Autohuur Zadar

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Zadar zodat jij dat niet hoeft te doen.

Waarom bij ons reserveren?
  • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders
Het Worry-Free label
  • Geen zorgen over het eigen risico
  • Ongelimiteerde kilometers
  • Een verhuurder met een goede beoordeling
  • Vol-vol brandstofbeleid

Autohuur Zadar

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Zadar zodat jij dat niet hoeft te doen.

Reserveer voor 25 februari 2019 en haal uw auto op t/m zondag 7 april 2019
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Zadar

  1. Home
  2. Autohuur Kroatië
  3. Zadar
EasyTerra Autohuur Zadar is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken.

Recente reviews

Gemiddelde beoordeling: 8.1 van 10 Aantal klantbeoordelingen: 81
Heer Edwin Te Winkel Active Car Rental Zadar Airport
“Goede vergelijking en duidelijk wat er…”

“Goede vergelijking en duidelijk wat er wel en niet in de verjuur is opgenomen”

21-10-2018 10:04
Cornelius Van Vechel Active Car Rental Zadar Airport
“goed behandeld”

“goed behandeld , alleen een tegenvaller dat we voor de veerdienst in Kroatië extra 30 euro verzekering extra moesten betalen”

27-08-2018 06:48
Marcus Avant Car Zadar Airport
“Wij hebben de laatste weken regelmatig gebruik gemaakt van EasyTerra”

“Wij hebben de laatste weken regelmatig een auto gehuurd via EasyTerra.Als je telefonisch contact opneemt krijg je meestal een Engelstalig iemand aan de telefoon wat het soms lastiger maakt om een probleem te vertellen of omdat ze het niet snappen. Zo had ik bijvoorbeeld aangegeven dat we met de auto vanuit Pula naar het eiland Cres en Mali Losinj gingen maar toen we op vliegveld Pula aankwamen bleek dat door de Engelstalige medewerker was doorgegeven aan het verhuurbedrijf dat we naar een ander land gingen met de auto terwijl we gewoon in Kroatië bleven dus onvoldoende kennis van de medewerker. Gelukkig deed de medewerker van verhuurbedrijf de kosten annuleren. Men krijgt ook weleens tegenstrijdige antwoorden op vragen van diverse werknemers dat is jammer, de een zegt aantal passagiers is niet belangrijk om door te geven en de volgende zegt van wel. Maar verder dik tevreden en blijven we via EasyTerra een auto huren.”

15-05-2018 09:55

Locatie informatie voor Zadar

Autoverhuur Zadar
Autoverhuur Zadar

Introductie

De historische stad Zadar is vaak de speelbal geweest van andere mogendheden. Behalve Kroatisch was de stad voor kortere of langere tijd Byzantijns, Hongaars, Venetiaans, Frans, Oostenrijks, Italiaans en Joegoslavisch, voordat het in 1991 weer Kroatisch werd. De oude binnenstad op een schiereilandje bij de haven staat bol van de historische gebouwen, waaronder overblijfselen van de Romeinen, de kathedraal Sveta Stosija en de ronde 9e eeuwse Sint Donatuskerk in romaanse stijl. Het is een oergezellig stadje met vele terrasjes, kleurrijke markten en een bedrijvige haven. De eilanden van de archipel voor de kust zijn een paradijs voor watersporters; u kunt er zeilen en duiken (onder meer naar scheepswrakken).

Bevolking

De stad heeft 85.000 inwoners.

Ligging

Zadar ligt centraal in Kroatië, in het noordwesten van Dalmatië. De stad wordt van de Adriatische Zee afgeschermd door de langgerekte eilanden van de Kroatische archipel. Zo’n vijf kilometer uit de kust van Zadar ligt het eiland Ugljan.

Economie

Toerisme is een belangrijke bron van inkomstyen voor Zadar. Daarnaast is de handel via de haven van belang. Ook visserij en de verwerking van vis zijn belangrijke sectoren van de lokale economie. Verder is er machine-industrie en enige chemische industrie.

Vliegvelden

Zadar airport ligt in Zemunik Donji, negen kilometer ten zuidoosten van Zadar. Het vliegveld is goed te bereiken met een huurauto. Vanuit de stad volgt u de Jadranska cesta, en vervolgens kunt u kiezen tussen de snelweg en weg 502 om bij de luchthaven te komen. De route staat duidelijk op verkeersborden aangegeven.

Openbaar Vervoer

Zadar heeft goed openbaar busvervoer, verzorgd door de maatschappij Liburnija. Het is iets goedkoper om een kaartje in een krantenkiosk te kopen in plaats van in de bus. Bovendien is een kaartje dat u bij de chauffeur koopt alleen geldig voor die rit; met een van tevoren gekocht kaartje mag u twee ritten maken.

Verkeer- en Parkeersituatie

Het grootste deel van het oude centrum – binnen de stadsmuren – is verkeersvrij. Op de weg rond de stadsmuur geldt eenrichtingverkeer. Er zijn enkele parkeergarages maar een parkeerplaats op straat vinden in de buurt van de oude stad is vrijwel onbegonnen werk.  Een groter parkeerterrein vindt u aan de overkant van de haven (Obala kneza Branimira), bij de voetgangersbrug.

Voor tochten in de omgeving is een huurauto ideaal. Bijvoorbeeld om naar het schitterende nationaal park Plitvice te gaan: een gebied van zestien meren met watervallen in een dicht beboste omgeving.

Hotels

De meeste hotels zijn geconcentreerd in twee wijken: Puntamika en Borik, beide op ongeveer vijf kilometer ten noordwesten van het historische centrum. Verder zijn er in de omgeving vele campings. Zadar is een populaire bestemming en in de zomermaanden is het dan ook zeker aan te raden uw accommodatie ruim van tevoren te boeken.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Zadar raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Zadar

EasyTerra Autohuur Zadar vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Kroatië, maar in een andere stad dan Zadar, klikt u dan door naar de Auto huren Kroatië pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Kroatië u een auto huren wilt.