Autohuur Angoulême

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Angoulême zodat jij dat niet hoeft te doen.

Voer stad, luchthaven of treinstation in
Waarom bij ons reserveren?
  • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Angoulême

  1. Home
  2. Autohuur Frankrijk
  3. Angoulême
EasyTerra Autohuur Angoulême is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken. lalalala

Locatie informatie voor Angoulême

Introductie

Angoulême is een stadje dat vroeger werd omgeven door forse vestingwerken. Die zijn nu vervangen door boulevards die overigens voor een deel nog over de oude stadsmuren lopen en vanwaar u een mooi uitzicht hebt over de omgeving. Verder wordt er jaarlijks een autostraatrace gehouden over die boulevards (remparts genoemd) en is Angoulême het centrum van striptekeningen met een Centre International de la Bande Dessinée en een Internationaal Stripfestival in januari.

Bevolking

Het stadje heeft 45.000 inwoners.

Ligging

Angoulême ligt in het zuidwesten van Frankrijk, hoog boven de samenloop van twee rivieren, de Charente en de Anguienne. De stad Bordeaux ligt ruim 130 kilometer ten zuidwesten van Angoulême.

Economie

Van oudsher is Angoulême een centrum van papierindustrie (een van de bekendste producten is het Rizla vloeipapier). De papierproductie is in de afgelopen decennia sterk verminderd. Bij de stad staat een kruitfabriek en verder worden er (onderdelen voor) machines en schoenen gemaakt. Met een nieuw tentoonstellingscentrum hoopt Angoulême de lokale economie meer leven in te blazen. Ten westen van Angoulême ligt het stadje Cognac. Inderdaad, het hart van de regio waar deze drank geproduceerd wordt.

Vliegvelden

Aéroport d'Angoulême-Brie-Champniers is de volledige naam van de luchthaven die 15 kilometer ten noordoosten van Angoulême ligt. Tot voor kort werd de luchthaven gebruikt door de Ierse budgetmaatschappij Ryanair, maar die schrapte in 2010 de vluchten naar Angoulême. Of er binnenkort weer vluchten zullen plaatsvinden – wellicht door een andere budgetmaatschappij – is onduidelijk.

Het dichtstbijzijnde internationale vliegveld is Bordeaux (Mérignac) Airport, dat met een huurauto bereikbaar is via de snelweg A89.

Openbaar Vervoer

Angoulême heeft een goed systeem van buslijnen, geëxploiteerd door de maatschappij Société de Transport du Grand Angoulême. De bussen rijden in de meeste gevallen naar bestemmingen buiten Angoulême, maar stoppen ook bij diverse haltes in de stad zelf.

Verkeer- en Parkeersituatie

Het oude centrum van Angoulême is verkeersvrij. Verder zult u geen moeite hebben uw weg te vinden in de stad: via de remparts over de oude stadswallen komt u snel bij uw bestemming. Een parkeerplaats op straat vinden kan lastig zijn, maar gelukkig zijn er diverse parkeergarages in en rond het centrum, onder meer twee grote bij het treinstation. De locaties van deze garages staan op borden aangegeven.

Hotels

Er is een goed aanbod van accommodaties in Angoulême. U kunt er zowel typisch Franse familiehotelletjes vinden als vestigingen van internationale ketens. Verder zijn er prima hotels in de omgeving van de stad, onder meer bij het golfterrein Hirondelle ten zuidwesten van Angoulême.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Angoulême raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Angoulême

EasyTerra Autohuur Angoulême vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Frankrijk, maar in een andere stad dan Angoulême, klikt u dan door naar de Autohuur Frankrijk pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Frankrijk u een auto huren wilt.