Autohuur Venetië

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Venetië zodat jij dat niet hoeft te doen.

Voer stad, luchthaven of treinstation in
Waarom bij ons reserveren?
  • Gratis annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Venetië

  1. Home
  2. Autohuur Italië
  3. Venetië
EasyTerra Autohuur Venetië is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken.

Recente reviews

Gemiddelde beoordeling: 7.9 van 10 Aantal klantbeoordelingen: 104
Van Der Kooye Enterprise Venice Mestre Treinstation
“Alles verliep vlotjes en was erg…”

“Alles verliep vlotjes en was erg duidelijk.Fijn !! Want vorig jaar met Ryanair , was het niet zo duidelijk waardoor we een boete kregen op het vliegveld omdat we niet zo goed hebben ingecheckt.”

15-06-2019 10:04
Gonda Duivenvoorden Hertz Venetië Airport
“Prijs/kwaliteit is prima. Alles top geregeld.”

“Prijs/kwaliteit is prima. Alles is prima verlopen. We gaan hier zeker ook een volgende keer weer boeken.”

06-05-2019 06:47
Arie Van Der Lugt Avis Venetië Airport
“Echt prima geregeld!”

“Echt prima geregeld! Deze service neemt echt werk uit je handen. Je geeft je voorkeuren op, kiest een auto en een bedrijf, (natuurlijk wel) effe betalen en je auto staat te wachten tot je hem op komt halen. Geen tegenvallers of extra kosten achteraf.”

19-12-2018 06:24

Locatie informatie voor Venetië

Autoverhuur Venetië
Autoverhuur Venetië

Introductie

De gondels, het San Marcoplein, de Rialtobrug, de basiliek, tientallen paleizen, de brug der zuchten en het Dogenpaleis zijn nog maar een aantal van de vele redenen om Venetië te bezoeken. Het is Venetië haar culturele en architecturale rijkdom in combinatie met de unieke ligging die Venetië zo populair maakt bij de toeristen.

Bevolking

Er wonen ongeveer 266.000 inwoners in Venetië (inclusief het vaste land van Venetië). Daarmee is Venetië de 11de grootste stad in Italië.

Ligging

De stad ligt in het noordoosten van Italië in de provincie The Veneto. Venetië is gelegen aan de Adriatische zee, of eigenlijk in. Venetië is gebouwd op 117 kleine eilanden, heeft 150 kanalen en 409 bruggen.

Economie

Venetië haar economie draait voornamelijk op de toeristensector. De stad krijgt jaarlijks ongeveer 20 miljoen bezoekers, afkomstig uit alle werelddelen. De toeristen kunnen een gondel huren in Venetië, de musea bezoeken, door de vele smalle straten dolen, souvenirs kopen, heerlijk uit eten, lekker genieten op een terras, een opera bijwonen enz. Daarnaast is Venetië ook bekend om haar glaswerk, gemaakt in de stad en verkocht aan miljoenen toeristen; ieder jaar opnieuw.

Vliegvelden

Marco Polo Airport is het vliegveld van Venetië. Dit vliegveld ligt 12 kilometer ten oosten van Venetië. Dit vliegveld krijgt vluchten vanuit Italiaanse steden, Europese steden en New York. Sommige vluchten uit voornamelijk Engeland en Brussel vliegen ook op een klein vliegveld nabij Treviso, San Guiseppe Airport. Dit vliegveld ligt 50 kilometer bij Venetië vandaan.

Openbaar Vervoer

Het openbaar vervoer van deze stad bestaat voornamelijk uit de Vaporetti. Dit zijn kleine passagiersboten. Een enkeltje kost ca. 3,10 euro. Ook zijn er watertaxi’s, deze zijn er duur. Daarnaast zijn er ook Targhetto’s. Dit is een gondel gebruikt door de plaatselijke bevolking om de toeristen tegen een lage prijs het kanaal over te brengen.

Verkeer- en Parkeersituatie

Op het eiland Venetië (waar de toeristen heen gaan) kan men niet met de auto komen. De verste bestemming is Piazzale di Roma en daar is er de ondergrondse parkeerplaats (Autorimesso Comunale) die betaalbaar is (ca. 18 euro per dag). De andere parkeerplaatsen op dit plein zijn privé en duurder om uw auto te parkeren. Ook is er de mogelijkheid om uw auto te parkeren op het kunstmatige eiland Tronchetto. Daar leggen de lijnboten ook aan en die parkeergarage kost minder, ca. 14 euro per dag.

Hotels

Venetië is duur om te overnachten. Zelfs in het laagseizoen is het prijzig. De top hotels zijn te vinden rond de San Marco en langs de Grand Canal. De goedkopere hotels zijn in het centrum verborgen in kleine smalle straatjes.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Venetië raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Venetië

EasyTerra Autohuur Venetië vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Italië, maar in een andere stad dan Venetië, klikt u dan door naar de Auto huren Italië pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Italië u een auto huren wilt.