Autohuur Breda

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Breda zodat jij dat niet hoeft te doen.

Voer stad, luchthaven of treinstation in
Waarom bij ons reserveren?
  • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders
3318 beoordelingen "Goed" 8 / 10
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Breda

  1. Home
  2. Autohuur Nederland
  3. Breda
EasyTerra Autohuur Breda is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken. lalalala

Recente reviews

Gemiddelde beoordeling: 9.7 van 10 Aantal klantbeoordelingen: 5
N. Baban Hertz Terheijdenseweg 115
“Ruime keuze”

“Ruime keuze, voor goede prijs. Goede telefonische ondersteuning”

28-07-2017 20:09
Michel Immers Budget Riethil 14
“Easy Terra is een aanrader”

“Easy Terra is een prettige ervaring geweest. Bij aankomst was het verhuurbedrijf goed op de hoogte. Ook duidelijk in randvoorwaarden zoals afkopen eigen risico.”

28-06-2017 03:59
Ruud Evers Europcar Terheijdenseweg 245
“Prima.”

“Prima platform met uitgebreide selectiemogelijkheden. Verhuurbedrijven komen afspraken zoals vermeld op site na. Voor een huurauto is Easyterra mijn platform.”

30-06-2016 18:59

Locatie informatie voor Breda

Autoverhuur Breda
Autoverhuur Breda

Introductie

Breda is een oude garnizoensstad; de vestingwerken zijn nog steeds zichtbaar in het centrum, zoals de waterpoort het Spanjaardsgat. Het vroegere militaire belang van Breda blijkt ook uit de al sinds het begin van de 19e eeuw gevestigde Koninklijke Militaire Academie. In de stad komen de riviertjes de Mark en de Aa samen. Daar is ook de naam van afgeleid: Breda is een samentrekking van ‘Brede Aa’.

Bevolking

De stad heeft bijna 140.000 inwoners, maar de gemeente (inclusief enkele dorpen) heeft er 170.000. Breda staat daarmee negende op de lijst van grootste gemeenten in Nederland.

Ligging

Breda ligt in het zuiden van Nederland, in de provincie Noord-Brabant. De stad ligt 60 kilometer ten westen van Eindhoven, 55 kilometer ten zuidoosten van Rotterdam en 70 kilometer ten zuidwesten van Utrecht.

Economie

Economisch profiteert Breda van de centrale ligging tussen de havengebieden van Rotterdam en Antwerpen. Industriële bedrijvigheid is een belangrijke sector, vooral de voedings- en genotmiddelenindustrie en de chemische industrie. Ook bedrijven in transport en logistiek bieden veel werkgelegenheid. Daarnaast profileert Breda zich steeds meer als centrum van kennis en innovatie. Veel inwoners van de stad werken overigens elders: meer dan 25% van de beroepsbevolking pendelt dagelijks op en neer naar de regio Rotterdam.

Vliegvelden

In de omgeving van Breda zijn geen vliegvelden. Wel zijn er twee regionale luchthavens op niet al te grote afstand: de Luchthaven Rotterdam en Eindhoven Airport. Beide vliegvelden onderhouden verbindingen met Europese hoofdsteden en vakantiebestemmingen in Zuid-Europa. Grotere luchthavens als Amsterdam Airport en Brussel Airport zijn in ruim een uur per auto bereikbaar.

Openbaar Vervoer

Breda heeft een netwerk van stadsbuslijnen. Alle buslijnen lopen via het busstation voor het Centraal Station naar de diverse wijken. Vanaf dat busstation vertrekken ook streekbussen naar omliggende gemeenten.

Er zijn goede spoorverbindingen met Eindhoven en Rotterdam. Momenteel wordt gewerkt aan de aanleg van de HSL(Hogesnelheidslijn)-Zuid, die zal lopen van Amsterdam via Rotterdam naar Antwerpen. Er is een aftakking naar het station van Breda. Deze nieuwe spoorlijn zal in 2008 in gebruik worden genomen.

Verkeer- en Parkeersituatie

Breda is omgeven door snelwegen die samen een ruit vormen. De snelweg A16 loopt ten westen van de stad en verbindt Rotterdam met de Belgische grens. Ten oosten van Breda loopt de A27 vanuit Utrecht. De snelwegen A58 en A59 vormen oost-westverbindingen.

Breda is dus goed bereikbaar en ook in de stad zelf kunt u gemakkelijk uw weg vinden naar het centrum. Eenmaal daar aangekomen is het aan te raden uw auto te parkeren en de binnenstad te voet verder te verkennen. In en rond het centrum van de stad liggen vijf parkeerterreinen en vijf parkeergarages. Van die garages zijn er slechts twee 24 uur per dag geopend.

Wist u dat onder de Bredanaars zelf de fiets het nummer 1 vervoermiddel is om naar het centrum te gaan? (Bron: Burgerenquête 2005, gemeente Breda)

Hotels

Breda heeft een heel behoorlijk hotelaanbod, waaronder maar liefst vijf viersterrenhotels. Er zijn ook enkele ‘bed & breakfast’ accommodaties. In het algemeen is het niet nodig uw kamer te reserveren, behalve tijdens grote evenementen als carnaval.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Breda raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Breda

EasyTerra Autohuur Breda vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Nederland, maar in een andere stad dan Breda, klikt u dan door naar de Autohuur Nederland pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Nederland u een auto huren wilt.