Autohuur Luik

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Luik zodat jij dat niet hoeft te doen.

Voer stad, luchthaven of treinstation in
Waarom bij ons reserveren?
  • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Luik

  1. Home
  2. Autohuur België
  3. Luik
EasyTerra Autohuur Luik is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken. lalalala

Locatie informatie voor Luik

Autoverhuur Luik
Autoverhuur Luik

Introductie

Luik is de hoofdstad van de gelijknamige provincie. De stad werd lang geassocieerd met zware industrie en de daarmee gepaard gaande vervuiling, maar die tijd is allang voorbij. Deze noordelijkste Franstalige stad van Europa heeft een mooie historische binnenstad, diverse musea, trendy winkels en gezellige terrasjes.

Bevolking

De stad zelf heeft bijna 200.000 inwoners, maar met de voorsteden meegerekend wonen er 750.000 mensen in het stedelijke gebied van Luik en omgeving.

Ligging

Luik ligt in het oosten van België aan de rivier de Maas en net ten zuiden van de grens met de Nederlandse provincie Limburg. Maastricht in Nederland en Aken in Duitsland liggen beide op ongeveer een halfuur rijden van Luik.

Economie

Zoals in de introductie al gezegd, Luik was vroeger een centrum van zware industrie, met veel staalfabrieken. Hoewel veel is verdwenen, spelen de fabricage van staal en staalproducten (waaronder wapens) nog wel een rol in de lokale economie. Daarvan afgeleid is de machinebouw (vooral aandrijvingen voor lucht- en ruimtevaart). Verder zijn de laatste jaren veel hightech bedrijven actief geworden in Luik.

Vliegvelden

De luchthaven van de stad, Aéroport de Liège-Bierset, ligt 11 kilometer ten westen van het centrum. Het vliegveld is gemakkelijk met een huurauto bereikbaar via de A602 en A15. Ook het vliegveld Maastricht-Aachen Airport licht dicht bij Luik, op 50 kilometer ten noorden van de stad. Die luchthaven is bereikbaar via de A3 en E25/A2.

Openbaar Vervoer

Luik heeft goed openbaar busvervoer, maar het systeem kan enigszins verwarrend zijn. De diverse lijnen vertrekken namelijk van verschillende centrale busstations: op Place Léopold, Place Saint Lambert, Place République Française, en vanaf l’Opéra en het treinstation Liège-Guillemins. Die busstations liggen overigens allemaal op korte afstand van elkaar.

Verkeer- en Parkeersituatie

Het is vrij lastig de weg te vinden, vooral in het centrum van Luik. De stad heeft geen binnenring; de hoofdwegen liggen langs de oude en de nieuwe loop van de Maas. Dat kan erg verwarrend zijn. Voor u het weet mist u een afslag en komt u op een verkeerde plaats terecht. Schaf een goede plattegrond van de stad aan en bepaal uw route van tevoren. Een vrije parkeerplaats op straat is moeilijk te vinden, maar er zijn diverse parkeergarages (aangegeven op borden) waar u uw huurauto kunt stallen.

Hotels

Er is een goed aanbod van accommodaties in Luik. U vindt er eenvoudige pensions, familiehotels en onderkomens in de middenklasse, maar ook enkele viersterrenhotels. Hotels aan de rechteroever van de Maas (de oostelijke oever) zijn over het algemeen goedkoper dan aan de linkeroever, maar u zit dan niet in het stadscentrum. Verder zijn er, aan de rand van de stad, vestigingen van budget hotelketens (Etap, Formule 1).

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Luik raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Luik

EasyTerra Autohuur Luik vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Als u op zoek bent naar een huurauto in België, maar in een andere stad dan Luik, klikt u dan door naar de Autohuur België pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in België u een auto huren wilt.