Autohuur Kos

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Kos zodat jij dat niet hoeft te doen.

Voer stad, luchthaven of treinstation in
Waarom bij ons reserveren?
  • Gratis annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Kos

  1. Home
  2. Autohuur Griekenland
  3. Kos
EasyTerra Autohuur Kos is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken.

Locatie informatie voor Kos

Introductie

Kos is een relatief klein Grieks eiland voor de Turkse westkust. De hoofdstad draagt dezelfde naam. Net als veel andere Griekse eilanden heeft Kos geprofiteerd van de opkomst van het toerisme. Kos-Stad werd bij een aardbeving in 1933 verwoest maar er zijn enkele fraaie oude gebouwen bewaard gebleven, zoals het Kasteel van de Johannieters. Verder is Kos het eiland waar Hippocrates werd geboren, de grondlegger van de medische wetenschap. Zijn beroemde eed wordt nog steeds afgelegd door alle geneeskundigen ter wereld.

Bevolking

Het eiland heeft zo’n 30.000 inwoners, van wie meer dan de helft in de hoofdstad woont.

Ligging

Kos is een van de eilanden van de Dodekanesos in het zuidoosten van de Egeïsche Zee. Het ligt vlak voor de Turkse westkust ten noordwesten van het grotere eiland Rhodos. Kos-Stad ligt op de noordoostpunt van het eiland.

Economie

Toerisme vormt de belangrijkste bron van inkomsten. Verder is er enige visserij en worden er olijven, amandelen en citrusvruchten verbouwd.

Vliegvelden

Het vliegveld Kos Island International Airport, ook wel bekend onder de naam Hippocrates, ligt bij het plaatsje Antimahia, 25 kilometer ten zuidwesten van Kos-Stad. Er zijn dagelijkse lijnvluchten van en naar Athene en Rhodos, maar het vliegveld is vooral in gebruik voor de grote aantallen chartervluchten in de zomer.
Er is een busverbinding naar Kos-Stad.

Openbaar Vervoer

Er zijn twee busstations in Kos-Stad: op Kleopatra Straat en op Akti Kountouriotou. Van de eerste vertrekken bussen naar Tigaki en Kefalos via de stranden van Paradise, Agios Stefanos en Kamari. Van de tweede vertrekken bussen naar Asklepion, Lampi en Agios Fokas.
Verder rijden er twee treintjes in de stad. Er is een groene trein waarmee u een stadstoer kunt maken, de blauwe trein rijdt naar Asklepion, de medische school van Hippocrates.

Vanuit de haven zijn er veerverbindingen met de andere eilanden van de Dodekanesos, en met Piraeus, Mikonos, Syros, Samos en Thessaloniki. In de zomermaanden worden vele veerverbindingen uitgevoerd met draagvleugelboten. Er vaart ook een ferry van Kos naar Bodrum in Turkije.

Verkeer- en Parkeersituatie

Autorijden op Kos is zeer plezierig. De hoofdweg loopt dwars over het eiland en is goed onderhouden. Let alleen goed op de grote aantallen brommers die u links en rechts zullen inhalen. Op de kleinere wegen kunt u vee of mensen op de weg tegenkomen, rij daar voorzichtig. Als een tegenligger met zijn lichten knippert betekent dat dat hij gaat inhalen. Hij verwacht dat u hem ruimte zult geven!

In Kos-Stad kunt u parkeren bij de haven voor veerboten, niet ver van het kasteel. De binnenstad is op drie minuten loopafstand. In het centrum kunt u ook parkeren (als er plaats is), maar vaak slechts voor een beperkte tijd. Lees de aanwijzingen goed!

Hotels

Kos is een toeristeneiland. Er is een ruim aanbod aan hotels in alle prijscategorieën, appartementen, villa’s en traditionele huizen. Kos-Stad en andere plaatsen aan de kust (stranden) zijn behoorlijk toeristisch en druk. Als u een rustiger omgeving zoekt, probeer dan accommodatie te vinden in Kefalos, Pyli, Zia of Antimachia. Boek uw onderkomen ruim van tevoren, zeker in de zomermaanden.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Kos raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Alle steden in Kos

EasyTerra Autohuur Kos vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven in de volgende steden: