Autohuur Kristiansand

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Kristiansand zodat jij dat niet hoeft te doen.

Voer stad, luchthaven of treinstation in
Waarom bij ons reserveren?
  • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders
3319 beoordelingen "Goed" 8 / 10
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Kristiansand

  1. Home
  2. Autohuur Noorwegen
  3. Kristiansand
EasyTerra Autohuur Kristiansand is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken. lalalala

Locatie informatie voor Kristiansand

Introductie

Kristiansand werd vernoemd naar koning Christian IV die de stad in 1641 stichtte. Het Dyrepark van de stad is een van de mooiste dierentuinen van Noorwegen en een populaire dagattractie, vooral omdat er een pretpark aan verbonden is. Verder staat er een fort dat Christian liet bouwen prominent aan de Strandepromenaden.

Bevolking

De stad heeft ongeveer 85.000 inwoners.

Ligging

Kristiansand ligt in het uiterste zuiden van Noorwegen bij de monding van de rivier de Otra. Die rivier mondt uit in het Skagerrak, de zeestraat die het land van Denemarken scheidt. In de heuvelachtige omgeving zijn dichte bossen. In de wintermaanden kan er veel sneeuw vallen, maar door de ligging aan de kust blijft die over het algemeen niet lang liggen.

Economie

Scheepsbouw en -reparaties vormen een belangrijk onderdeel van de lokale economie. Vanuit Kristiansand wordt een deel van de olie-installaties in het Noorse deel van de Noordzee onderhouden en bevoorraad. Verder is de stad een educatief centrum. Zo is er een universiteit en zijn de Handelshogeschool en de Hogeschool voor Journalistiek en Communicatie in Kristiansand gevestigd.

Vliegvelden

De luchthaven van Kristiansand, Kjevik Airport, ligt hemelsbreed 10 kilometer (over de weg 15 kilometer) ten noordoosten van het stadscentrum. Het vliegveld is gemakkelijk met een huurauto bereikbaar via de snelweg E18 en de Rv41. De route en de afslag naar de luchthaven staan duidelijk op verkeersborden aangegeven.

Openbaar Vervoer

Kristiansand heeft uitstekend openbaar busvervoer. De belangrijkste lijnen rijden zowel overdag als ’s avonds; in het weekend (vrijdag en zaterdag) rijden er nachtbussen. Verder zijn er vanuit de haven veerbootverbindingen met Hirtshals en Hanstholm in Denemarken.

Verkeer- en Parkeersituatie

Op alle hoofdwegen naar het centrum wordt tol geheven. Het vinden van een vrije parkeerplaats op straat in het centrum van Kristiansand kan problematisch zijn. Gelukkig zijn er diverse parkeergarages in en om dat centrum waar u uw huurauto kunt stallen.

Hotels

Er zijn diverse hotels in Kristiansand, maar zoals bijna overal in Noorwegen zijn de kamerprijzen aan de hoge kant. Een alternatieve overnachtingsmogelijkheid is het huren van een appartement. Ook worden er in de omgeving van de stad blokhutten en boerderijen te huur aangeboden. Leuker dan een hotel, hoewel u dan wel over een huurauto moet beschikken.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Kristiansand raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Kristiansand

EasyTerra Autohuur Kristiansand vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Noorwegen, maar in een andere stad dan Kristiansand, klikt u dan door naar de Autohuur Noorwegen pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Noorwegen u een auto huren wilt.