Autohuur Lille

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Lille zodat jij dat niet hoeft te doen.

Ga zorgeloos op reis met EasyTerra. Bespaar tot wel 60% op de prijs van alle bekende autoverhuurders in Lille.

  • Kosteloos annuleren
  • Laagsteprijsgarantie
  • 8000+ ophaallocaties
Voer stad, luchthaven of treinstation in
Waarom bij ons reserveren?
  • Gratis annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Lille

  1. Home
  2. Autohuur Frankrijk
  3. Autohuur Lille
EasyTerra Autohuur Lille is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken.

Locatie informatie voor Lille

Introductie

Lille (in het Vlaams Rijsel genoemd) is de hoofdstad van de regio Nord-Pas-de-Calais. De stad wordt door toeristen vaak over het hoofd gezien, maar dat is onterecht. Lille heeft een aantrekkelijk historisch centrum met als middelpunt de Place du Général-de-Gaulle, meestal kortweg de Grand'place genoemd. In het voormalige beursgebouw tussen dit plein en Place du Théâtre is een grote markt waar voornamelijk bloemen en boeken worden verkocht. Het Musée des Beaux-Arts herbergt werken van Vlaamse, Hollandse en Franse schilders.

Bevolking

Lille heeft bijna 230.000 inwoners, maar het maakt deel uit van een groot stedelijk gebied waar ruim 1 miljoen mensen wonen. Daarmee is het de vierde stedelijke agglomeratie in Frankrijk (na Parijs, Lyon en Marseille).

Ligging

Lille ligt in het uiterste noorden van Frankrijk, bij de grens met België. De stad ligt aan de rivier de Deule, een zijrivier van de Leie. Samen met het Belgische Kortrijk (dat 25 kilometer ten noorden van Lille ligt) vormt de stad een Europese Economische Regio.

Economie

Vroeger was Lille een belangrijk centrum van de textielindustrie. Tegenwoordig speelt toerisme een belangrijke rol. De stad kwam in de belangstelling in 2004, toen Lille samen met Genua ‘Culturele Hoofdstad van Europa’ was. Verder is Lille een administratief, financieel en educatief centrum. Meer dan de helft van de beroepsbevolking werkt in de dienstensector.

Vliegvelden

Het internationale vliegveld van Lille ligt bij Lesquin, 7 kilometer ten zuiden van de stad. Met een huurauto is de luchthaven gemakkelijk bereikbaar: het vliegveld ligt tussen de snelwegen A1 (afslag 20b) en A23 (afslag 1).

Openbaar Vervoer

Lille heeft uitstekend openbaar vervoer. Er is een metronet dat bestaat uit twee lijnen en ook is er een dicht busnetwerk. Verder zijn er twee tramlijnen, naar Roubaix en Tourcoign.

Verkeer- en Parkeersituatie

Een deel van het stadscentrum is uitsluitend toegankelijk voor voetgangers. Verder is Lille een vrij drukke stad. De verbindingen met de omgeving zijn echter uitstekend. Niet minder dan vijf snelwegen sluiten aan op de rondweg van Lille: A1 (naar Parijs), A25 (Duinkerken), A22 (Brugge), A27 (Brussel) en A23 (Valenciennes). U kunt uw huurauto het beste parkeren in een van de overdekte parkeergarages in en rond het centrum van Lille.

Hotels

Er is een ruim aanbod van overnachtingsmogelijkheden in Lille. Rond het treinstation vindt u veel hotels in de middenklasse terwijl de duurdere hotels zich grotendeels bevinden aan de rue de Paris. Verder zijn er opties voor budgetreizigers, zoals het HI Hostel.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Lille raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Lille

EasyTerra Autohuur Lille vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Frankrijk, maar in een andere stad dan Lille, klikt u dan door naar de Auto huren Frankrijk pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Frankrijk u een auto huren wilt.