Autohuur Bergen

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Bergen zodat u dat niet hoeft te doen.

Voer plaats of luchthavencode in
Waarom bij ons reserveren?
  • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders
3136 beoordelingen "Goed" 7.9 / 10
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Bergen

  1. Home
  2. Autohuur Noorwegen
  3. Bergen

EasyTerra Autohuur Bergen is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken.

Recente reviews

Gemiddelde beoordeling: 8 van 10 Aantal klantbeoordelingen: 27
I B Budget Bergen Airport
“via easy terra auto huren gaat altijd goed”

“Iedere keer als ik een auto huur via easy terra loopt het goed. Nooit problemen.”

27-08-2018 18:32
Ruben Hertz Kanalveien 48
“Goede ervaringen, van Ijsland tot Marokko!”

“Site is gebruiksvriendelijk en de prijzen zijn goed. Doordat het platform afhankelijk is van het aanbod van andere huurmaatschappijen krijg je wel vaak een andere wagen dan besteld. Deze is altijd gelijkwaardig, en soms zelfs groter, dus zo'n groot probleem is het niet. Verder altijd goede ervaringen, van Ijsland tot Marokko!”

01-04-2018 08:55
Anton Spijkers Europcar Bergen Airport
“Geen specificatie”

“Golf gereserveerd, we kregen een Auris. Verder prima auto. Totale kosten op basis van nacalculatie volslagen onduidelijk! Ik zou het op prijs stellen dat de berekening onderbouwd wordt voor jullie aan mijn geld komen.”

26-03-2018 07:22

Locatie informatie voor Bergen

Autoverhuur Bergen
Autoverhuur Bergen

Introductie

Het Noorse Bergen is al bijna duizend jaar oud en was lange tijd de grootste en belangrijkste stad van Scandinavië. Bergen was een van de zogeheten Hanzesteden en een belangrijk knooppunt in de handel tussen Noord-Europa en de rest van het continent. De oude haven Bryggen ademt nog die sfeer en staat daarom op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Bevolking

De stad heeft ruim 250.000 inwoners en is daarmee de tweede stad van Noorwegen. Met de voorsteden meegerekend wonen er 375.000 mensen in en rond Bergen.

Ligging

Bergen ligt aan de westkust van Noorwegen. Rond het stadscentrum liggen bergtoppen die samen de Zeven Bergen worden genoemd, en waaraan de stad zijn naam ontleent.

Economie

De economie van de stad is al eeuwenlang nauw verbonden met de zee. De haven van Bergen is de grootste van Noorwegen. Die haven wordt ook veel aangedaan door cruiseschepen. Visserij is van oudsher belangrijk voor de stad, evenals de verwerking van visproducten. Verder worden er in Bergen scheepsmachines ontwikkeld en is de stad de uitvalsbasis voor de duizenden mensen die werken op olieplatforms in de Noordzee.

Toerisme is ook van belang voor Bergen. Bezoekers komen er niet alleen voor de stad zelf; Bergen is ook de toegangspoort naar de indrukwekkende fjordenkust van Noorwegen. Even ten noorden van de stad ligt de beroemde Sognefjord.

Vliegvelden

Het internationale vliegveld, Bergen Airport Flesland, ligt 17 kilometer ten zuiden van de stad. Het is de tweede luchthaven van Noorwegen, waar bijna 5 miljoen passagiers per jaar gebruik van maken.

Openbaar Vervoer

Bergen heeft goed openbaar vervoer. De bestemming van de (trolley)bussen staat duidelijk aangegeven. Bij elke halte is een tijdschema en u kunt ervan verzekerd zijn dat de bus op de aangegeven tijd vertrekt. De busmaatschappij Tide verzorgt niet alleen het openbaar vervoer in de stad, maar ook naar omliggende plaatsen. Die vertrekken vanaf het centrale busstation (‘Bystasjonen’), dat onderdeel is van een groot winkelcentrum.

Er is een kabelbaantje (Fløibanen) naar de top van de berg Fløifjell.

Verkeer- en Parkeersituatie

Het stadsbestuur van Bergen wil het autogebruik in het centrum tegengaan. Daarom geldt er een lage maximumsnelheid en is in de meeste straten eenrichtingverkeer ingesteld. Sommige straten zijn uitsluitend toegankelijk voor bussen en taxi’s. Parkeren op straat is voor het grootste deel voorbehouden aan bewoners en gehandicapten.

Niet getreurd overigens, want u kunt uw auto gemakkelijk kwijt in een van de grote parkeergarages en het centrum verder te voet verkennen. Populair is de parkeergarage Bygarasjen bij het busstation. Als die vol is, kunt u uw auto kwijt in de Klostergarasjen aan de noordkant van het centrum.

Hotels

Bergen heeft een ruim aanbod aan hotels (in totaal meer dan 6000 bedden). De meeste hotels vindt u in de buurt van de Vismarkt, in het centrum van de stad. In de zomermaanden moet u uw accommodatie ruim van tevoren reserveren. Ook buiten die periode is dat aan te raden, al was het alleen al om te profiteren van de korting op de vrij hoge kamerprijzen.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Bergen raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Bergen

EasyTerra Autohuur Bergen vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Noorwegen, maar in een andere stad dan Bergen, klikt u dan door naar de Autohuur Noorwegen pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Noorwegen u een auto huren wilt.