Autohuur Tromsø

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Tromsø zodat jij dat niet hoeft te doen.

Voer stad, luchthaven of treinstation in
Waarom bij ons reserveren?
  • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Tromsø

  1. Home
  2. Autohuur Noorwegen
  3. Tromsø
EasyTerra Autohuur Tromsø is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken. lalalala

Recente reviews

Gemiddelde beoordeling: 8.3 van 10 Aantal klantbeoordelingen: 17
Ida Scheijgrond Hertz Tromsø Airport
“De kleine lettertjes van jullie zijn…”

“De kleine lettertjes van jullie zijn anders dan van de verhuurbedrijven en die rekenen af! Dat gaat over extra bestuurder, winteruitrusring etc! Men wist niet dat er spijkerbanden onder de autos in Noorwegen zit ! Verder goed benaderbaar en adequaat reagerend”

12-04-2018 06:53
Peters Hertz Tromsø Airport
“De boeking ging vlot en voor een goede…”

“De boeking ging vlot en voor een goede prijs. Toen bleek dat de autoverhuurmaatschappij een aanvullende prijs van ons vroeg hebben we gelijk contact opgenomen met het kunstencentrum van easy terra. Daar zijn we gelijk geholpen. Uiteindelijk bleek de fout inderdaad bij de autoverhuurder te liggen en waren we snel geholpen.”

31-03-2018 07:06
Awe Budget Tromsø Airport
“Goede Service Snel”

“Goede Service Snel”

08-08-2017 08:25

Locatie informatie voor Tromsø

Autoverhuur Tromsø
Autoverhuur Tromsø

Introductie

Tromsø is vaak een aangename verrassing voor bezoekers. Veel mensen bezoeken de stad vanwege de ligging boven de Poolcirkel om de middernachtzon (in de zomer) of het Noorderlicht (in de winter) te zien en verwachten er verder weinig van. Ze zijn vaak verbaasd dat Tromsø een gezellige, levendige stad is met knusse bars en cafés en goede restaurants. Geen wonder, want maar liefst vijftien procent van de bevolking bestaat uit studenten. Verder is de ruige omgeving van bergen en fjorden zonder meer spectaculair te noemen.

Bevolking

De stad heeft bijna 70.000 inwoners en kent een grote verscheidenheid aan bevolkingsgroepen: naast de Noren zijn er grote minderheidsgroepen van Sami (Lappen), Russen en Finnen.

Ligging

Tromsø ligt in het uiterste noorden van Noorwegen, 350 kilometer boven de Poolcirkel en zo’n 2200 kilometer ten zuiden van de Noordpool. Het grootste deel van de stad ligt op het eilandje Tromsøya. Een tunnel en een brug verbinden dit eiland met het vasteland, waar modernere woonwijken liggen.

Economie

Tromsø was en is een belangrijke vissershaven; de visserijvloot bevist vooral de Poolzee. In het verlengde daarvan zijn er visverwerkende bedrijven gevestigd. Verder is de stad de basis voor expedities naar de Noordpool en cruises naar Spitsbergen. Toerisme is van toenemend belang. De stad is een populair conferentieoord, waar de deelnemers hun vergaderingen kunnen combineren met het ervaren van natuurverschijnselen als de middernachtzon of het Noorderlicht.

Vliegvelden

De luchthaven van Tromsø ligt slechts vijf kilometer ten noordwesten van het stadscentrum. Tromsø Airport in Langnes is gemakkelijk met een huurauto bereikbaar. Vanuit het centrum volgt u de richting Langnes, via een meer dan 1700 meter lange tunnel bereikt u de luchthaven.

Openbaar Vervoer

Tromsø heeft goed openbaar busvervoer. Alle bussen rijden via het centrale busstation Prostneset en rijden niet alleen naar bestemmingen in de stad maar ook naar onder meer Narvik, Harstad, Storslett en Alta. Verder zijn er snelboten naar verscheidene bestemmingen ten noorden en ten zuiden van Tromsø.

Verkeer- en Parkeersituatie

Tromsø is geen drukke stad en de bewegwijzering is uitstekend. U zult dus geen moeite hebben met een huurauto uw weg te vinden. In het centrum moet u betalen voor op straat parkeren (op werkdagen van 07.00 tot 17.00, op zaterdag van 08.00 tot 15.00, op zondag is parkeren gratis). In en rond het centrum zijn enkele parkeerterreinen.

Hotels

De stad heeft een goed aanbod van hotelaccommodaties, de meeste in de middenklasse en hoger. Juni is de drukste maand, gevolgd door juli. Ook in de herfst en de lente kan het vrij druk zijn in de stad. Het beste is dus om uw hotelkamer ruim van tevoren te boeken.

Budgetreizigers zullen moeite hebben een geschikte kamer te vinden. Daar staat tegenover dat u in Noorwegen overal in de vrije natuur mag kamperen, op voorwaarde dat u minimaal 300 meter afstand houdt van huizen of andere gebouwen.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Tromsø raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Tromsø

EasyTerra Autohuur Tromsø vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Noorwegen, maar in een andere stad dan Tromsø, klikt u dan door naar de Autohuur Noorwegen pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Noorwegen u een auto huren wilt.