Autohuur Hoofddorp

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Hoofddorp zodat jij dat niet hoeft te doen.

Voer stad, luchthaven of treinstation in
Waarom bij ons reserveren?
  • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Hoofddorp

  1. Home
  2. Autohuur Nederland
  3. Hoofddorp
EasyTerra Autohuur Hoofddorp is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken. lalalala

Recente reviews

Gemiddelde beoordeling: 9.2 van 10 Aantal klantbeoordelingen: 24
Pieter Bussing Hertz Jadelaan 143
“uitstekend”

“uitstekekende site , makkelijk te reserveren voor een prima prijs. zeer goed geholpen bij de verhuurder.”

13-01-2015 10:57

Locatie informatie voor Hoofddorp

Introductie

Hoofddorp is een vrij jonge plaats die werd gesticht na het droogleggen van de Haarlemmermeer, halverwege de 19e eeuw. Aanvankelijk heette de plaats Kruisdorp, maar omdat er al een Kruisdorp bestond in Zeeland werd de naam gewijzigd. Sinds de jaren 60 is Hoofddorp enorm gegroeid en bestaat het voornamelijk uit nieuwbouwwijken. Door de geluidsoverlast van vliegtuigen kon Hoofddorp alleen in westelijke richting uitbreiden. Het oude dorp ligt daardoor aan de oostkant. Hoofddorp is geen zelfstandige gemeente, maar wel de belangrijkste plaats van de gemeente Haarlemmermeer.

Bevolking

Hoewel de naam anders doet vermoeden is Hoofddorp geen dorp, maar een kleine stad: er wonen bijna 70.000 mensen. Het is hard gegaan met de groei van Hoofddorp: in 1970 had de plaats nog maar 9000 inwoners.

Ligging

Hoofddorp ligt centraal in de Haarlemmermeerpolder pal ten westen van de luchthaven Schiphol. Het dorp ontstond op het punt waar de Kruisweg de Hoofdvaart kruist. Die vaart loopt dwars door de polder, van Amsterdam naar Leiden. Ten westen van de stad liggen de duinen aan de Noordzeekust, waar Amsterdam zijn drinkwater vandaan haalt. Ten zuiden van de stad ligt een andere belangrijke groeikern – Nieuw-Vennep – waaraan het vrijwel is vastgegroeid.

Economie

Hoofddorp drijft op de nationale luchthaven Schiphol. De meeste inwoners werken bij bedrijven die direct of indirect te maken hebben met de luchtvaart. Op de bedrijventerreinen van Hoofddorp zijn veel ondernemingen gevestigd die afhankelijk zijn van de nabijheid van de luchthaven: handel, transport en logistiek zijn sterk vertegenwoordigd. Daarnaast zijn veel inwoners werkzaam in de zakelijke dienstverlening en is er een aantal ICT-bedrijven, onderzoeksinstituten en high-tech bedrijven.

Vliegvelden

De nationale luchthaven Amsterdam Schiphol Airport ligt pal ten oosten van Hoofddorp. De stad heeft er zijn groei en gezonde economie aan te danken.

Openbaar Vervoer

Er is geen stadsbusdienst in Hoofddorp, maar er zijn wel diverse streekbussen die haltes aandoen in de stad. Als u met de bus rijdt ziet u vast ook het omstreden design van het busstation bij het Spaarne Ziekenhuis. Het is de grootste sculptuur ter wereld van synthetisch materiaal: piepschuim met een omhulling van polyester.
De zogeheten Zuidtangent is een snelle busverbinding die Haarlem via Hoofddorp en Schiphol met de bedrijvencentra in Amsterdam-Zuidoost verbindt.
Er is een nachtelijke busverbinding met het uitgaanscentrum van Amsterdam.

Hoofddorp heeft een treinstation. Er vertrekken treinen naar onder meer Den Haag, Schiphol, Amsterdam, Hilversum en Almere.

Verkeer- en Parkeersituatie

De stad is goed bereikbaar dankzij de snelweg A4 (Amsterdam-Den Haag), die ten oosten van Hoofddorp loopt. Het doorgaande verkeer wordt om Hoofddorp heen geleid via de zogenoemde Weg om de Noord. In de stad zelf is het niet bijzonder druk en kunt u vaak zonder problemen uw auto parkeren. In het centrum moet u daarvoor betalen. Het centrum is verdeeld in parkeerzones: hoe dichter bij de winkels, hoe meer u betaalt. Overigens is het tarief in de goedkoopste zone C alleszins schappelijk en in enkele minuten bent u in het winkelcentrum. Er zijn vijf parkeergarages, waarvan er twee 24 uur per dag open zijn.
Bij het Spaarne Ziekenhuis is een P+R terrein, waar u met de bus verder kunt reizen.

Hotels

Dankzij de aanwezigheid van Schiphol is er een ruim aanbod aan hotels in en nabij Hoofddorp. De meeste liggen aan de rand van de luchthaven en niet in de stad zelf. U zult geen moeite hebben een kamer te vinden, maar als u een specifiek hotel op het oog heeft is het aan te raden te reserveren.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Hoofddorp raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Hoofddorp

EasyTerra Autohuur Hoofddorp vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Nederland, maar in een andere stad dan Hoofddorp, klikt u dan door naar de Autohuur Nederland pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Nederland u een auto huren wilt.