Autohuur Dresden

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Dresden zodat u dat niet hoeft te doen.

Voer plaats of luchthavencode in
Waarom bij ons reserveren?
  • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders
3115 beoordelingen "Goed" 7.9 / 10
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Dresden

  1. Home
  2. Autohuur Duitsland
  3. Dresden

EasyTerra Autohuur Dresden is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken.

Recente reviews

Gemiddelde beoordeling: 8.5 van 10 Aantal klantbeoordelingen: 3
Jeroen Bongers Hertz Dresden Klotzsche Airport
“Prima service op korte termijn.”

“Prima service op korte termijn.”

08-06-2017 17:06

Locatie informatie voor Dresden

Introductie

Dresden is de hoofdstad van de Duitse deelstaat Saksen en heeft als bijnaam “Florence van het Noorden”. Deze titel dankt de stad aan de vele historische gebouwen in barokstijl. Driekwart van het centrum van de stad werd in februari 1945 verwoest door geallieerde bombardementen. Tijdens de communistische tijd werden slechts enkele gebouwen gerestaureerd, maar na de val van de Muur werd het herstel van de stad groots aangepakt. Een groot deel van het centrum is in oude glorie hersteld, hoewel er nog steeds aan restauraties gewerkt wordt.

Bevolking

De stad heeft ruim een half miljoen inwoners.

Ligging

Dresden ligt in het zuidoosten van het voormalige Oost-Duitsland, niet ver van de grens met Tsjechië. Ze is gebouwd op beide oevers van de rivier de Elbe. De stad ligt 200 kilometer ten zuiden van Berlijn en 150 kilometer ten noorden van de Tsjechische hoofdstad Praag.

Economie

Net als veel andere steden in het voormalige Oost-Duitsland heeft Dresden een moeilijke economische tijd doorgemaakt. Tegenwoordig is Dresden een belangrijk centrum voor micro-elektronica. Die sector biedt zo’n 40.000 mensen werk. Verder speelt de farmaceutische industrie een grote rol (er is een grote vestiging van GlaxoSmithKline). In de communistische tijd waren machinebouw en elektrotechniek al sterk vertegenwoordigd. Met overheidssteun is die sector gemoderniseerd.
Toerisme is ook van belang: de stad wordt vooral door Duitsers bezocht, maar het aantal internationale bezoekers groeit.

Vliegvelden

Dresden-Klotzsche Airport ligt 9 kilometer ten noordoosten van het centrum (nog binnen de stadsgrens). De luchthaven is per huurauto eenvoudig bereikbaar: u volgt de A4/A13 of de Bundesstraße B97. De afslag naar de luchthaven staat op borden duidelijk aangegeven.

Openbaar Vervoer

Dresden heeft een uitstekend geïntegreerd openbaar vervoersysteem, bestaande uit bussen, trams en stadstreinen. Op al deze middelen van vervoer kunt u met één kaartje reizen. Het handigst is de dagkaart die u op diverse punten in de stad kunt kopen. Ook ’s nachts functioneert het openbaar vervoer, zij het uiteraard met een lagere frequentie.

Verkeer- en Parkeersituatie

Na de val van het communisme zijn niet alleen gebouwen maar ook straten in Dresden opgeknapt. U kunt gemakkelijk in uw huurauto rondrijden in deze gezellige stad. Ook het vinden van een parkeerplaats is geen probleem, behalve wellicht op zaterdag als veel inwoners naar het centrum gaan om inkopen te doen. Er is een automatisch parkeerinformatiesysteem, dat aangeeft in welke parkeergarages er vrije plaatsen beschikbaar zijn.

Hotels

Dresden heeft een goed aanbod van accommodaties in alle categorieën, van jeugdherbergen tot vijfsterrenhotels. Aangezien de stad een populaire locatie is voor grote congressen is het verstandig uw hotelkamer ruim van tevoren te reserveren. Verder zijn er in de buurt van de stad diverse campings en plaatsen om een camper te parkeren.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Dresden raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Dresden

EasyTerra Autohuur Dresden vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Duitsland, maar in een andere stad dan Dresden, klikt u dan door naar de Autohuur Duitsland pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Duitsland u een auto huren wilt.