Autohuur Khon Kaen

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Khon Kaen zodat jij dat niet hoeft te doen.

Voer stad, luchthaven of treinstation in
Waarom bij ons reserveren?
  • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Khon Kaen

  1. Home
  2. Autohuur Thailand
  3. Khon Kaen
EasyTerra Autohuur Khon Kaen is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken. lalalala

Locatie informatie voor Khon Kaen

Autoverhuur Khon Kaen
Autoverhuur Khon Kaen

Introductie

Khon Kaen ligt in het hart van de Thaise regio Isaan, waar volgens velen het beste Thaise eten wordt bereid. In de stad zelf zijn weinig bezienswaardigheden, met uitzondering van het Khon Kaen Museum, maar het is een goede uitvalsbasis voor trips door Isaan. De nalatenschap van de Khmer (Cambodjanen) is nog duidelijk aanwezig in de vorm van tempels uit de tijd dat dit gebied deel was van het Khmer Rijk.

Bevolking

De stad is de laatste jaren sterk gegroeid en heeft nu zo’n 150.000 inwoners.

Ligging

Khon Kaen ligt in het noordoosten van Thailand, op het Khorat Plateau. Het is het hart van de regio Isaan die in het noorden en oosten grenst aan Laos en in het zuiden aan Cambodja.

Economie

Khon Kaen is een regionaal centrum voor onderwijs (er zijn twee universiteiten in de stad), (financiële) dienstverlening en transport. Verder zorgt de regionale overheid voor werkgelegenheid, evenals de handel in zijde en landbouwproducten uit de omgeving. Khon Kaen zelf biedt weinig voor toeristen, maar de hele regio Isaan des te meer; door de centrale ligging van de stad gebruiken veel toeristen Khon Kaen als uitvalsbasis.

Vliegvelden

De luchthaven van de stad, Khon Kaen Airport, ligt 8 kilometer ten westen van het centrum, in de buitenwijken van Khon Kaen. Het vliegveld is gemakkelijk met een huurauto bereikbaar via de Maliwan Road (wegnummer 12).

Openbaar Vervoer

Songtaews (auto’s met een overdekte laadbak met aan weerskanten een bankje) rijden via vaste routes door Khon Kaen. Er zijn geen haltes: u kunt ze aanhouden door uw hand op te steken en op elke gewenste plek langs de route weer uitstappen. Er geldt een vaste prijs per rit. Dat geldt niet voor zogeheten tuktuks (een brommer met een soort koets erachter). Voordat u instapt, moet u met de tuktuk bestuurder een prijs afspreken.

Vanaf het centrale busstation vertrekken bussen naar andere plaatsen in Isaan (onder meer Ubon, Udon Thani en Nong Khai), maar ook naar verder gelegen bestemmingen als Chiang Mai en Bangkok, en zelfs naar Vientiane, de hoofdstad van Laos.

Verkeer- en Parkeersituatie

Khon Kaen ligt aan de kruising van twee hoofdwegen met wegnummers 12 en 2. Die laatste is de snelweg van Bangkok naar Nong Khai aan de grens met Laos. Overigens wordt doorgaand verkeer via een rondweg om de stad omgeleid. Parallel aan de snelweg loopt de hoofdweg Klang Muang, terwijl twee andere hoofdstraten oost-west lopen: Srichan Road en Prachasamosorn Road. Door dit duidelijke stratenpatroon kunt u gemakkelijk uw weg vinden in Khon Kaen. Het vinden van een vrije parkeerplaats is geen probleem.

Hotels

Doordat Khon Kaen een regionaal transportcentrum is, brengen veel reizigers er op z’n minst één nacht door. Er is een groot aanbod van accommodaties: van onderkomens voor rugzaktoeristen en eenvoudige pensions tot enkele luxe hotels.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Khon Kaen raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Khon Kaen

EasyTerra Autohuur Khon Kaen vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Thailand, maar in een andere stad dan Khon Kaen, klikt u dan door naar de Autohuur Thailand pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Thailand u een auto huren wilt.