Autohuur Mestre

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Mestre zodat jij dat niet hoeft te doen.

Voer stad, luchthaven of treinstation in
Waarom bij ons reserveren?
  • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Mestre

  1. Home
  2. Autohuur Italië
  3. Mestre
EasyTerra Autohuur Mestre is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken. lalalala

Locatie informatie voor Mestre

Introductie

Mestre is geen zelfstandige stad, maar een district van Venetië. Het is tegen die stad aangebouwd, maar ligt op het vasteland. Toch zijn er in Mestre ook kanalen die de stad doorsnijden en het een soort ‘klein Venetië’ maken. Rond het centrale plein, Piazza Ferretto, vindt u niet alleen terrasjes maar ook winkels van top designers.

Bevolking

Samen met de voorsteden wonen er in Mestre 170.000 mensen. Het is daarmee de grootste plaats in Italië zonder de status van zelfstandige stad (comune).

Ligging

Mestre ligt in het noordoosten van Italië op het vasteland tegenover de eilanden van Venetië. De twee steden zijn verbonden door een weg- en spoorbrug, de Ponte della Libertà (Vrijheidsbrug).

Economie

In de jaren zestig en zeventig nam het inwonertal van Mestre sterk toe door de bouw van een groot industriegebied bij Marghera. Nog steeds werken veel inwoners van Mestre in de industrieën die daar zijn gevestigd. Daarnaast fungeert Mestre als de ‘bevoorrader’ van Venetië. Toerisme neemt een niet onbelangrijke plaats in: veel mensen die Venetië bezoeken, kiezen ervoor te verblijven in Mestre: veel minder druk en goedkopere hotels.

Vliegvelden

De luchthaven van Venetië, Aeroporto di Venezia Marco Polo, ligt 8 kilometer ten oosten van het centrum van Mestre. De luchthaven is vanuit het stadscentrum gemakkelijk bereikbaar: u volgt eerst de Via Amerigo Vespucci en vervolgens de Via Orlanda (SS14) naar de luchthaven. U kunt ook via de snelwegen A57 en A27 rijden (iets langere route, maar over het algemeen sneller). De weg naar de luchthaven staat langs beide routes duidelijk op verkeersborden aangegeven.

Openbaar Vervoer

Er is goed openbaar vervoer in Mestre, niet alleen in de stad zelf, maar ook naar alle attracties in Venetië. Verder zijn er busverbindingen met andere plaatsen in het noordoosten van Italië.

Verkeer- en Parkeersituatie

Het centrum van Mestre is de laatste jaren flink opgeknapt en veranderd in voetgangersgebied. Het centrum is ook klein genoeg om te voet te verkennen. Rond dat centrum zijn enkele parkeergarages en -terreinen. Er is slechts één brugverbinding met Venetië. Als u met de auto naar die stad gaat, moet u uw auto vlak na de brug op een (duur) parkeerterrein achterlaten.

Hotels

Er is een goed aanbod van accommodaties in Mestre, maar een luxe hotel zult u er tevergeefs zoeken. De meeste accommodaties zijn in de middenklasse en budgetcategorie. Dat is ook logisch, want Mestre is vooral een overnachtingsplaats voor mensen die de hotels in Venetië te duur vinden. In de zomermaanden raken hotels snel volgeboekt; het is dan aan te raden uw kamer ruim van tevoren te boeken.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Mestre raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Mestre

EasyTerra Autohuur Mestre vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Italië, maar in een andere stad dan Mestre, klikt u dan door naar de Autohuur Italië pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Italië u een auto huren wilt.