hoofdstad Ankara ligt op 550 kilometer ten noordoosten van Antalya.

Economie

Toerisme is de ruggengraat van de economie. Per jaar bezoeken 7 miljoen toeristen deze regio en dat aantal stijgt nog steeds. Antalya probeert een graantje mee te pikken van internationale tentoonstellingen en congressen met de opening van een congrescentrum en het Antalya Expo Centre.
Van oudsher is Antalya een landbouwregio en dat is nog steeds zo. Groenten, granen en fruit worden er niet alleen verbouwd, maar via de zeehaven en de luchthaven ook geëxporteerd. Er is enige industrie, voornamelijk fabriekjes die landbouwproducten verwerken.

Vliegvelden

Tien kilometer ten oosten van de stad ligt Antalya International Airport, een groot en modern vliegveld. Het is de toegangspoort tot de badplaatsen aan de Turkse Middellandse Zeekust. De luchthaven is zeer druk door de grote aantallen vakantievluchten, maar er zijn ook lijndiensten naar Istanbul, Ankara, het Turkse deel van Cyprus en naar verschillende bestemmingen in Europa en het Midden-Oosten. Er is een shuttlebusverbinding met de luchthaven, maar die rijdt niet erg frequent en sluit alleen aan op de binnenlandse vluchten van Turkish Airlines.

Openbaar Vervoer

Er is een tramlijn in Antalya, voornamelijk bedoeld voor toeristen. De tram rijdt van het Antalya Museum in het westen via enkele attracties naar het strand Lara Plaj in het oosten.
Het echte stadsvervoer vormen de zogeheten Dolmus minibusjes. Ze rijden kriskras door de stad langs vaste routes. Ten oosten van het centrum ligt een dolmus-station waar minibusjes naar bestemmingen oostelijk van Antalya vertrekken.
Regionale bussen vertrekken vanaf het grote busstation (Otogar) aan de noordkant van de stad. Alle plaatsen langs de Turkse Rivièra zijn vanaf dit station per bus bereikbaar.

Verkeer- en Parkeersituatie

Het centrum van Antalya is oud, zeer oud, met kleine kronkelige weggetjes. Gebruikt u uw huurauto vooral voor tochten in de omgeving, maar hou wel rekening met de Turkse rijstijl, die nogal verschilt van de onze. Rij zeer voorzichtig en verwacht het onverwachte. Het plotseling wisselen van rijbaan gebeurt voortdurend en hoewel verboden zullen Turkse bestuurders u rechts inhalen, als ze daartoe de kans zien. Op buitenwegen kunnen auto’s hinderlijk geparkeerd staan, bij voorkeur na een onoverzichtelijke bocht. U kunt ook kuddes vee tegenkomen die de hele weg in beslag nemen. Vermijd rijden in het donker. Behalve de hier al genoemde gevaren rijden veel Turkse auto’s zonder licht(!) om energie te besparen.
Houdt u strikt aan de maximum snelheid (binnen de bebouwde kom 50 km/u, buiten de bebouwde kom 90 km/u en op de snelweg 120 km/u). De Turkse politie houdt geregeld snelheidscontroles, vooral aan de rand van steden.

Hotels

Als belangrijke toeristenbestemming is er geen gebrek aan hotels in en om Antalya. In het oude stadscentrum zijn kleine pensions en zogeheten ‘boutique’ hotels te vinden met kamers in Ottomaanse stijl. Moderne en luxe hotels liggen buiten het stadscentrum, aan de Cumhuriyet Cadddesi en ten zuiden van de haven. Antalya trekt het hele jaar door toeristen, dus een hotelkamer reserveren is zeer aan te raden.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Antalya raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Antalya

EasyTerra Autohuur Antalya vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Luchthavens

Als u op zoek bent naar een huurauto in Turkije, maar in een andere stad dan Antalya, klikt u dan door naar de Autohuur Turkije pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Turkije u een auto huren wilt.