Autohuur Kuusamo

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Kuusamo zodat u dat niet hoeft te doen.

Voer plaats of luchthavencode in
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Kuusamo

  1. Home
  2. Autohuur Finland
  3. Kuusamo

EasyTerra Autohuur Kuusamo is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken.

Locatie informatie voor Kuusamo

Introductie

Kuusamo is een van de grootste wintersportcentra van Finland; de stad ontvangt jaarlijks zo’n 1 miljoen toeristen, het overgrote deel daarvan in de wintermaanden. Het skigebied Ruka rond de 492 meter hoge berg Rukatunturi is vaak het toneel van internationale wedstrijden.

Bevolking

Het stadje heeft ongeveer 17.000 inwoners.

Ligging

Kuusamo ligt in oostelijk Finland, in de provincie Oulu die zich uitstrekt van de Botnische Golf tot de grens met Rusland. Het stadje ligt bijna 800 kilometer ten noordoosten van de Finse hoofdstad Helsinki.

Economie

Houtverwerking en -transport vormen belangrijke onderdelen van de lokale economie. Verder worden in de omgeving rendieren gehouden, zowel voor de melk als het vlees. Toerisme is van groot belang: in de wintermaanden komen er wintersporters, in de zomermaanden mensen die trektochten willen maken door de natuur. Het populairst is de tachtig kilometer lange Berenroute door het Nationaal Park Oulanka. Ondanks het toerisme en de andere economische activiteiten is de werkloosheid in Kuusamo relatief hoog.

Vliegvelden

De luchthaven van de stad, Kuusamo Airport, ligt 6 kilometer ten noordoosten van het centrum. Het vliegveld is gemakkelijk met een huurauto bereikbaar: vanuit het centrum rijdt u eerst via de Kitkantie naar het noorden om dan via weg 8690 naar de luchthaven te rijden. De route en de afslag naar de terminal staan duidelijk op verkeersborden aangegeven. De afstand van de luchthaven naar het skigebied Ruka bedraagt 25 kilometer.

Openbaar Vervoer

Er is goed openbaar busvervoer in Kuusamo. Naast het stadsvervoer zijn er busverbindingen met onder meer het skigebied Ruka, Rovaniemi, Kajaani en de provinciehoofdstad Oulu.

Verkeer- en Parkeersituatie

Door de lange afstanden tussen skigebieden en bezienswaardigheden is een huurauto een ideaal middel van vervoer om Kuusamo en omgeving te verkennen. Hou wel rekening met rendieren en elanden die plotseling de weg kunnen oversteken. Deze dieren zijn vooral actief als de schemering invalt. Van december tot eind februari zijn speciale winterbanden verplicht.

Hotels

Het Ruka skigebied is een van de grootste van Finland en er is dus een ruim aanbod van accommodaties. Wel zijn de hotels in de wintermaanden snel volgeboekt; ruim van tevoren reserveren is dan het devies. In de omgeving zijn diverse blokhutten te huur. Als u daarvoor kiest is het noodzakelijk te beschikken over een huurauto.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Kuusamo raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Kuusamo

EasyTerra Autohuur Kuusamo vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Luchthavens

Als u op zoek bent naar een huurauto in Finland, maar in een andere stad dan Kuusamo, klikt u dan door naar de Autohuur Finland pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Finland u een auto huren wilt.