Autohuur Kortrijk

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Kortrijk zodat jij dat niet hoeft te doen.

Voer stad, luchthaven of treinstation in
Waarom bij ons reserveren?
  • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Kortrijk

  1. Home
  2. Autohuur België
  3. Kortrijk
EasyTerra Autohuur Kortrijk is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken. lalalala

Locatie informatie voor Kortrijk

Introductie

Kortrijk (Frans: Courtrai) dankt zijn naam aan de Romeinen die deze plaats Cortoriacum noemden. De stad profileert zich als de Guldensporenstad, naar de veldslag tussen Vlamingen en Fransen in 1302. De overwinning in de Guldensporenslag wordt nog elk jaar gevierd, op 11 juli. Kortrijk heeft een fraai historisch centrum met de middeleeuwse Broeltorens als blikvanger. Overigens zijn niet alle gebouwen origineel. Veel gebouwen werden verwoest door oorlog of brand. Zo werd het rustige Begijnhof oorspronkelijk gebouwd in de 13e eeuw, maar drie keer door brand verwoest. Het huidige complex stamt uit de 17e eeuw. Kortrijk heeft ook een naam als centrum van kunst en cultuur. Het zogeheten Buda-eiland in de rivier de Leie is een kunstenaarscentrum.

Bevolking

De stad heeft ruim 70.000 inwoners.

Ligging

Kortrijk ligt in het westen van België niet ver van Franse steden als Roubaix en Lille (Rijsel). Gent ligt ruim 40 kilometer naar het noordoosten. De stad ligt aan de rivier de Leie die vanuit noord-Frankrijk naar Gent stroomt. Deze rivier splitst zich in het centrum van Kortrijk om even later weer samen te komen. Het eiland dat daardoor ontstond – het Buda-eiland – vormt het centrum van Kortrijk.

Economie

In vroeger tijden was de economie van Kortrijk gebaseerd op vlasbouw en de daaraan gekoppelde industrie. Nog steeds is de stad een belangrijk textielcentrum waar meubelstoffen, matrassen, tapijt en kleding geproduceerd worden. Daarnaast ontwikkelden zich andere industrieën, met name machinebouw en metaalbewerking.
Net als in de hele Westerse economie neemt de dienstensector een belangrijke plaats in. Toch ligt het aandeel daarvan in Kortrijk onder het gemiddelde in Vlaanderen.

Vliegvelden

Het West-Vlaamse Intercommunale Vliegveld Kortrijk-Wevelgem is een kleine luchthaven die vooral door zakenreizigers en voor goederenvervoer wordt gebruikt.
De nationale luchthaven Zaventem bij Brussel ligt 100 kilometer naar het oosten. Kortrijk is ook goed bereikbaar vanaf de luchthaven van Charleroi, maar die ligt iets verder weg: 125 kilometer naar het zuidoosten.

Openbaar Vervoer

Het treinstation in het centrum is een knooppunt van openbaar vervoer. Voor het station vertrekken stadsbussen van De Lijn. Overigens reizen kinderen onder de 6 jaar en studenten gratis met het openbaar vervoer.

Verkeer- en Parkeersituatie

Kortrijk ligt langs de A14 (naar Antwerpen) en de A19 (naar Brugge), die elkaar ten zuidwesten van de stad kruisen (knooppunt Aalbeke).

Autorijden in Kortrijk is gemakkelijk. Hou er alleen rekening mee dat de auto zo veel mogelijk wordt geweerd uit het centrum van de stad, waar sommige delen volledig autovrij zijn. Het stadsbestuur heeft rond het centrum zes grote parkings aan laten leggen, waaronder twee ondergrondse parkeergarages. Parkeren in deze garages is zeer goedkoop (1e uur gratis, daarna € 2,50 voor een hele dag). De garages staan aangegeven op informatieborden, waardoor u gemakkelijk de kortste route naar de dichtstbijzijnde parkeergelegenheid vindt. Een van de grootste en best gelegen parkeergarages is de Centrumparking Veemarkt.

Hotels

Kortrijk heeft in het centrum enkele sfeervolle, kleinere hotels die een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding bieden. Deze zijn vaak gevestigd in historische panden. Verder vindt u enkele hotels ten zuiden van de A14, die wat landelijker zijn gelegen. Reserveren is over het algemeen niet noodzakelijk, tenzij u een bepaald hotel op het oog hebt.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Kortrijk raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Als u op zoek bent naar een huurauto in België, maar in een andere stad dan Kortrijk, klikt u dan door naar de Autohuur België pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in België u een auto huren wilt.